A puding próbája az evés. A szerelemé pedig – szögezzük le előre – az úgynevezett „szürke hétköznapok”. Az igaz szerelem próbája az észrevétlennek tűnő mindennapokban mutatkozik meg igazán. Ekkor derül ki és válik nyilvánvalóvá, hogy mennyire mélyek az érzelmeink párunk iránt és fordítva. Mennyire tudjuk őt elfogadni, tisztelni, megbecsülni. Melyek ezek az apró jelek, mozzanatok és gesztusok? Lássuk!

Érdeklődés
Soha ne becsüld alá a kérdést: „Milyen volt a napod?”  Azt gondolná az ember, hogy ez a kérdés egy idő után egészen unalmassá válik. Tévedés, pont ellenkezőleg! Olyan jólesik az embernek, ha meghallgatják. Évek után is. Milyen volt a munka? Hogy érezted magad napközben? Egyszerűen tudod, hogy fontos vagy a másik számára, aki a legnehezebb és legviccesebb sztoridat is mindig kíváncsian hallgatja.

Harag
Minden kapcsolatban felüti a fejét a veszekedés. Hallottak már valaha olyan házasságról és jó párkapcsolatról, ahol még sosem hangzott el egy hangos szó sem? Kizárt! De ez egyáltalán nem baj, hiszen néha ütközniük kell a véleményeknek. Utána pedig jöhet az enyhülés nyugalmas időszaka. Egyszerűen: Nincs szivárvány eső nélkül. S néha – azért lássuk be – egészen banális dolgokon kapunk össze.

Kötelesség – igen, kényszer – nem!
A kötelesség annyit jelent, hogy bizony a párodat illik elkísérned különféle estélyekre, bálokra, üzleti vacsorákra (amennyiben persze az üzleti felek fontosnak tartják a partner jelenlétét). Viszont a focimeccseken nem kell ott ülnöd, pláne, ha egyáltalán nem érdekel a foci. Az maradjon a haveroké. Továbbá, ne kényszerítsd dupla randikra a párodat! Nem feltétlenül kell a pasidnak és a legjobb barátnődnek jóban lenniük. Sőt! 

web-bannerek-hirlevel-02_5.jpg

Rutin
Napi két puszi: egy reggel, egy este. Minimum kettő. Hiszen ez lesz a legfontosabb később is. Egymás üdvözlése és az elköszönés. Ez egy rituálé, slussz-passz, és még akkor is jólesik, ha az egyik fél duzzogóra vette a figurát.

A család az első
Az én családom a te családod is. Kezeld a családját úgy, mintha csak a sajátod volna. Nagyon sok negatív dolog sülhet ki abból, ha nem fogadjuk el a párunkat családjával együtt. Ha a párunkat szeretjük és becsüljük, elfogadjuk és tiszteletben tartjuk őt az összes rokonával együtt.

A legszebb szavak
A Szeretlek!, Hiányzol!, Vigyázz magadra!, Várlak haza! mondatok nem tabuk. Ez a biztos jele annak, hogy szeretitek egymást. Nem féltek kimondani mások előtt. S ezen az idő sem változtat.

„Egészségben, betegségben, amíg...”
Ha beteg, ápolod! Sose feledd el, hogy ez a legfontosabb egy betegnek. Hogy ott legyünk vele, és ápoljuk őt. Néha az is elég, ha elfogadjuk, hogy egy picike influenza is képes teljesen ágynak dönteni őt. 

Randinapok!
Azaz a veszekedésmentes programok. A közös kirándulásokon, közös eseményeken hirtelen megszűnnek a problémák. Egyszerűen meg kell találnotok azokat a közös programokat, ahol csak ketten vagytok, egymásra figyeltek, beszélgettek, egy új kalandba vágtok. Ez így van rendjén, és minden párnak kijár. Tervezzetek be kisebb kirándulásokat, napokat, és élvezzétek! Ha ketten vagytok, megszűnik a világ körülöttetek, elhalványulnak a veszekedések, és újra izzani kezd a levegő. A randi éppen ezért évek múltán is kötelező!

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg