Gál Andrea (28) a Gandre márka alapítója. Gútán él, és gyönyörű színes táskákat, pénztárcákat készít.

Fontos számára az esztétikum és a praktikusság. Vallja, hogy a színek azért vannak, hogy hordjuk őket. Játszadozik velük. Andrea öt évvel ezelőtt, a diplomázás után kezdett varrni, akkor vette meg az első varrógépét. Ma már a harmadiknál tart. 

a-szineket-hordani-kell-kezdo.jpg
Gál Andrea

– Hobbiként indult. Várandós voltam a fiammal, Samuval, amikor belekezdtem. Nem akartam ölbe tett kézzel ülni, jólesett a kreatívkodás. Előtte egyáltalán nem értettem a varrógéphez. A YouTube-on közzétett oktatóvideóból tanultam meg, hogyan kell befűzni a cérnát – magyarázza nevetve. Bevásárlótáskákkal kezdte – és ma már a retikülig bezárólag mindenfajta szüttyőt, szatyrot készít. Az anyagválogatást kiváltképp szereti. Dizájner textillel és minőségi műbőrrel dolgozik. Bőrrel még nem próbálkozott, az más technikát és ipari gépet igényelne. A legtöbb színes anyagot Indiából, Thaiföldről, Kínából és Amerikából vásárolja. 

a-szineket-hordani-kell-piros-taska.jpg

– Először csak az ismerősök vásároltak, majd az ismerősök ismerősei. Bejelentkeztem a Sashe kézműves portálra, illetve később a nemzetközi Etsy honlapra. – A világ minden részéről vásárolnak tőle. – Egyszer csak beindult – mosolyog Andrea. 

Szeretem Gútát! Kora Árpád-kori település, mezővároska, és A GANDRE-terékek már Amerikába is elvitték a hírét.

Sok a visszatérő vásárló, hiszen minden terméke egyedi, más. Terjeszkedni szeretne, saját honlapot tervez.

a-szineket-hordani-kell-kek-taska.jpg

– A mai édesanyák keresik a gyerekbarát helyeket, amelyekből egyelőre kevés van a kisvárosokban – mondja. Már megnyitotta gyerekbarát kávézóját, ahol a kézműves termékek is helyet kaptak.

a-szineket-hordani-kell-rozsas-taska.jpg

hirlevel_web_banner_1_483.jpg

M. Ando Krisztina
Kapcsolódó írásunk 
Cookies