Eldöntötted, hogy idén nyáron szuper bikinialakot formálsz magadnak, de hiába gyúrsz, a kilók nem akarnak lecsúszni? Mielőtt még felhagynál a sporttal, és abbahagynád a diétádat, még egyszer utoljára szedd össze minden erődet, és mérlegelj! Ne veszítsd el a kitartásodat, és nézd át, mi az, amiben feltehetőleg még javulnod kell! 

  1. Még mindig rosszul étkezel. Ha nem mozdulnak meg a kilók, elsősorban a hűtőszekrényed tartalmában kell keresned a hibát. A jelszó a Clean eating – a tiszta, egészséges étkezés. Nem kell megvonnod magadtól az ételt, sőt! Ötször étkezz naponta, s az étrendedben minőséges ételek szerepeljenek, kis adagokban. A cél, hogy ne legyen éhségérzeted, viszont azt se érezd, hogy túl jóllaktál. Tippünk: Közeledik a tavasz, zöldség- és gyümölcstálak előnyben!
  2. Még mindig túl sokat eszel. Nemcsak a minőség, de a mennyiség is számít. Hiszen ehetsz te egészségesen, ha még mindig nem figyelsz arra, miből mennyit eszel. A képlet nagyon egyszerű: nem tömhetsz magadba csak azért több ételt, mert majd este ledolgozod, leedzed! Tippünk: A jelszó ezentúl legyen a mértékletesség!
  3. Egyfajta edzés, nincs nyújtás! Ha csak és kizárólag kardiózol, nem biztos, hogy a kívánt alakot fogod elérni. Természetesen a kardió elengedhetetlen a fogyáshoz. A legjobb, ha különféle sportokat próbálunk ki: edzéstervünkbe legyen kardió, súlyzós edzés, de akár jóga is. A legfontosabbat pedig ne felejtsük el és ne hagyjuk ki: állandóan nyújtani, nyújtani!
  4. Kevés vizet iszol! A napi folyadékmennyiség egyszerűen kevés a testednek, s ha azt a keveset is kiizzadod, a tested csak szárazabb lesz. A salakanyagoknak távozniuk kell, a szervezetednek pedig vízre van szüksége. Hiszen ha edzel, rögtön megszomjazol. Gondolj a folyadékbevitelre egész nap! Tippünk: Nincs többé kóla, csak az egészséges és szénsavmentes víz!
  5. Sok a csalónap! Több mindent megengedsz még mindig magadnak, mondván, hogy megérdemled. Ha már egyszer eldöntötted, hogy meg akarsz szabadulni a felesleges kilóktól, akkor légy kíméletlen magaddal. Nincs több csalónap a megengedettnél! Nem nassolunk napközben, tartjuk magunkat a diétánkhoz, ha már egyszer belevágtunk!
  6. Ülőmunkát végzel! A tested egy idő után teljesen hozzászokik ahhoz, hogy ülsz. A nap folyamán többször állj fel, mozogj, s ne csak akkor, ha a mosdó felé veszed az irányt. Az embernek legalább tízezer lépésre van szüksége naponta, hogy fitt maradjon. Te ebből mennyit teljesítesz?
  7. A titok. A legfontosabb az egészben, hogy ne sanyargasd magad, és ne úgy gondolj erre az egészre, mintha muszáj és kötelező lenne. Ha a diéta mellett döntöttél, és belekezdtél, csináld végig, panaszok és kínkeserves sóhajok nélkül. Ne azért élj, hogy egyél! Légy kitartó, és mindig a cél lebegjen a szemed előtt. Hidd el, megéri. Még ha néha oly nehéz is...

Dunai Mira

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg

Új Nő csapata
Cookies