A  férfiruhatár sallangmentes, örök érvényű darabjait vesszük górcsövünk alá, hogy a kifinomult öltözékű férfit ünnepelhessük. Mert a jól megválasztott viselet tekintélyt ad. Árulkodik viselője ízléséről, korszerűségéről, státuszáról. Trencskó­kabáttól a csokornyakkendőig szálazzuk szét most a férfigardrób néhány sarkalatos pontját.

Hölgyek, ne feledjük, leginkább rajtunk áll, hogy párunk leleményes divattanácsadójaként „megteremtsük” azt az úriembert, akire vágyunk. Akit most sármos színész vendégünk, Tóth Károly kelt életre.

a_ferfi_divatja_5.jpg

Különleges kiegészítő elem a rendhagyó csokornyakkendő, mely dizájnerdarab. Egy masniforma, mívesen gravírozott falemezről van szó, geometrikus, marokkói csempéket idéző karcmintázattal. A mandzsettagombok is fából készültek.

a_ferfi_divatja_7.jpg

a_ferfi_divatja_6.jpg

Az angol szabászat a hármasra esküszik: zakó, nadrág, mellény. Ez a mellényes szett fiatalurasan arisztokratikusra sikeredett. Égkék tónusú, melírozott angolszövet, hófehér ing, kockás sildes sapka és konyakbarna, Oxford típusú cipő.

a_ferfi_divatja_4.jpg

Az öltöny megkerülhetetlen alapdarab a nagyjelenéshez, legyen az üzletkötés, ünnepi esemény, randi, esetleg munkahely. A szürke tónusokat hordozó Eszterházy-kocka fiatalos, közvetlenséget sugalló és trendi. Tűpettyes díszzsebkendővel bohémságot csempészhetünk egyvelegünkbe.

a_ferfi_divatja_3.jpg

a_ferfi_divatja_2.jpg

Lazább eseményeknél elhagyható a merev zakó. Helyettesítsük csontszínű, csavart mintázatú, kötött gyapjúpulóverrel! Foulard mintás, vagyis ismétlődő motívumokkal teli, karcsúsított ing illik hozzá, na meg nyers színű pantalló, tűzésekkel díszített övvel.

a_ferfi_divatja_9.jpg

a_ferfi_divatja_10.jpg

Acélszürke és teveszőrszín. Hideg-meleg színpáros barátságban. Kockás sportzakó pöttyös inggel. Az ellentétpárok kedvelt szereplői a férfitrendeknek is. De fokozhatjuk még: öv felett elegáns, alul pedig, oldalzsebes nadrágjával, military stílusú.

a_ferfi_divatja_8.jpg

Íme, a filmvászonról lelépett jó pasi kelléktára: érkezik vagy utazik... Tetőtől talpig fekete. A mély, telített feketétől a koptatottig bevethető minden, hogy szép, monokróm szettet varázsoljunk. Angolos, halszálkamintás sapka, pamutgarbó, trencskókabát, bakancs, bőrkesztyű és utazótáska.

a_ferfi_divatja_11.jpg

ffi-divatja-2.jpg

• Ruhák: Cosmopolitan (Dunaszerdahely) • Helyszín: a várkonyi Amade kastélyszálló • Fotó: Dömötör Ede

elofizetes_uj_no.png

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies