Az augusztusi Új Nőben épp olyan értékes kincsekre bukkanhatunk, mint amilyen egy gyönyörű gyűrű vagy fülbevaló. Lássuk milyen igazgyöngyöket rejt legfrissebb számunk!

Cikkeink mind-mind egy kis ízelítőt adnak abból, hogy miért érdemes ebben a hónapban is megvenni magazinunkat!

gutai-divat-rozsaszin_0.jpg

BŐRÖNDCZÍMKÉK

Vágyott utazások emlékei! Ki tudja, hogy miért találták ki a „bőröndczímkéket”?

borondczimkek.jpg

Nem először jönnek velem szembe a Thurn-Taxisok! Már újságírópalántaként róluk tanultuk, miszerint nekik köszönhető az újságok elterjedése – ugyanis ők találták ki a postakocsi-szolgálatot. (Vagyis a postát.) A postakocsik nem csupán a leveleket, az újságokat is el tudták vinni más városokba.

Írásunk az augusztusi magazin 7. oldalán olvasható.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

DIVATOS GÚTA

Képeinken Gúta három nagy nevezetességét láthatjuk: a fedett hidat, a város címerében a régi várat, és modellünk mögött a híres hajómalmot.

gutai-divatos-kek.jpg

Hajdan ilyen monstrumok úszkáltak a Dunán. Ha tisztelegni szeretnénk a vízimolnárok emléke előtt, vezessen Gútára az utunk! Vakációs ruhatárunkat pedig bőröndözzük a helybéli Modabazar legszebb ruháiból!

Divatanyagunkban az augusztusi Új Nő 10. oldalán gyönyörködhetnek.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

GOROMBÁK KORA VS. AZ EMBEREK JÓK!

... ha tudni akarom, hogy jelen van-e még a Gonosz a világban, csak embertársaim arcára nézek. (Oravecz Imre verse)

gorombak-kora.jpg

Mikor ugyanazt a kérdést – jobb lett a világ, vagy roszabb? – két ember másként látja. Anyázó kommentek és pozitív végkifejletű történetek között tallózva...

Írásaink az augusztusi magazin 21. oldalán olvashatók.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

PROMENÁD

A nagymegyeri promenádon a nyári napokon mindenki – turista és helybéli – a legszebb ruhájában és mosolyával vonul fel!

promenad.jpg

Van egy fürdőváros a Csallóközben, melynek peremén erdőpark húzódik. Innen indul a promenádja, pontosabban Mátyás király fájától (ahova annak idején jó királyunk a lovát kikötötte). Elmondhatjuk, hogy Nagymegyer promenádja vetekszik a  tengerpartok csicsás sétányaival.

Dömötör Ede képriportja az augusztusi magazin 24. oldalán látható.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

ÉN KIS KERTET KERTELTEM...

Egy kezdő kertészkedő „elsővirágos” csetlései-botlásai következnek...

en-kis-kertet-kerteltem-viragos-fej.jpg

Kiskertünket egy szép sor „örökölt” bazsarózsával és pünkösdi rózsával indítottunk, mellettük maradt néhány orgona, egy labdarózsa, aranycserje, egy gyönyörű nagy Annabelle hortenzia-bokor, sok gyöngyvirág, pár rózsatő, elszórtan árnyliliom, tulipánok és nárciszok. A többi káosz és csatatér. Eleinte nagyobb volt bennem a lendület, mint a tudatosság. Azt hiszem, a legtöbb kezdő kertész beleesik ebbe a hibába, hogy mindent akar és azonnal.

Írásunk az augusztusi magazin 29. oldalán olvasható.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

HOL VAN AZ A LÁNY?

Kósa Árpi (33, Pozsony) egy nemzetközi vállalatnál programozó. Társat keres, s azt kérdezi: hol van a hozzáillő lány? Egyelőre sem online, sem a sarki kávéházban nem bukkant fel.

hol-van-az-a-lany.jpg

A férfinak könnyű, ha keres, talál – állítja a szingli nők többsége. Csak épp kifelejtik belőle a matematikát. Valószínűleg ugyanannyi férfi van egyedül akaratán kívül, mint lány, mert hisz a nők és a férfiak majdnem ugyanannyian vannak.

Írásunk az augusztusi magazin 36. oldalán olvasható.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

TÖRÉKENY HARCOS PÁRT KERES

A sárosfai Németh Eleonóra „Norcsi” (38) szép lány, aki megérdemli a nagybetűs szerelmet.

torekeny-lany.jpg

Két mankóval érkezik az interjúra, de még a szeme is mosolyog. Ha azt mondjuk, nehéz a párkeresés, akkor mit mondjon ő, aki szemlátomást más, mint mi vagyunk.

Írásunk az augusztusi magazin 38. oldalán olvasható.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

ÓDA A GALETTE-HEZ

A francia konyha egyik ékköve a galette, eredete többszáz évre nyúlik vissza.

barackos-galette.jpg

A galette nem más, mint egy szabad formájú, rusztikus kinézetű, bármivel tölthető lapos pite. Lényege, hogy a kerekre és vékonyra kisodort omlós tésztából egyfajta fészket készítünk, középre halmozzuk a tölteléket (nem púposan, csakis laposan), majd a tészta széleit felhajtjuk a töltelékre. Ezáltal a fedetlen pitében a sütés során a töltelék karamellizálódik.

Receptünk az augusztusi magazin 41. oldalán olvasható.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

TÉGED HOGY HÍVNAK?

Ma már nevünket kedvünk szerint megváltoztathatjuk. Pedig egyáltalán nem mindegy hogyan hívnak bennünket. Nomen est omen. A név kötelez! Zrínyi Ilona fejedelemasszony nem vette fel a férje nevét. Saját jogán volt Valaki...

teged-hogy-hivnak.jpg

Hogyan írjuk a nevünket? Olyan nép vagyunk, ahol ez kérdés lehet. Kell-e az -ová vagy hanyagolható? Erzsébet vagy Alžbeta? Ma már csak a középkorosztály és az idősebb korosztály viseli férje teljes nevét. Bemutatkozást követően nehezen lehet jól szólítani Németh Bélánét. Béláné, esetleg Némethné? És hol a nő, aki a név mögött van?

Írásunk az augusztusi magazin 46. oldalán olvasható.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

HAZAI!

Megyünk a tájban előre, napraforgótengerben úszik a kocsi, a nap az égen nekünk ragyog. A sokadik kanyarban hatalmas szalmabála, rajta piros dinnye képe. A kérdés mindig az: vajon hazai?

hazai.jpg

A kilencvenes évek tájékán még itt-ott sötétzöld foltokként olvadtak a táj-ba a jótékony nyári napsugár alattérő görögdinnyék. Haragoszöld héjuk vérvörös húst takart: alig vártuk, mikor kóstolhatjuk meg. Mára elvétve látni dinnyeföldet, a behozatal kiszorította a hazait.

Írásunk az augusztusi magazin 60. oldalán olvasható.

augusztusi_lapajanlo_elvalaszto.png

BOCACCIA

Hogyan lett a focacciából bocaccia, miközben az egész történet a kattanccsal indult? Gúta híres-nevezetes tésztája a kattancs, a focaccia pedig az olaszok lapos kenyere. Bemutatjuk Bogit, aki a mindenséget egy tésztába rakta bele: és létrehozta a bocacciát.

bocaccia.jpg

Soóki Bogi üdén, mosolygósan – két hatalmas tepsi, gazdagon megpakolt focaccia kíséretében érkezik. Ragyog, mint a nap, süt róla az olaszos életérzés. Azonnal elhiszem, amit a szlogenje állít: Szeretettel sütve!

Írásunk az augusztusi magazin 70. oldalán olvasható.

hirlevel_web_banner_2_341.jpg

Új Nő csapata
Cookies