Maradjunk hűségesek? A kérdés örök. Vagy nem is annyira, mert manapság hamar engedünk a kísértésnek. Miért is ne, hiszen mi vagyunk a legfontosabbak!

Rengeteg celeb nevét sorolhatnánk fel, akik maguk sem tudják, hány párjuk volt idáig. És ugyancsak számtalan civilt, akiknek a nevét nem ismerhetjük a pletykalapokból. A férfiak hajlamosak a félrelépésre. És a nők is... Mert hát kivel is csalják meg azt a sok feleséget? Nem a szomszéddal, hanem a szomszédasszonnyal.

kivel-csal-meg-a-parunk-kezdo.jpg
(© Alex Prager)

A különbség

A férfiak túllőnek a célon, ha a szeretőikről kérdezik őket. Azért is, mert nekik a félrelépést megbocsátják, de a nők fölött hamar pálcát törnek. A nők ezért inkább nem vallanak be minden kalandot. A hűtlenkedésben a húszas és harmincas nők alig maradnak le az erősebbik nem mögött.

1. Sokat elárul a férfi jelleméről az, ahogyan az anyukájával, a húgával viselkedik. Sok félrelépő megdöbbentően tiszteletlen az anyjával szemben. Mi, nők pedig ne a férfi pénzére vagy a státuszára spekuláljunk, inkább nézzük meg, hogy mennyi energiát fordít a szeretteire. Szán-e időt azokra, akik szeretik? Főnyeremény az a férfi, aki képes önzetlenül szeretni.

2. Sok nő csodálkozik, mikor kiderül, hogy a félrelépésnek nincs köze a szexhez.

A csalót inkább a titok izgatja: a titkos élet izgalma, egy párhuzamos életé, amelyikben ő játssza a főszerepet. Számos nő és férfi a hétköznapok unalma elől menekül titkos viszonyba.

3. A félrelépők zöme olyan nőt választ, aki teljesen másként néz ki, mint a felesége. Ezek a férfiak bizonytalanok, állandóan azon tépelődnek, milyen lehet egy másik nővel lenni; mindig olyanról álmodoznak, ami nincs meg nekik. Nemrégiben egy újságírónő kikérdezett 250 férfit, akik megcsalták a párjukat. Kiderült, hogy a nőknek, akikkel lefeküdtek, egyetlen közös vonásuk volt: mindegyiknek hosszú volt a haja.

4. A szakértők azt mondják, a megcsalt nők ne bizakodjanak: a legtöbb félrelépő nem hagyja abba. Soha. A csalók gyávák, és kihasználják mások gyengeségét(például a feleségükét, akivel elhitetik, mindenről ő tehet). Sok feleség azért nem zárja be a csaló előtt a kaput, mert fél az egyedülléttől. Vagy nem hiszi, hogy egyedül is meg tudná állni a helyét az életben.

5. Sok csaló férfi mindent megígér, aztán semmit sem ad. A nők meg elfelejtik, hogy a férfi helyett a tettei beszélnek. Nem az a fontos, hogy mit beszél egy férfi, hanem hogy mit tesz meg értünk. Sok nő szereti a problémás férfiakat. Azt gondolják, hogy ők majd rendbe teszik az életüket; pedig ez nem ilyen egyszerű. Vannak problémák, amelyeket nem tudunk a másik ember helyett megoldani.

minden_reggel_ujno.sk_412.png

Mikor merül fel a gyanú?

  • Párunk hirtelen fogyókúrába kezd, pedig évekig hiába kérleltük, hogy tegyen már magával valamit.
  • Új alsóneműket kezd vásárolni.
  • Esténként vitát provokál, hogy még egyszer elhagyhassa a lakást.
  • Beszerez egy második mobilt, amit dugdos előlünk. Minden hívást és SMS-t azonnal töröl.
  • Másik honlapra vált, ha belépünk a szobába.
Gyakran nekünk szegezi e kérdést: „Hűséges vagy hozzám?” Ha esetleg visszakérdezünk, felháborodik, hogy miért gyanúsítjuk. Kollégáink, ismerőseink furán kezdenek velünk viselkedni (mert többet tudnak, mint mi).

Verdikt

Nem mindenki él boldog házasságban, mégsem veri át a másikat. Az igazi férfi szilárd erkölcsi alapokon áll. A félrelépés gyáva, gyenge dolog. Az igazi férfi a saját érdekein kívül a másikra is gondol. Manapság olyan kevés dologban hihetünk, hadd hihessünk legalább a férjünkben és a családunkban!

–varga–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies