Prága után a csehországi délvidék a leggazdagabb látnivalókban. A tájegység fő nevezetességei a több évszázados történelmi múlthoz tartozó, tökéletes állapotban lévő várak, látványos reneszánsz, neogótikus és barokk stílusú kastélyok. Évente több ezer látogató keresi fel ezt a látnivalókban gazdag vidéket, ahol elevenen él a mesés vagyonokkal rendelkező főnemesek emléke, akik tehetséges hazai mesterekkel és külhoni művészekkel készíttették és díszíttették nemesi hajlékaikat.

Kirándulásunk során ezeket a dél-csehországi gyöngyszemeket mutatja be utasainknak.

20180729_192430.jpg

Program:

1. nap:

Indulás Dunaszerdahelyről a reggeli órákban. Az első megtekintésre váró város TŘEBOŇ, a híres Rosenberg és Schwarzenberg család egykori birtoka, amelyet számos halastava után a tavak városának neveznek. Séta a hangulatos városközpontban, amelynek fő látnivalói a Fő téren kitűnő állapotban levő reneszánsz és barokk lakóházak, a városháza, a szépen díszített reneszánsz torony, valamint a várkastély. Ne feledkezzünk meg a 600 évvel ezelőtt alapított helybeli sörgyárról sem. Érkezés után a szabadprogram keretében nézelődésre és ebédre is lesz idő. Délután a reneszánsz várkastély megtekintése következik, majd továbbindulunk České Budějovice felé, ahol az érkezés után máris a Budvar sörgyár látogatásával folytatjuk a programot. Csehországban a sörfőzésnek több évszázados hagyománya van, a kiváló minőségű cseh sörök az egész világon népszerűek. A vidéken a mai napig nyolc hagyományos sörgyár üzemel, amelyek közül leghíresebbek a České Budějovice-i sörgyárak, ahol többek között a híres Budvart is gyártják. A multimediális kiállításon és egy 3D film megtekintésével beavatják a csoportot a sör előállításának titkaiba, megtekintjük a sörmúzeumot, és végül meg is kóstoljuk a nemes italt. Utána elindulunk szállásunk felé, amely a közeli Hluboká nad Vltavou városkában lát vendégül bennünket két éjszakára.  

2. nap

Reggeli után Dél-Csehország fővárosába, ČESKÉ BUDĚJOVICÉbe indulunk, és most alaposabban körülnézünk a városban egy helyi idegenvezetővel. Első megállónk a város varázslatos főterén lesz, amelyet alapítójáról, II. Přemysl Ottokárról neveztek el annak tiszteletére, hogy a 13. században sörfőzés jogával ruházta fel a várost. A České Budějovice-i főtér Csehország legnagyobb főtere. Oromzatos és lábas polgárházak keretezik a macskakövekkel kirakott hatalmas teret, közepén szinte eltörpül a 18. században épült Sámson-szökőkút. Ugyancsak itt látható a 72 m magas, reneszánsz kapuval ékesített Fekete torony, amelybe a szabadprogram idején minden vállalkozó szellemű utas felmászhat, és gyönyörködhet a pompás kilátásban. A délutáni órákat ČESKÝ KRUMLOVban töltjük. A város Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme, vára, a barokk kert és az óváros 1992. decembere óta az UNESCO világörökség része. Történelmi levegő lengi körül a város gótikus és reneszánsz épületeit. A középkori szűk utcák, a hangulatos óváros, az egyedülálló polgárházak, a városháza, a méltóságteljes kolostorok, templomok és az impozáns vár garantáltan lenyűgöz minden látogatót. Az ebédszünet után gyalogos városnézés során csodáljuk meg a városközpontot, de programunkból nem maradhat ki a Cseh Köztársaság második legnagyobb várkomplexuma, amely az óvárossal szemben, a folyó másik partján magasodik, s amely Közép-Európa legjelentősebb műemlékei közé tartozik. A díszes vártorony a vár legmagasabb pontja s egyben a város szimbóluma is. A műemlék megtekintése után szabadprogram keretében további kincseket fedezhetünk fel, hiszen számos múzeum található a városban, a Seidel fotóműteremben a fényképezés történetével ismerkedhetünk, ha pedig elfáradunk, számos „cukrárnában” válogathatunk a finom sütemények és kávék között. A programot rendhagyó eseménnyel, romantikus tutajozással fejezzük be a Moldva folyón. A napra a koronát a kellemes közös vacsora teszi fel az egyik ismert helyi vendéglőben.

tourfoto15_2220.jpg

3. nap

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU kisváros, a Moldva partján fekszik, alig 10 km-re České Budějovicétől. Kirándulásunk utolsó napján Csehország legszebb és leglátogatottabb várkastélyát keressük fel, a romantikus Tudor-stílusban épült hlubokái kastélyt, amely a Schwarzenbergek egykori rezidenciája volt. A 13. században épült kastély egy gyönyörű angolpark közepén található, jelenlegi formáját Schwarzenberg Adolf idején nyerte el, aki a windsori kastély mintájára alakította át. A kastély belső tere káprázatos, nemes fákból készült faragványok, bútorok, értékes gobelinek, szőnyegek díszítik. A közös látogatás után fényképezésre is szánunk időt. De programunkból még hátravan JINDŘICHŮV HRADEC megtekintése, amely nem mindennapi látvánnyal kecsegtet: itt magasodik a Vajgar-tó partján Csehország harmadik legnagyobb kastélyegyüttese, a hradeci vár. A nagy kiterjedésű épületrendszert többnyire gótikus és reneszánsz építmények alkotják, gazdag belső díszítéssel. A várkastélyban ma múzeum található. A várkastély csodálatos reneszánsz loggiájával a harmadik várudvart veszi körül.

 

IDŐPONT: 2022. július 8. – 10.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 229  euró

 

MIT TARTALMAZ AZ ÁR?

– az út költségeit kényelmes, klímás autóbusszal

– 2 x szállást 4* szállodában, reggelivel

– 1 kétfogásos vacsorát Český Krumlovban egy híres sörvendéglőbe

– szakképzett idegenvezetést (Brogyányi Mihály)

– csődbiztosítást

– Český Krumlov (vár) 

– Hluboká (kastély) 

– Třeboň (kastély)

– Krumlovban a tutajjegy árát

 

MIT NEM TARTALMAZ AZ ÁR?

 – a teljes körű utazási biztosítást (Union) – 7,50 € összesen

 – Union Pandemic A1 biztosítást (4 euró / nap),❊ 

 – az egyágyas szobafelárat – 22 €/a két éjszakára 

 – a Budvar sörgyár megtekintése + sörkóstolás 7,50 €

 

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies