Az emberek hajlamosak az elegancia szót a megjelenésre és az öltözködésre korlátozni, holott valódi értelme jócskán túlmutat a szmokingon és az estélyi ruhán. A viselkedésünk, a szokásaink és a kommunikációs stílusunk ugyanis legalább annyit elárul rólunk, mint az, hogy mit viselünk az utcán. Sőt: otthoni magatartásunk sem elhanyagolható ebből a szempontból.

Az, hogy hogyan élünk s mit veszünk fel például a hálószobába, tökéletes képet ad arról, hogy mennyire vagyunk igényesek magunkkal (és a partnerünkkel) szemben. Cikkünkben ezért most azokat az etikettszabályokat foglaltuk össze, amelyeken minden elegáns nőnek érdemes elgondolkodnia, mielőtt lakása legintimebb zónájába lépne.

vicki-archer-ruuby-app-eva-herzigova-vogue-paris-2016-2_0.png

School of Affluence

Rögtön az elején ejtsünk néhány szót Anna Beyről, a School of Affluence YouTube-csatorna megalkotójáról, aki angol nyelven készített videót ebben a témában. Nem leszek álszent: először másfajta „hálószobatitkok” reményében kattintottam rá, de végül cseppet sem bántam meg, hogy végignéztem. Anna (aki nem mellesleg okleveles etikettszakértő) ugyanis hol görbe tükröt mutatott, hol megnevettetett, de egy biztos: rávilágított arra, hogy egyes szokásaimon változtatnom kell. Nem, nem azért, hogy ezzel mások szemében elegáns nőnek tűnjek, szimplán azért, hogy javítsak saját életszínvonalamon. S bár vannak az ember életében szakaszok, amikor az alábbi pontok kivitelezhetetlenek (pl. amikor újszülött babája van), mégis: ha néhány apróságra odafigyelünk, sokat javíthatunk saját komfortérzetünkön.

Anna szerint a selyem párnahuzat kényelmi és beauty-szempontból is az egyik legjobb beruházás. Míg ugyanis a műszálas anyag forgolódás közben nyomot hagy az arcon, s a hajvégeket is törheti, addig a selymen csúszik a bőr, s a tincseinket is kíméli.

Mit nem tesz egy elegáns nő az ágyban? Íme:

Nem hord Disney-hercegnős pizsamát
Sem rongyosra hordott oversize trikót, sem nagymamás hálóruhát. Anna a selyem és a csipke darabokra esküszik, amelyek nemcsak a nőiességünket, de a libidónkat is doppingolják. Hiszen a párunknak is fülig ér majd a szája, ha este egy dögös csipkés szettben bújunk be melléje! A konklúzió tehát: bármennyire is cukik a mesés F&F pizsamák, elmúltunk már ötévesek, így ideje továbblépni. Érdemes inkább a Tezenis és az Intimissimi hálóingrészlegén körülnézni!

Nem fekszik le zuhanyzás nélkül
Annyira alap, hogy talán említenem sem kellene, mégis: tegye a kezét a szívére, aki soha nem bújt még ágyba zuhanyzás nélkül. Nos, higiéniai szempontból talán részletezni sem kell, hogy mi ezzel a probléma, de gondoljunk csak bele: mennyivel jobb érzés tisztán, illatosan lefeküdni. És csak halkan megjegyezném: bizony a sminkeltávolítás is ide tartozik!

Nem végez olyan tevékenységeket az ágyban, amelyek nem valók oda
Evés, ivás, tévézés, körömvágás, körömfestés, majd egy kis home office… Folytassuk még a sort? Az ágyunk egyszerűen nem arra való, hogy élettérként használva lakjunk benne. Sokkal jobban hat a pszichénkre, ha csak a pihenő- és az alvóidőnket töltjük benne!

 

morning-routine-vicki-archer-03.jpg

Nem fekszik le tréningruhában
Hogy micsoda? – kapják fel a fejüket sokan, hiszen a legtöbb nőben fel sem merül az ilyesmi. Ám Anna többeket ismer, akik a napjukat kora reggeli edzéssel indítják, s hogy ne kelljen másnap készülődni, a hozzáöltözést még este lezavarják. Amellett, hogy edzőcuccban kicsit sem kényelmes aludni, gondolhatnának az éjszakai izzadásra is! Alvás közben ugyanis mindannyian izzadunk – van, aki nagyobb mértékben, van, aki kevésbé –, de felmerülhet a kérdés: vajon mennyire higiénikus a reggeli edzésre eleve izzadtan érkezni?

Nem használ műszálas párnahuzatot
Anna szerint a selyem párnahuzat kényelmi és beauty-szempontból is az egyik legjobb beruházás. Míg ugyanis a műszálas anyag forgolódás közben nyomot hagy az arcon, s a hajvégeket is törheti, addig a selymen csúszik a bőr, és a tincseinket is kíméli. Nem beszélve a selyem kellemes és hűsítő tapintásáról: ami már önmagában is jó érzéseket generál bennünk!

Mostanra népbetegség lett a mobilozás: telefonunkat a WC-re, a fürdőszobába és az ágyba is magunkkal hurcoljuk. Ez a szokásunk viszont nemcsak az egészségünkre káros, hanem a párkapcsolatunkat is veszélyeztetheti, ugyanis nem vagyunk képesek százszázalékosan egymásra figyelni, ami levon az együtt töltött idő értékéből.

Nem alszik a mobiljával
Ha szigorúan vennénk az összes pontot, vajmi kevés elegáns nő élne a világon. Az ugyanis, aki az előző felsorolásban nem ismert magára, ennél a pontnál jó eséllyel elbukna. Mára ugyanis népbetegség lett a mobilozás: telefonunkat a WC-re, a fürdőszobába és az ágyba is magunkkal hurcoljuk, mondhatni, elválaszthatatlan tartozékunk lett. Ez a szokásunk viszont nemcsak az egészségünkre káros, hanem a párkapcsolatunkat is veszélyeztetheti. A rengeteg külső inger miatt ugyanis nem vagyunk képesek százszázalékosan figyelni egymásra, ami levon az együtt töltött idő értékéből. Így, ha jót akarunk magunknak, még ma száműzzük mobilunkat az éjjeliszekrényről!

Olláry Ildikó

 

Kapcsolódó írásunk: Nincs többé zsíros bőr! És ez nem a reklám helye

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata
Cookies