2023.júl.17.
Szépség és hatalom
Az Andrássyak megdolgoztak azért, hogy az illusztris főnemesi társaság elismerje őket. Az 1500-as években emelkedtek nemesi rangra, a többi jött magától: mivel a szép Andrássy férfiak jó hadvezérek voltak, a sok háború alatt hamar eljutottak a grófi címig.
Szépség és hatalom
2023.júl.15.
A szép akasztott
Kora egyik legszebb férfijának tartották a felvidéki származású gróf Andrássy Gyulát. Harcolt az 1848-49-es szabadságharcban, amiért odahaza jelképesen felakasztották. Ám ő nem sokat búsult, ezalatt Párizsban nagy társasági életet élt, a francia nők bomlottak utána...
A szép akasztott
2023.júl.4.
Királyi lakomán
Az Új Nő utazást szervez: lovagi bemutatóra és királyi lakomára – középkori vacsorára – invitálja a kedves olvasókat. Vajon hogy nézett ki a lovagi páncélok és a liliomos kárpitok korában egy fenséges lakoma? Mit tálaltak az asztalra, ki forgatta a nyársot?
Királyi lakomán
2023.már.7.
Legendás lovak
A magyarok ősei is lovakon érkeztek a Kárpát-medencébe, és portyázásaik során a lovak hátán hódították meg egész Európát. Néhány legendás lovat gyűjtöttünk össze olvasóinknak!
Legendás lovak
2022.dec.20.
Emberek az embertelenségben
A karácsonyi ünnepkörhöz is számos történet és anekdota kapcsolódik, köztük a legismertebb (és legaktuálisabb) az, amikor 1914 karácsonyán a nyugati fronton a szembenálló felek az ünnep apropóján előmásztak a lövészárkokból, hogy együtt ünnepeljenek.
Emberek az embertelenségben
Cookies