Milyen a szőke nő? Szép, butuska, és összevissza fecseg. Egyetlen nő sem akar „szőke nő” lenni. Pedig ez a legrövidebb út a sikerhez.

A szőke nő mindig eléri, amit akar. Nagyon is megéri naivnak, ostobának mutatni magunkat!

a-szoke-no-titka-kezdo.jpg

Ki a sikeresebb?

A szőke nő naiv és hiszékeny. Párszor már biztosan ráfázott erre, de ellentétben velünk, racionalistákkal, nem esik kétségbe miatta. Megváltozni sem akar. Első pillantásra azt hihetnénk, hogy a naiv ember ostoba, ezért könnyű átejteni, becsapni. Pedig! Épp ellenkezőleg: a naiv ember érzelmi intelligenciája rendkívül fejlett, szociális intelligenciája (emberi kapcsolatok!) pedig kiváló. A hiszékenység ugyanis sok kockázattal jár, ezért a hiszékeny emberekben kifejlődött egy különleges érzék, amellyel gyorsan felismerik a csalókat. Sokkal hamarabb, mint mi, közönséges halandók.

A gyanakvó emberekben nincs meg ez az érzék, mert biztos, ami biztos alapon minden embert eleve gazembernek tartanak. Tehát amíg mi a körmünket rágjuk, hogy vajon ki mit forral ellenünk, addig a szőke nő gondtalanul élvezi az életet.

Ráadásul – mivel konfliktuskerülő és barátságos a természete – a társaságban közkedvelt, tehát végső soron sikeres. Akár férjválasztásról, akár a főnök kiszolgálásáról van szó: ő az abszolút nyerő.

Én így érzem!

Mi gátol bennünket a jó párkapcsolatban? A megfelelő kommunikáció hiánya. Leggyakrabban nem tudjuk, vagy szégyelljük megmondani, hogy igazából mit szeretnénk. Mert minden tiltja ezt! Pedig a nők éjjelente a Miért szeretik a férfiak a rosszlányokat, és miért ejtik a rendes lányokat? jellegű könyveket bújják évek óta. Ezek a könyvek uniszónó tiltják a legegyszerűbb dolgot a világon, mégpedig azt, hogy kerek perec kimondjuk: ezt és ezt akarom! S ez hiba.

Az agy, persze, úgyis azt csinálja, ami neki tetszik. A velünk született ösztönnek engedelmeskedve, nem áll módunkban eldönteni, milyen érzelem kerít éppen hatalmába bennünket, azt pedig végképp nem, milyen erős lesz ez az érzés. Bizonyos mértékig csak azt tudjuk befolyásolni, hogy mennyi ideig tartson. A naiv szőkék ehhez mesterien értenek. Képesek az egyik percben sírni, a másikban nevetni, és mialatt rendbe hozzák a sminkjüket, már mindent el is felejtettek. Nem akarják megérteni lelkük minden rezdülését. Az érzelmek boncolgatása egész életre szóló átok, ráadásul semmi értelme sincs. Ugyanakkor mindig megőrzik lelki nyugalmukat – ami fontos az életben. Egyes pszichoanalitikusok a legfontosabb tulajdonságnak tartják, mert óriási hatással van a lelkivilágunkra.

Hogyan sikerül ez a szőke nőnek? Úgy, hogy krízis esetén elmegy vásárolni, újralakkozza a körmeit, vagy egyszerűen felrakja a lábát az asztalra – és semmire sem gondol. Miközben mi, hétköznapi nőcik, a falat kaparjuk…

minden_reggel_ujno.sk.png

Szőke nő vagyok. Na és?

Mit tanulhatunk még a szőke nőtől? Például egészséges önbizalmat. Az önbizalom, sajnos, nem veleszületett tulajdonság, sőt kijelenthetjük, hogy felettébb ritka, hiszen kora gyerekkorunktól kezdve mindenki csak nyirbálja. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy szerető, támogató, szabadgondolkodású család veszi körül. A szőke nők tudják, hogy minél öntudatosabbak és természetesebbek, annál kedvesebb, barátságosabb, elfogadóbb lesz velük szemben a környezetük. Azt is tudják, hogy az életben sok a buktató, a kudarc, és kínos helyzetekben sincs hiány.

A rosszal nem kell egyetérteni, de az élet ezzel együtt szeretni való és szórakoztató. Ha elhagyja őket egy férfi, vígan élnek tovább – nélküle. Ez a legnagyobb vonzerejük: soha nem magukat hibáztatják, nem kételkednek önmagukban, sem saját értékeikben. Többek között ezért a legjobb sofőrök.

Ez Dior. Köszönöm a bókot!

A szőke nők mindennapi sikerének egyik titka az, hogy el tudják fogadni a bókot. Amikor valaki megdicséri a rúzsuk színét, nem azt mondják, hogy „á, ez csak egy egyszerű rúzs, pár fillérért vettem”, hanem ránéznek az emberre, öntudatosan csücsörítik a szájukat, és azt válaszolják: „Igen, mert ez Dior rúzs, köszönöm.” Hogy beképzelt libák, üresfejű plázacicák volnának? Dehogy!

Már régen nem divat az álszerénység. És még egy igazság: minél gyakrabban utasítjuk el a bókokat, annál ritkábban fognak érkezni. Hiszen egy el nem fogadott bók szörnyű kellemetlen a pasi számára. Vegyünk példát a francia nőkről, akik művészei a bókok elfogadásának. Pedig hány francia nőt ismerünk, aki szőke? Ugye, keveset? Ebből következik, hogy a hajszín nem annyira mérvadó…

A szőke nő életfilozófiája

  • A szőke nő nem titkolja, hogy naiv, és nem is szégyenkezik miatta.
  • Gyakran válaszolja azt, hogy „nem tudom”, és gyakran változtatja a véleményét. Mindkét tulajdonság a sikeres kommunikáció alapja, nincs mit szégyellni rajta.
  • Hibát hibára halmoz, legtöbbször nem logikusan cselekszik, de nem kér érte bocsánatot, mert tudja, hogy hibázni emberi dolog.
  • Elismeri és ki is mondja, hogy „ezt nem értem”, sőt azt is, hogy „nem érdekel”. És nincs bűntudata (mint nekünk, örökké valamin rágódó, hétköznapi nőciknek).
  • Százszor elismétli, ha valamit akar, mindaddig, amíg meg nem kapja. A pszichológusok ezt a taktikát az „elakadt a lemez” taktikájának nevezik, s az egyik leghatékonyabb.
  • Gyerekkorunk óta azt sulykolják belénk, hogy ha valaki kérdez tőlünk valamit, arra válaszolni illik, holott a kellemes társas élet titka ennek az ellenkezője. Nem kell mindig szavakkal válaszolni, elég vállat vonni vagy szótlanul mosolyogni. Az ilyen ember sokkal kevésbé manipulálható.
  • Nyugodtan megmondják, mit éreznek, és ezt nem szégyellik.
  • Lelkifurdalás nélkül kimondják, hogy „igen” vagy „nem”, pontosan aszerint, hogy mit éreznek.
Varga Klára
Cookies