Olyan rég láttam romantikus filmeket és vígjátékokat! – sóhajtottam néhány hónapja. Aztán, mintha valaki ott fent meghallgatta volna panaszomat, sorra kezdték vetíteni a könnyed kis vígjátékokat, én pedig újra kedvemre úszkálhattam a nyári filmek romantikájában. 

Íme, három igazán csajos film, melyek a könnyű nyári estékre remek szórakozást ígérnek. Lássuk!

romantikus-kezdo.jpg

Mielőtt megismertelek (Me Before You)

A Jojo Moyes nagy sikerű regénye alapján készült filmet egyszerűen mindenkinek látnia kell, aki szereti a romantikát. A 26 éves Louisa Clark élete egy szép napon a feje tetejére áll. Munkahelye megszűnik, ezért új munka után kell néznie. Így találkozik Will Traynorral, aki egy motorbaleset miatt kerekes székbe kényszerül. Louisa kezdi gondozni a fiatal, ám rendkívül mogorva férfit… Nem fér hozzá kétség, hogy elsőként mindig a könyvet kellene elolvasni, de most az sem fog csalódni, aki a filmet nézi meg először.

Egy igazán különleges szerelmi történetnek lehetünk szemtanúi. S hogy mire számíthatunk? Lesz móka, kacagás és persze sírás-rívás is. Ami pedig még jobb, hogy amikor a film véget ér, mi rögtön kezünkbe vehetjük a történet vadiúj folytatását – könyv formájában!

Életem NAGY szerelme (Un homme a la hauteur/Up for Love)

A francia romantikus film nem fog csalódást okozni azoknak, akik szeretik a francia humort. Egy igazán érdekes történet bontakozik ki rögtön a film elején a néző előtt, ugyanis, nem titok, a csodálatos szőke hajú nő, Diane egy véletlen folytán megismerkedik az alacsony termetű Alexanderrel. Igen, ez a romantikus komédia azt meséli el, hogy sokszor tényleg a méret a lényeg. Illetve, hogy mégsem az! Nem az a méret! Hanem az alacsony méret, mely nő és férfi közé áll. A kérdés az, hogy az elvált, csinos ügyvédnő és a kis termetű úriember szerelme elég erős-e ahhoz, hogy túlélje a világ élcelődését, újabb és újabb kihívásait.

web-bannerek-instagram.jpg

Anyák napja (Mother’s day)

Nők, nők, nők! Minden mennyiségben: nők! Ez a film különböző szerepekben mutatja be a nőket: karrierista, családanya, leszbikus szerető, gyerek, tinédzser lány, elvált nő, és még sorolhatnánk. Több történeten keresztül pillanthatunk bele az egyes szerepekbe és élettörténetekbe. A csodálatos Jennifer Aniston, Kate Hudson és Julia Roberts is megjelenik a filmvásznon. Hogyan boldogul az az elvált nő, akinek a volt férje egy csinos, ám szemérmetlenül fiatal fruskát vesz feleségül? Vagy az a nő, akinek a szülei nem hajlandók elfogadni lányuk színes bőrű párját? Minden kiderült ebből a könnyed, nyári komédiából! Mozizásra fel!

Derzsi Bernadett