A legtöbb ember számára a karácsony a legszebb ünnep az évben. Ne felejtsük: nem az ajándékok a fontosak, hanem inkább a szeretet, ami körülvesz bennünket ilyenkor.

Ebben az időszakban mindenki megpihen egy picit. Elfelejtjük az iskolát, a munkát, a stresszt, a gondokat. Ilyenkor jut időnk a személyes találkozásokra családtagjainkkal, barátainkkal, és végre nem csak a telefonon keresztül tarthatjuk velük a kapcsolatot. Egyszerűen lesz időnk egymásra.

hogyan-keszuljunk-karacsonyra-kezdo.jpg

Persze, ezt a meghitt időszakot megelőzi egy jókora, hektikus kapkodás. Mikor még nem vettük meg az idei dekorációt, mikor fogalmunk sincs, kinek milyen ajándékot vegyünk, vagy a szenteste előtti nap is az élelmiszerüzleteket járjuk, hogy mindenünk meglegyen az ünnepekre. Listánk segítségül szolgál, hogy nyugodtabban és könnyebben készülhessünk a karácsonyra, és végül ne idegroncsként végezzük: 

Készíts ajándéklistát!

Ülj le, vegyél elő egy tollat és egy üres papírt. Jó alaposan gondold át, kiket szeretnél megajándékozni, illetve gondold át, milyen költségvetésből gazdálkodhatsz. Ha sikerült elkészíteni a listád, akkor lassan elindulhatsz beszerző körutadra. De sose feledd el, a karácsony célja nem az, hogy hatalmas összegeket költs a másikra.

Nem az ajándéktárgy árcédulája jelenti a jó ajándékot. Nyugodtan készíthetsz is valamit, hidd el, a másik ember a gondokoskodást, a figyelmet fogja számon tartani. 

Dekoráld ki otthonod!

Nem egy nappal karácsony előtt kell mindent gyorsan és hirtelen kidíszíteni. Nyugodtan kezd el hetekkel előtte szépen lassacskán átalakítani a házat. Ahogy beköszönt a december, vagy amikor meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, bátran helyezzük el a lakásban kicsi díszeinket (hóemberek, rénszarvasok, karácsonyi gyertyatartóink), és tegyük fel a fényfüzéreket. 

Süss másként!

Sokan az ünnepek előtt azon idegeskednek, hogy mikor tudnak elkezdeni sütni, és vajon elég lesz-e a süti mennyisége az ünnepekre. Ha van rá lehetőségünk, hozzuk össze a család női tagjait, így nem lesz teher vagy elvárás a sütés, hanem egy jó családi program is válhat belőle, ami az évek során hagyománnyá is alakulhat.  

hirlevel_web_banner_2_342.jpg

Készülj fel lelkileg is az ünnepekre!

Az utolsó napokban már ne menj a bevásárlóközpontokba, ne az utolsó nap rohanj el az üzletbe, és vegyél tök felesleges dolgokat. Ilyenkor az üzleteket elöntik a kétségbeesett, ideges, feszült emberek, akik úgy érzik, hogy ha nem vesznek meg mindent, akkor erre már soha többé nem lesz lehetőségük. Munka után menj el a barátaiddal, a családoddal a helyi karácsonyi vásárra, igyatok meg egy bögre forralt bort vagy egy puncsot, és az estét töltsétek el a karácsonyi filmek nézésével.

Néma Dorottya
Cookies