Csupa-csupa olyan újdonságot mutatunk be, amit vagy a férfiaktól irigyeltünk el, vagy amivel nekik szeretnénk még inkább tetszeni. S mindezt a női egyenjogúság nevében. Miért? Nem tudom. Talán, mert szeretünk beleesni a saját csapdánkba.

Biztos, hogy jó felé tart a világ? – tűnődtem el a minap, amikor megláttam egy cikket a vaginacsillogósító krémről.
Többször is nekifutottam a címnek, de nem, nem káprázott a szemem. Több olyan őrületes szépségtrend ütötte fel a fejét az elmúlt időkben, amivel már képtelenek vagyunk lépést tartani. Úgy érzem, magamtól is számon kell kérnem a kérdésre a választ: felettem repült-e el az idő (31 éves vagyok), vagy a föld fordult-e ki mind a négy, akarom mondani, az egész gömb formájából? Csokorba gyűjtöttem a legújabb és legőrültebb szépségtrendeket és mozgalmakat. Íme!

Csilivili intim testrészek
A feszesítő vaginaplasztika után (aminek a szakértők szerint semmi, de semmi értelme nincsen) talán nem is annyira meglepő a legújabb őrület: a vagina highlighter használata. Ez az ágyék kisminkelését jelenti. A külön erre a célra kifejlesztett sminktermékekkel ugyanúgy lehet árnyékolni, kiemelni, dúsítani, slankítani és fényesíteni, mint ahogyan napi sminkrutinunk közben tesszük. A kérdés az: miért is olyan fontos ez, ha nem vagyunk pornósztárok vagy erotikus modellek? A válasz egyszerű: a világ, így nemi tájékaink is dacolnak az öregedéssel. A szeméremajakfényt vagy csillámport ennek érdekében veti be a trendi nő. (Olcsóbb, mint a vaginaplasztika.) A jéghegy csúcsa az intim aromakapszula, ami mámorító illatával kelti fel az érzéki vágyat. 

„Vissza a természethez!”
Újra hódít a szeméremszőrzet (vagy új nevén: a vintage erotika)! A hosszú ideje címvédő intimgyantát mintha lekörözné a naturális megjelenés. S állítólag a férfiak is üdvözítőnek találják. Újra visszatérünk a kezdetekhez, akarom mondani, a természethez? Úgy néz ki, igen, bár a szivárványszínekben pompázó nemi és hónaljszőrzet nehezen rokonítható a természetességgel. Ám a fiatal lányok nem tréfálnak: ők tényleg csillámpónik szeretnének lenni!

web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

A szabad menstruáció
vagyis a „free bleeding“ lényege abban áll, hogy a mozgalom követői semmilyen higiéniai eszközt nem használnak a menstruáció ideje alatt. A kezdeményezés előfutára az 1970-es években a Free Bleeding Movement volt, amikor is a toxikus sokkot előidéző tampon ellen kampányoltak az amerikai nők. Nemrég pedig az indiai Kiran Gandhi futónő úgy futotta végig a londoni maratont, hogy utat engedett a természetességnek (mondván, hogy a menstruáció a nőiség velejárója). Ráadásul a bevett kódex szerint a nőknek úgy kell tenniük, mintha menstruációs görcsök a világon sem volnának. Nanem! A kezdeményezés követői szerint a nők sokkal szabadabbnak érzik magukat betét, tampon és intimtölcsér használata nélkül. A mozgalom környezetvédő is egyben. A kérdés már csak az: hányan fognak beállni a sorba, és nyilvánosan vérezgetni vagy véres lábbal sétálgatni? (Arról nem is szólva, hogy pont az indiai nők milliói harcolnak ma azért, hogy hozzájussanak a betéthez, mert még mindig rongyokkal próbálják átvészelni a nehéz napokat.) 

Intimkála nőknek
Ezt is a férfiaktól irigyeltük el, mármint az állva pisilést. A pisilőtölcsér az első olyan – a praktikusság elveit követő – higiéniai eszköz, amellyel bárhol és bármikor pisilhet a nő. A férfihoz hasonló módon, vagyis: állva. Az intimkála egyszer használatos, eldobható, és egészségmegőrző, állítják a szakértők, hiszen megvédi a nőt a nyilvános toalettek fertőzéseitől. Így lenne? Jelentkezzen, aki próbálta!

A vaginadiéta
az egyik legújabb trend. Eszerint az egészséges táplálkozás az intim testrészek karbantartására is jó hatással van. Olyan ételek fogyasztását javasolja, mint a kefir, görög joghurt, avokádó, dió, a káposzta, a gabonafélék és a rostos ételek. Melléjük zöld tea, víz és gyümölcsturmix járja. Bár eddig is tudtuk, hogy nem mindegy, mit eszünk, de azon nem morfondíroztunk, hogy ételekkel is kedveskedhetünk intim testrészeinknek...

Vaginafehérítés
Az ún. nemi regeneráló krémet úgy reklámozzák az interneten, hogy eltünteti a nemkívánatos sötétebb foltokat, továbbá bársonyossá teszi a bőrt. Sőt, ezzel még nincs vége, idézem: „a férfiak dicséretét és elismerését is begyűjtheti a nő!” Egyszóval: aki halványabbá szeretné tenni a legintimebb testrészét, annak elég megvásárolnia a krémet. Ám nem valószínű, hogy ugyanolyan hatékony lesz, mint a méregdrága lézeres kezelés, ami állítólag nagyon effektív, amellett, hogy rém felkapott, főleg Thaiföldön, és nem csupán a nők, hanem a férfiak körében is (lásd: péniszfehérítés, ánuszfehérítés). 

Duzzadó férfiajkak
Nem csalás, nem ámítás, eljött a vég! Már a férfiak is úgy érzik, szükségük van egy kis hialuronsavra. Beálltak a nők után a sorba egy kis ajakfeltöltésért, hiszen ők is kívánatosabbá és szexivé szeretnék varázsolni ajkukat. 

–derzsi–

web-bannerek-hirlevel-01_0.jpg

Új Nő csapata