A mozi hatalom, főleg az amerikai mozi

tavol-afrikatol0001.jpg

A Távol Afrikától című amerikai film hatása egyetemes. Ma az egész világ úgy képzeli el az afrikai szafarit, ahogy ott a filmen bemutatták. A film Karen Blixen könyve (Volt egy farmom Afrikában) alapján készült, amelyben a dán írónő elmesélte kenyai élete és szerelme történetét. Azóta sincs magazin, amelyik ne venné elő a zománcos pléhlavórt, mikor afrikai divatanyagot készít (ebben mosta meg Meryl Streep haját filmbéli kedvese, a nyughatatlan kalandor, alias Robert Redford). 

tavol-afrikatol-02.jpg

Árulkodó, hogy Ralph Lauren amerikai divattervező – aki soha nem járt Afrikában – több sikeres kollekciót készített Safari név alatt. Afrika misztikus erővel bír, és ismeretlenül is megigéz. Vajon ellent lehet-e állni a divatképek mögött felsejlő tájnak? Semmiképp. A szafari az idei őszi divat kedvenc stílusirányzata is. Bézsek, barnák, khakik nyugtatják szemünket, extra méretű kiegészítőkkel karöltve.

tavol-afrikatol-03.jpg

A lenvászon blézer alapdarab. A nagy zsebek díszítenek és funkcionálisak is. Lovaglónadrág és csizma, fehér blúz, maxiblézer lenből...

Kapcsolódó írásunk: Szafarin Afrikában

web-bannerek-hirlevel-01.jpg