A húsvét az ötletesebbnél-ötletesebb dekorációk időszaka: a tojások díszítése mára messze meghaladta az egyszerű pirosra festést!

Lássuk lépésről-lépésre, hogyan készül a tojáscsoda!

torott-husveto-tojas-indito.jpg

Készítsünk egy kis tálkába különböző méretű, esetleg színű tojásokat. (Mi 10 darabbal dolgoztunk). Fogjunk 5 darab tojást, majd fújjuk ki a belsejüket. Öblítsük át a kifújt tojásokat, és hagyjuk kiszáradni azokat.

torott-tojas-1.jpg

Törjük fel a következő 5 darab tojást, a sárgájukat és a fehérjüket pedig válasszuk ketté. (Csak a fehérjére lesz szükségünk.)

torott-tojas-2.jpg

Miután ez megvolt, a feltört tojások héját egy nagyobb tányéron apróra zúzzuk.

torott-tojas-4.jpg

A titok a zúzott tojáshéj kiszárítása! Ha ezt elmulasztjuk, nem ragad rá a héjra, elcsúszik-mászik! Így 24 órát várni kell a zúzalékkal – majd másnap még apróbbra zúzzuk. Ezáltal zúzalékunk jobban rátapad a kifújt tojásokra.

torott-tojas-5.jpg

A tojásokat azért fújjuk ki, hogy könnyebbek legyenek, és a vékonyka rügyező ágainkat ne húzzák le. Végül fogjuk a kifújt tojásokat, belemártjuk a tojásfehérjébe – esetleg a fehérjét szépen eloszlatjuk rajta egy nagyobb ecsettel. A tojásfehérje ragasztóként szolgál.

torott-tojas-6.jpg

A fehérjével bekent tojásokat alaposan megforgatjuk a szárított tojáshéjban, s miután az egész tojást beborítottuk, egy napig ismét száradni hagyjuk.

torott-tojas-7.jpg

A végeredmény maga lesz a csoda!

torott-tojas-8.jpg

Darnay Krisztina
Cookies