Unalmas az életünk? Minden napunk egyforma? Reggel felkelünk, majd dolgozunk, vacsorázunk, végül lefekszünk?

Van rá orvosság – mindennap csináljunk valamit másképp.

napi-rutin-negyvenes-noknek-kezdo2.jpg
(© Suzanne Fabry)

Válasszon új frizurát

Még mindig úgy hordja a haját, mint anno tíz évvel ezelőtt? Pedig már új házasságot is kötött. Legfőbb ideje, hogy megváltoztassa a hajviseletét. Nézzen szét a fodrásznál és az interneten – csak választania kell a jobbnál jobb frizurák közül. Jelöljön meg többet is, és sorra próbálja ki azokat. Ha megtalálta azt, amelyik legjobban illik az egyéniségéhez, menjen el a legjobb szalonba, és vágassa le a haját úgy, sőt festesse is be.

Tegyen szívességet a szomszédjának

Forró a nyár, és a szomszédjai szabadságra mentek? Öntözze meg a veteményeiket. Ellopták a szomszéd újságját a postaládából? Kölcsönözze neki a sajátját. Lehet, hogy furcsán fognak nézni önre, de ne törődjön vele. Mások megsegítése mindig jó érzést kelt az emberben. Sőt lehet, hogy egyszer még viszonozni is fogják. Hogy nem szokott találkozni a szomszédjaival még a folyosón sem? Vegye fel velük a kapcsolatot az interneten, ma már mindenkinek van e-mail címe…

Kukkantson bele a gazdasági hírekbe

Furcsa szó az ökonómia és az ökológia? A jó könyvek az érzelmekről és szerelmekről szólnak, igaz? Pedig egy-egy gazdaságról szóló eszmefuttatás néha izgalmasabb a kriminél.

Legyen kíváncsi! Majd elámulnak a barátai, ha meghallják, miről nyilatkozik a legközelebbi összejövetelen. Dan Brown könyvei eligazítják a misztika világában, I. B. Singer regényei a zsidókérdésben. John Grisham a banki jogban van otthon. Ön is otthon lehet!

Vásároljon új fehérneműt

A felsőruha kategóriába azok a ruhadarabok tartoznak, amelyeket mindenki láthat. A fehérnemű gyűjtőfogalomba azok a darabok tartoznak, amelyeket csak a férje és az orvosa lát. Aztán van még egy kategória, a „pfuj fehérnemű”. Ezektől a daraboktól nagyon gyorsan szabaduljon meg. Vegyen egy szexi melltartót még akkor is, ha nincs férfi a láthatáron, aki megcsodálja. Élvezze azt a kellemes érzést, amelyet egy piros melltartó vagy szexi kisnadrág viselése ad. Jó hír, hogy az alakformáló fehérnemű is lehet csábos és ízléses – lásd a legújabb Triumph leszorítós nacikat.

Biflázza másképpen az angolt

Lehet, hogy évek óta szorgalmasan magolja a sokféle múlt idejű igealakokat. Ez nagyon dicséretes, de ha Londonban valakit megállít az utcán, hogy megkérdezze, hogyan jut el a Buckingham-palotához, a lánya segítségére szorul. Inkább szerezze be három kedvenc filmjét DVD-n, és nézze meg őket párszor eredetiben, angol feliratokkal. Észre sem veszi, és a szavak elraktározódnak a fejében. Jó szolgálatot tesznek a kétnyelvű könyvek is, amelyekben azonnal ellenőrizheti, jól értelmezte-e az eredeti szöveget. Hallgasson angol szövegű dalokat vagy szövegeket kazettáról.

elofizetes_uj_no_313.png

Tanuljon meg felejteni

Éjjel, amikor nem tud aludni, a mennyezetet nézi, és bosszankodik. Vagy a napi gondjai járnak a fejében. A gondokat feledni nagyon nehéz. Érdekes, hogy a felejtés első lépése az emlékezés. Mert minden emlékezés alkalmával más szemszögből láthatjuk az elmúlt eseményeket, sőt másnak a szemével is vizsgálgathatjuk ugyanazt. Egy tárgyilagos szemlélő egészen másképpen látja a történteket, mint mi magunk. Ha el szeretne felejteni valamit, akkor ne söpörje a szőnyeg alá, hanem gondolja végig, helyezze el egy képzeletbeli fiókban, és a fiókot zárja be. Akkor már nem lesz hatalma ön felett, és életét a jelenben élheti tovább.

Kezdjen el számolni, és adjon borravalót

Mekkora az a borravaló, amelyik se nem sok, se nem kevés? 1-2 euró a fodrásznak, ugyanennyi egy közepes árfekvésű szállodában a szobaasszonynak, a számla összegének 10-15%-a a vendéglőben a pincérnek, 1 euró a liftesfiúnak, aki segít felvinni a bőröndöket. Ebben a kényes kérdésben eligazítják a jobb illemtankönyvek is.

–varga–
Cookies