Az idei évadunk záróadásában egy igazán izgalmas, sokoldalú személyiséget ismerhetünk meg, aki őszinte, szókimondó stílusával gyakran olyan problémákat is felvet, amelyekről nem – vagy csak ritkán – merünk beszélni.
Zalka Lóránt a bősi alapiskola történelemtanára, aki emellett vőfély, cserkészvezető, kétkötetes szerző, a Vízsodorta históriák című rövidfilmek alkotója, valamint civilben háromgyerekes apuka, aki mindig kiáll a hite, a nézetei és a tanítványai mellett.

Videónkban szó esik a közösségek fontosságáról, a férfi tanárról mint apaképről és a „hiányzó apák” társadalmáról, illetve arról, hogyan lehet ennyiféle tevékenységet 24 órába besűríteni. Interjúnkban sok olyasmit mond, amiben semmi különleges nincs, mégis kiveri a biztosítékot. Például, hogy huszonhárom éve keresi a rossz gyereket az iskolában, de nem találja. A gyerekek imádják Zalka Lórántot, a tűzbe mennének érte. Egyik tanítványa mesélte, hogy az ő osztályával csodát tett: az összes gyereket rávette az olvasásra. Lóránt szíve csücske az iskola, nem tudja elképzelni az életét a gyerekek nélkül.

VIDEÓ ITT:

Új Nő csapata
Cookies