A smink az egyik legrégebben alkalmazott eszközünk a szépítkezésre. Nem csupán esztétikai kiegészítője lett mindennapi rutinunknak, hanem kulturális és személyes kifejeződésünk fontos részévé is vált.

Legyen szó mindennapi sminkelésről vagy különleges alkalmakra készülésről, cikkünkben megosztunk pár tippet arról, hogyan hozzuk ki a legtöbbet magunkból: fedezzük fel a sminkelés rejtett világát!

talpig-sminkben-kezdo.jpg

Játsszon az alapozó különböző árnyalataival!

Az arcbőr színével megegyező árnyalat mehet az arc széleire (homlok fölső része, arccsont, állkapocs, áll), egy kicsivel világosabb árnyalat pedig az arc középső részére (homlok, orr, az áll közepe). Néhány wattal többet fogunk így sugározni. Ez nem varázslat, csupán egy sminkfogás!

Tüntessük el a szem alatti karikákat, ahogy a profik csinálják

Lapos ecsettel pontosan a karikákra vigyük föl a korrektort és fölé az alapozót. Ne felejtsünk el a belső szemzugba is tenni belőle. Ami a színárnyalatot illeti, az alapozónknál egy árnyalattal világosabbat válasszunk. A fiatalító hatás garantált! (Kedvenceink: Shiseido Concealer, Chanel Eclat Lumiére, Bobbi Brown Concealer).

Hogy pirosítónak tényleg hegyilevegő-hatása legyen, fontos a megfelelő helyre felvinni. A legideálisabb pirosításra sokféle módszer létezik.

Fontos, hogy a szín felvitele az orrtól legalább két­ujjnyira kezdődjék. A mosolytechnika segít megtalálni az arc legmagasabb pontját – innen indul az ecsetvonás a halánték irányába. Pluszpont, hogy a reggeli rohanásban mosolyra késztet! Legjobb, ha enyhén irizáló, krémes vagy por állagú pirosítót használunk.

Adjunk még több ragyogást az arcnak ügyesen felhelyezett arcfénnyel

Tegyünk egy keveset a szemöldökívre, a szemöldök tövéhez, húzzuk ki a halántékig, aztán vissza, V formát rajzolva a járomcsont kiugró részére. Az ajkak kontúrjára is tehetünk belőle, vagy az áll mélyedésébe. Vigyázat, nagyon keveset kell használni belőle!

minden_reggel_ujno.sk_0.png

A kék szemet szépen kiemelik a narancsos, barnás, de akár rózsaszínes, lilás árnyalatok. Ha nagyon világos a szemünk, akkor a szilva hozza ki belőle a legtöbbet. A zöld sze­met az aranyos, barackos árnyalatok emelik ki, de még ennél is látványosabb a lila, ami az egyszerű zöldet smaragddá teszi. Az aranybarna szemet kékkel, lilával vagy intenzív zölddel tehetjük még melegebbé. A sötétbarnát az enyhén rózsaszínes bézs, a sápadt zöld, a füstszürke és az aranybarna emeli ki a legjobban.

Ne féljünk a fekete szemceruzától, ha szexis rockos külsőre vágyunk. Húzzuk ki a szemünket bátran a szempillák tövénél – a férfiak imádják! Ha azonban az alsó szemhéj belse­jére is felvisszük, akkor optikailag kicsinyítjük a szemünket, amit csak a felső szemhéj extra árnyékolásával lehet ellensúlyozni.

–varga–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies