Ha egy-egy délutáni séta során jobban kinyitjuk a szemünket, olyan csodákat fedezhetünk fel Budapesten, melyek felejthetetlen élménnyel ajándékoznak meg minket.

Kirándulásunk során különleges kincseket kutatunk fel.

budapest-latnivaloi-kezdo.jpg
(Kép forrása: telegraph.co.uk)

1. A Magyar Zene Háza, ahol a zene mindenkié!

A Magyar Zene Háza hármas osztatú, mind az épületet, mind az intézményi felépítést tekintve. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállítótér kap helyet több mint 2000 négyzetméteren. A park szintjén kialakított két belső terem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait.

Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz és az oktatáshoz kínál könyvtárat és klubot, elsősorban a populáris zene világából, illetve a zenepedagógiai termekben foglalkozásokkal viszi közelebb a fiatalokat a zenéhez. Az épület japán tervek alapján készült.

budapest-latnivaloi-magyar-zene-haza.jpg
A Magyar Zene háza (Kép forrása: metropol.hu)

2. Parktörténeti séta a Városliget megújult részein

A múlt-jelen séta keretein belül egy izgalmas időutazásra invitáljuk az érdeklődőket, melynek során megismerkedhetnek a Városliget történetével, valamint azzal, hogy milyen utat járt be a Liget az 1800-as évektől napjainkig a parkosítás és a benne található épületek fejlesztése tekintetében.

budapest-latnivaloi-vajdahunyad-vara_0.jpg
Vajdahunyad vára a Városligeti-tó partján (Kép forrása: szallas.hu)

Az idegenvezetőnk, Brogyányi Mihály segítségével felfedezhetjük a Liget ismert helyeit és titkos zugait, megismerhetjük a park történelmét és bepillantást nyerhetünk a napjainkban is tartó fejlesztések folyamataiba. Ismerjük meg együtt a nemrégiben felújított Millennium Házát, a frissen épült Magyar Zene Házát és a park évszázadokon átívelő történelmét!

budapest-latnivaloi-millenium-haza.jpg
A Millenium Háza a Zsolnay-szökőkúttal (Kép forrása: szallas.hu)

A csodálatos látnivalók után rövid ebédidővel szakítjuk meg napunkat, majd ebéd után átbuszozunk a Magyar Állami Operaházhoz.

3. A Magyar Állami Operaház

A Magyar Állami Operaház Magyarország egyetlen, nagy létszámú társulattal rendelkező és kimondottan operákra, balettekre szakosodott színháza. Az épület Budapest egyik legjelentősebb 19. századi műemléke. Neoreneszánsz stílusban épült Ybl Miklós tervei alapján.

A neoreneszánsz palota több mint százharminc éve várja az opera és a balett szerelmeseit. Az épületbe évente több ezer turista is ellátogat, hogy megcsodálja Budapest egyik legjelentősebb műemlékét.

budapest-latnivaloi-operahaz_0.jpg
Az Operaház épülete (Kép forrása: mysteryhotelbudapest.com)

IDŐPONT: 2022. május 1. (vasárnap)
Részvételi díj: 45 €

Mit tartalmaz az ár?

  • A kényelmes, klímás autóbusszal való utazás költségeit,
  • az idegenvezetést,
  • a csoportos látogatást a Magyar Zene Házában,
  • a csoportos látogatást a Magyar Állami Operaházban.

Utasbiztosítás: 2 €/fő (nem kötelező)

Idegenvezető: Brogyányi Mihály 

Jelentkezni lehet az office [at] ujno.sk (office [at] ujno.sk) ímélcímen vagy a 0905 975 880 telefonszámon.
A programváltozás jogát fenntartjuk!

hirlevel_web_banner_2_442.jpg

Új Nő csapata
Cookies