Hosszúak voltak a hónapok s lassan évek, amikor nem találkozhattunk  másokkal, csakis magunkkal, s annak nincs mindig jó vége. Az ember nem véletlenül találta ki a farsangot, a bálokat, a jó társaságot és a nevetést: ezek adják az élet sava-borsát.

Képes anyagainkkal és címlapunkkal ezt a jólétet hozzuk vissza, mert itt van bennünk, csak elűztük magunktól, mert félni kezdtünk egymástól. Nyíljon a tavasz, a böjtöt még kibírjuk, de utána menjünk ki a lakásainkból, és kezdjünk el élni!

februari-osszeallitas-kezdo.jpg

CÍMLAPUNKON

Ajánlások alapján összeállítottuk a jól öltözködő hazai magyar nők listáját. 

februari-osszeallitas-bauer-ildiko.jpg

Címlapunkon Bauer Ildikót, a múlt év egyik legjobban öltözött nőjét bújtattuk szebbnél-szebb báli ruhákba. De a 2021-es év legjobban öltözködő hazai nőinek listáját is összeállítottuk: a legcsinosabb hölgyek neve közt Korpás Éva, Kurucz Klaudia, Balogh Bugár Anna és Fekete Irén neve is felbukkan.

Írásunk a magazin 32. oldalán olvasható.

februari_osszeallitas_elvalaszto.png

ORGAZMUS

Sigmund Freud még úgy vélte, hogy a nő kasztrált férfi, ezért kevesebbet ér. S csak úgy teheti jóvá valamelyest a „heréltségét“, ha fiúgyermeket szül. Az meghozza a nőnek a hőn áhított péniszt. Elmélete szerint a nők azért is labilisak, gyerekesek, gyengék, mert mindig az elvesztett férfi nemi szerv után vágyakoznak, s közben a sok elfojtásban kimerülnek.

februari-osszeallitas-orgazmus.jpg

Sokáig hisztériás állapotnak tekintették a női orgazmust, a nő nem juthatott el a csúcsra. Tisztességes nő nem érezhetett vágyat. A nők az „urukat” csak kielégítették, hiszen ez hitvesi kötelességük volt. Az elmúlt században a férj orvoshoz vitte a nejét, ha az a szexuális felindultság jeleit mutatta, hogy gyógyítsa ki a hisztériájából.

Összeállításunk a magazin 22. oldalától olvasható.

februari_osszeallitas_elvalaszto.png

GYÖKEREK

Dobai Tamás buzgón kovászol, kenyeret, pizzát süt, kalácsot, s a tésztához mindig oroszkai lisztet használ, mert dédnagyapja az oroszkai malomban dolgozott. Dédszüleit csak hallomásból ismerte, de tiszteli a hagyományokat és elődeit. Öntudatát gerinces nagyapjától nyerte.

februari-osszeallitas-gyokerek.jpg

Egyre gyakoribbak a szlovák–magyar házasságok. Milyen nyelven beszéljenek a születendő gyermekek. A magyar apuka és a szlovák anyuka fia magyar iskolába jár. Az apuka, Dobai Tamás példaképe palóc nagyapja, de édesanyja is mindig arra nevelte, hogy a magyar iskola adja az alapot. 

Írásunk a magazin 42. oldalán.

februari_osszeallitas_elvalaszto.png

SZLOVÁK ÉLET, MAGYAR ÉLET

Egyre gyakoribbak a szlovák–magyar házasságok. Milyen nyelven beszéljenek a születendő gyermekek?

februari-osszeallitas-szlovak-elet.jpg

A kérdés mindenkiben felmerül, aki eltérő nemzetiségűvel esik szerelembe és tervez családot. A vegyes házasságokról Lanstyák Istvánnal, a pozsonyi Comenius Egyetem nyelvészprofesszorával beszélgettünk.

Írásunk a magazin 44. oldalán olvasható.

februari_osszeallitas_elvalaszto.png

MIT ESZÜNK?

Egyre több az ételintolerancia. A hisztaminérzékenyek nem ehetnek fermentált zöldséget, míg a többségnek ez az orvosság. Mi ez a sok diéta? Újkori divat?

februari-osszeallitas-etel.jpg

Nehéz tudomány ma az ebéd és a vacsora, mert nem mindenki ehet meg minden ételt. Az étkezés mindennapjaink fontos része. Magazinunkban alaposan körbejárjuk a táplálkozással kapcsolatos allergiák, az étel- és hiszatminérzékenység témaköreit, s az érsekújvári Mikuláš Andrea személyesen is mesél tapasztalatairól.

Összeállításunk a magazin 53. oldalán található.

februari_osszeallitas_elvalaszto.png

RENDELJE MEG AZ ÚJ NŐT, VAGY AJÁNDÉKOZZON!

Megrendelem az Új Nő című képes magazint!

Ára: 15,00 €.
Fizetés banki átutalással: IBAN: SK15 1100 0000 0029 4306 1035 (tüntesse fel nevét és pontos címét).
Információ: info [at] ujno.sk
Külföldi megrendelés: Slovenská pošta, a.s., Stredisko predplatného tlače, Uzbecká 4., P.O.BOX 164., 820 14 Bratislava 214, e-mail: zahranicna.tlac [at] slposta.sk.

uj-no-beke-hatso-oldal.jpg

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies