A gőzmozdony századelős hangulatot elcsípő öltözékek társaságában... Az ősz nosztalgikus volta bennünk is felébresztette a vágyat, hogy abba a korba képzeljük magunkat, mikor is a „naccságától“ a kalaposlányig mindenki tetőtől talpig dámának öltözött. Legalábbis megpróbálta. Nekünk így sikerült, anyáink szekrényében turkáltuk, s a legtrendibb divatházak együtteseit kombináltuk vonatos időutazásos hangulatba.

Fújtat a gőz Pereden, indul a mozdony! Acélszürke, derékhangsúlyos, bársonyos felületű ruhában sietünk a vonatra. Figyelemre méltóak az extra kiegészítők: a lakk sapka, a fodros prémsál. A sötét színek és változatos textúrák együttállása izgalmas harmóniát eredményezett (ruha: Reserved, nadrágkosztüm: Weekend Max Mara, bolyhos bordó táska: Max Mara).

gozfelhos_divat_1.jpg

Ha jól bánunk a kiegészítőkkel, megjelenésünk különleges és stílusos lesz. Coco után azért megjegyzendő: Ha a tükörképünkre vetett utolsó pillantáskor még egy kiegészítőtől megszabadulunk, úgy leszünk igazán jól eltaláltak. Retróért irány a nagyi szekrénye! A válltöméssel ellátott világos kosztüm a nejlonzoknitól és boától új életet nyert.

Nők a 40-­es évekből. Kosztüm, fejfedő, kesztyű, boa... Minden a helyén, hiszen az ember lánya nem lehet befejezetlen. 

Piros rúzs málnapiros bőrkesztyű társaságában. Bézsekhez szinte kötelező!

gozfelhos_divat_7.jpg

Kockasarkas, zárt orrú szandálunk részletgazdag dizájnerdarab. Lakkos is, feketés orral pajkos is, rózsaszínnel csajos is, láncdekorral túlzó is (Miu Miu). Bátraknak!

gozfelhos_divat_13.jpg

Nők a 40-­es évekből. Kosztüm, fejfedő, kesztyű, boa... Minden a helyén, hiszen az ember lánya nem lehet befejezetlen.

gozfelhos_divat_5.jpg

Utazunk az időben, egész októberben! Ruha: Maye, blúz: Gant, boa: Luisa Spagnoli.

gozfelhos_divat_6.jpg

Reggeli vonatozáshoz – vagy csak úgy – jól szolgál a lyuggatott autós kesztyű, mondjuk kéke s­szürkéből (pink selyemblúz: Max Mara, fekete kosztüm: Ozeta).

gozfelhos_divat_10.jpg

A 2. világégés alatt a hölgyek kalap híján textilturbánnal dobták fel öltözéküket, hiszen a külcsínről  a világért sem mondtak volna le. A divat máig fennmaradt, ám hódolói kevesen akadnak, ellenben igazi egyéniségek (turbán: Max Mara).

gozfelhos_divat_9.jpg

Selyemblúz babarózsaszín buklészövet nadrággal. Játékos csavar a szettben a tütü kalapka, amely igazából egy homlokpántos hajdísz (selyemblúz: Max Mara, nadrág: Miu Miu).

gozfelhos_divat_2.jpg

A sötét rózsaszín ingblúzhoz és a türkiz kalpaghoz extrán nőcis kosztüm társult harangszoknyával (Ozeta).

gozfelhos_divat_8.jpg

Nosztalgiavonatunk mára elfeledett kiegészítők viselésére ösztönöz. Fátylas kalpag és finom, kecskebőr kesztyű jár a kiskosztümhöz sötét türkiz megfogalmazásban. Ne féljünk színeket viselni ősszel sem!

gozfelhos_divat_3.jpg

gozfelhos_divat_4.jpg

gozfelhos_divat_11.jpg

gozfelhos_divat_12.jpg

• Helyszín: Pered • Modellek: Baranyay Szilvia (Pered), Fülöp Krisztina (Gúta) • Fotó: Dömötör Ede

elofizetes_uj_no_0.png

Cookies