Tisztelt Szerkesztőség! Mindig csodáltam azokat a nőket, akik vörös rúzzsal az ajkukon élték a mindennapjaikat. Engem otthon úgy neveltek, hogy ilyesmit csak a rosszlányok viselnek.

Persze, piros kiegészítőkkel meg-megleptem magam: volt piros táskám, pénztárcám, sőt cipőm is, de ennél tovább sosem jutottam. Festeni sem nagyon festem magam: ünnepnapokon egy kis alapozó és szempillaspirál – azok is már évek óta állnak a polcon.

leveltitok-kezdo_2.jpg

Amikor tükörbe néztem, egy lestrapált, megfáradt nőt láttam benne, aki legalább öt évvel idősebbnek nézett ki a koránál. Aztán tavaly összeszedtem a bátorságomat, és beszereztem egy vadítóan vörös rúzst – a legvörösebbet, amit a katalógusban találtam. Hiszen, ha már lúd, legyen kövér! A férjem szó szerint kiröhögött, mikor először látott meg az új szerzeményemben.

Akkor elgondolkodtam, vajon igaza van-e. Szerencsére el tudtam hessegetni a rossz érzéseket, amelyeket a reakciója váltott ki bennem.

Persze, a biztonság kedvéért kikértem egy sminkes ismerősöm véleményét is: ő biztosított arról, hogy a rúzs színe tökéletes, épp nekem való, és semmi más dolgom nincs, csak ügyesen felvinni és viselni. Mikor először léptem ki otthonról dögös vörös ajkakkal, különleges érzés vett rajtam erőt. Szabályosan éreztem, ahogy az előre bukó vállaim feszessé válnak, a gerincem kiegyenesedik, a melleim megemelkednek.

minden_reggel_ujno.sk_71.png

Úgy éreztem, erős vagyok, mindenre képes és szép. A rúzsom különleges magabiztosságot adott nekem. Azóta az ajakrúzsom elválaszthatatlan társam lett. Még a maszk alatt is viselem: rajtam van munkaidőben, bevásárláskor és szórakozás közben is. Az ismerősöktől is sok pozitív visszajelzést, megerősítést kaptam. Sokkal jobb érzés piros rúzzsal tükörbe nézni. És ami a legfőbb, időközben a férjem is elismerte, hogy tetszem neki vörösre hangolva. Hát kell ennél nagyobb elismerés?

P.

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 
Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies