A szerelmet minden ember keresi. Az egyszerű halandók és a pompás filmcsillagok is. Ők talán még nehezebben találják meg, mint mi, mert sokan inkább a hírnevükbe szerelmesek, s nem beléjük. Átvágják, kifosztják őket, kiárulják a titkaikat

Gondoljunk csak a sok exférjre és exszeretőre, akik botránykönyvet írtak volt szerelmükről, vagy megzsarolták őket. Ott van példának okáért Lady Diana nyalka katonája, aki nem átallotta kiteregetni szerelmi viszonyát, és a botránykönyvé-ért kapott pénzzel ma boldogan él, míg meg nem hal.

szerelmes-csillagok-kezdo.jpg
(© Getty Images)

TINA TURNER – A pofontól a tiszteletig

Sokáig tartott, amíg összeszedte a bátorságát, és elhagyta a férjét, Ike Turnert, aki évekig ütötte-verte és megalázta. Egy bőrönddel és a gyerekeivel távozott a közös otthonból. De boldog volt, és elhatározta, hogy soha többet nem köti össze az életét férfival. A férfiak csak bánatot jelentenek. Aztán negyvenhét éves korában belebotlott az EMI lemezkiadó igazgatójába, és beleszeretett. Ezúttal boldog lett a kapcsolata. „Erwin mellett megtanultam, mi a tisztelet és a tapintat. S hogy hazugság nélkül is lehet élni. S hogy az élet alkonya is sok boldogságot tartogathat.”

szerelmes-csillagok-tina.jpg
Tina Turner és Erwin Bach (© Getty Images)

SUSAN SARANDON – Negyvenéves koromig nem is éltem

Idén lesz hatvanhárom éves, és életéből csak az utóbbi húsz évet mondja boldognak. A szigorúan nevelt Susannak nem volt szerencséje a férfiakkal. „Olyan szófogadó voltam, amilyen egy fiatal katolikus leány csak lehet. Azoknak is igent mondtam, akik egyáltalán nem érdemelték meg.”

Nyelte az antidepresszívumokat, és azt hitte, hogy az élet egyszerűen ilyen. Hogy ez nem igaz, arra akkor döbbent rá, amikor találkozott élete nagy szerelmével, a nála néhány évvel fiatalabb Tim Robbins rendezővel. Susan negyvenhárom éves korában tudta meg, milyen az igazi szerelem. Két fia született, és nemrég ünnepelte huszadik házassági évfordulóját.

szerelmes-csillagok-susan.jpg
Susan Sarandon és Tim Robbins (© Michael Tran / Getty Images)

SHARON STONE – Szükségem van a magányra

Szép, ügyes, tehetséges, mindenki csodálja. A férfiak a lába előtt hevernek – de senki sem bírja ki mellette. A sztár saját hírneve rabja, betegesen imád a reflektorfényben állni – s ezt egyik kedvese sem tolerálta. Még hogy a nőjére jobban figyeljenek, mint rá! Na nem! Így hát az ötvenegy éves díva elhatározta, hogy boldogságát nem a férfiak oldalán fogja keresni. Bizonyára befolyásolta, hogy sokáig tartott a válási huzavonája volt férjével.

„Egy szép napon azt mondtam, fenébe a férfiakkal! Meguntam, hogy mindig hozzájuk alkalmazkodjak, képmutatóskodjak. Soha nem lehettem az, aki vagyok, mindig vissza kellett, hogy fogjam magam. Amerikában nem szeretik, ha egy nőnek van véleménye. Én viszont önmagam akarok lenni” – jelentette ki.

szerelmes-csillagok-sahron.jpg
Sharon Stone (© Getty Images)

CATHERINE DENEUVE – Élvezem az életet

Tizennyolc évesen gyermeket szült Roger Vadim rendezőnek, kéthetes ismeretség után férjhez ment David Bailey angol fotóshoz, két hónap múlva elvált. Ezután évekig várta (hiába), hogy élete nagy szerelme, Marcello Mastroianni elváljon a feleségétől. Közös gyermekük is született, a szintén színésznő Chiara Mastroianni. Marcello sohasem vált el. Catherine Deneuve szíve darabokra törött, és azt mondta: most már élvezni fogja az életet!

Negyvenéves korában vett egy tágas lakást és több házat szerte Franciaországban. Néha férfi vendégei is vannak, de csak egy-egy víkendre – a piszkos zoknijaikat nem mossa ki. Azt beszélik, hogy Francois Mitterrand is a szeretője volt. „Nem állítom, hogy úgy élek, mint egy apáca. Másrészt viszont, ha minden igaz volna, amit összefirkálnak rólam, akkor a fél világ megfordult volna az ágyamban. Ez persze nem igaz. Sok férfi volt az életemben, de a legtöbbnek a nevét is elfelejtettem. A férfiak nem fontosak.”

szerelmes-csillagok-denevue.jpg
Catherine Deneuve (© Dominique Charriau/WireImage/Getty Images)

DEMI MOORE – A férj jóval fiatalabb

Két balul sikerült házasság után belenyugodott, hogy egyedül nevelje fel három kislányát. De eljött a 2003-as év, és a negyvenegy éves Demi megismerkedett egy nála tizenhat évvel fiatalabb fiúval. A semmire se kötelező flörtből szerelem lett, és négy évvel később házasság. Jó házasság.

Hogy mitől jó? Demi Moore ezt mondja: „Előtte nem kell megjátszanom magam.” Ashton Kutcher pedig csodálja Demi türelmét, érzékenységét, bátorságát. Mindazt, ami a fiatal lányokban még nincs meg.

szerelmes-csillagok-demi.jpg
Demi Moore és Ashton Kucther (© Florian G. Seefried / Getty Images)

PENÉLOPE CRUZ – Kétszer ugyanabba a folyóba

Még egészen fiatal volt, amikor Pedro Almodóvar Eleven hús című filmjében játszva megismerkedett a karizmatikus Javier Bardemmel. Egy idő után azonban szétváltak útjaik. Aztán, amikor harmincharmadik születésnapját ünnepelte, az estélyen megjelent egykori szerelme.

Időközben a forróvérű spanyol fiatalemberből megfontolt negyvenéves nemzetközi sztár lett, a szép Penélopéből pedig még szebb érett nő. Újra egymásba szerettek, két éve együtt élnek, és azt csiripelik a verebek, hogy első gyermeküket várják.

szerelmes-csillagok-penelope.jpg
Penelopé Cruz és Javier Bardem (© Emma McIntyre / Getty Images)

JULIETTE BINOCHE – A kantárt nem kedvelem

A bájos színésznő a világ minden kincséért sem menne férjhez. Sőt két nagy csalódás után úgy határozott, hogy egyedül fog élni. Aztán villámcsapásként hatott rá egy találkozás. „Kis híján elájultam, amikor megláttam őt. De azt mondtam magamban – harmincnégy éves vagy, ilyesmi csak a filmekben történhet meg, gondolkodj józanul, te nem értesz a férfiakhoz, úgyse sikerül...”

Csakhogy semmi sem segített, mert Juliette éppen megtalálta élete nagy szerelmét egy kilenc évvel fiatalabb színészkolléga személyében. Azóta is boldogan élnek, természetesen gyűrű nélkül, és van egy közös kislányuk.

szerelmes-csillagok-juliette.jpg
Juliette Binoche (© Carlos Alvarez / Getty Images)

MICHELLE PFEIFFER – Az utóbbi évek kárpótolnak mindenért

Nagyon fiatalon ment férjhez, és úgy is nézett ki a házassága. Minél nagyobb sikere volt a filmvásznon, annál rosszabb volt otthon. A férje ivott, néha meg is verte. Michelle hét hosszú évig tűrt – akkor azt mondta, elég. Elvált, és öt évig egyedül élt, mert már nem tudott hinni a férfiaknak. Ez volt a mottója: „Inkább élek nyugodtan nélkülük, mint boldogtalanul velük.”

De mindez csak addig volt érvényes, amíg nem találkozott egy sikeres tévéproducerrel. Beleszeretett, és harmincöt évesen újra oltár elé állt. Ezt a lépését nem bánta meg. Tizenhat éve él együtt második férjével, akit mindenki irigyel tőle, akárcsak fiát és örökbe fogadott kislányát.

szerelmes-csillagok-michelle.jpg
Michelle Pfeiffer (© Emma McIntyre / WireImage / Getty Images)

elofizetes_uj_no.png

–varga–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies