Tisztelt Szerkesztőség! Sosem gondoltam volna, hogy a mi kis családunkban olyasmik történhetnek, mint egy gagyi hollywoodi filmben.

Az apám harminchét évnyi házasság után jelentette be, hogy válni akar. Ebben talán még nincs is semmi különös. Sőt, valahol meg is értem őt – amennyire vissza tudok emlékezni, sosem voltak túl boldogok együtt.

leveltitok-hollywood.jpg
(© Can Buyukkalkan for Marie Claire)

Bár hangos szót sosem hallottunk tőlük, valahogy mindig is éreztük, hogy valami nem stimmel kettejük között. Igazából azt nem értem, hogy miért várt eddig. Ami azonban az ügyben felháborít, hogy anyámat egy alig harmincéves, műkörmös szőkeségre cserélte. Ráadásul – mivel a házra még nem találtak vevőt – beköltöztette őt a közösen épített házukba.

Édesanyámnak nincs hova mennie, így minden nap szembesülnie kell a friss házasok enyelgésével. A válás kimondása után ugyanis szinte azonnal össze is házasodtak, s az új feleség bizony már gyermeket is vár.

Édesanyámat nagyon bántja a helyzet, s persze a faluban élők is összesúgnak a háta mögött. Mivel pedagógusként a helyi óvodában tanít, állandóan szembesülnie kell az emberek rosszindulatával. A legfrissebb híreket sok esetben éppen a gyerekektől hallja, akik otthonról hozzák a falusiak továbbgondolt verzióit.

Gondoltunk már arra is, hogy anyu hozzánk költözne, de a távolság miatt munkahelyet kéne váltania. S nyugdíj előtt, idegenként egy kisvárosban nem valószínű, hogy munkát találna. Próbáltam beszélni az apámmal, de eddig minden próbálkozásom kudarcba fulladt. Úgy néz ki, mintha élvezné a helyzetet. Szerintem szándékosan akarja tönkretenni az édesanyámat. A házra is az ő konoksága miatt nem akadt még vevő – egyszerűen túl sokat akar érte kapni. Hiába próbáltuk őt mi is, illetve több ingatlaniroda munkatársa is meggyőzni arról, hogy irreálisak az elvárásai – csak azt hajtogatja, hogy ki akarjuk semmizni, tönkre akarjuk tenni. A válás az egész családot felbolygatta, kettészakította. A bátyám ugyanis apám, míg én az édesanyám pártján állok. S az egészben az a legfélelmetesebb, hogy úgy látszik, apámnak tetszik ez a felállás.

Ágnes

minden_reggel_ujno.sk.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztanünnep a haji örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies