A mindennapi beszélgetéseinkben egyre többször hangzik el az, hogy mi történik aktuálisan a világban. Hallottátok, hogy mi történt Németországban?! Azt hallottad, hogy lövöldözés volt Amerikában? Terrortámadás Nizzában?

Egyiptomban lezuhant egy gép, robbantottak a török reptéren, lövöldöztek, késeltek, és merénylőket fogtak el. Annyira sok a negatív hír, hogy nem bírunk felocsúdni belőlük, és csak a fejünket rázzuk, hogy ez borzalmas. Igen, borzalmas és elképesztő, hogy mi folyik a világban.

nyaralas-terror-kezdo.jpg

Közben tombol a nyár, sokan már jó előre befizették a kirándulásukat. Ti hova mentek nyaralni? – halljuk oly sokszor ezt a kérdést a nyár folyamán. Ha nem mi kérdezünk, tőlünk kérdezik. S ha olyan válasz kapnak a kérdésre, hogy például Törökország, sokan megrettennek, és felszisszenek ennek hallatára. 

Az emberek nagy része úgy gondolja, hogy a terror bárhol utolérheti őket, mind otthon, mind a kiránduláson. Hiszen teljesen kiszámíthatatlan, hol lesz a következő támadás.

Sokan arra hivatkoznak, hogy így olcsóbb lesz az utazás a különböző országokba. Mások viszont elképedve csóválják a fejüket, hogy ők aztán biztos nem repülnének ezekben az időkben sehova! Főleg nem olyan helyre, ahol korábban támadás történt. Többen azt vallják, hogy a repülő egy meghibásodás miatt terror nélkül is lezuhanhat, de ugyanúgy autóval is ütközhetünk egy apró figyelmetlenség miatt. Biciklis és gyalogos sincs biztonságban. A tény viszont az, hogy most már szinte naponta történik valami a világban, amivel az embereket meg tudják félemlíteni. 

hirlevel_web_banner_1_175.jpg

Sokan úgy gondolják, hogy mindez régen is így volt, csak nem tudtunk ennyi mindenről, nem volt tudósítás percről percre. Persze kirándulni sem jártak az emberek ennyit (sőt egyáltalán), hiszen az országhatárok – azokban az időkben – korlátot szabtak. Most pedig hiába a nagy szabadság és átjárhatóság, úgy néz ki, hanyatlani fog a turizmus. 

Vagy mégsem? Önnek mi a véleménye? Útnak mer indulni? A befizetett kirándulásra elutazik, vagy inkább elhalasztja? Mit gondol, van mitől tartanunk az utazás során? Bárhol legyünk is a világban? Legyen az Bali, Kuba, Horvátország vagy Olaszország, Anglia, Bécs, Prága vagy épp a Balaton?

Derzsi Bernadett
Kapcsolódó írásunk 
Cookies