Tisztelt Szerkesztőség! Meddig lehet szeretni? A szerelem csak a fiataloké? Szerintem a szerelem kortalan. Lehet, hogy a kedves olvasók megszólnak majd ezért, de én nem szégyellem, hogy túl a hetvenen, harmincévnyi özvegység után lettem újra szerelmes.

Az udvarlómmal már három éve találkozgatunk, ő is falubeli. Azelőtt észre sem vettük egymást, mindketten boldog házasságban éltünk. Négy éve megözvegyült, és utána nagyon nehezen találta a helyét.

meddig-lehet-szeretni-kezdo.jpg

A temetőben üldögélve egyre többet beszélgettünk, aztán kölcsönösen segíteni kezdtünk egymásnak. Ő a ház körül tett-vett, én meg ebédet főztem. Olyan jólesett, hogy végre mindennap valami más került az asztalra! Ebéd közben pedig sokat beszélgettünk, nosztalgiáztunk a régiekről. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre többet vagyunk együtt. Ő akkor töltötte be a nyolcvanat.

Szép és tiszta ez a szerelem kettőnk között, úgy gondolom, hogy nem ártunk vele senkinek. Nem költöztünk össze, de napközben sokat vagyunk együtt, azonban az éjszakákat külön töltjük. Nekünk elég a kézfogás, a simogatás, a kedves szavak és az, hogy kölcsönösen megértjük egymás búját, bánatát.

A gyermekeim, unokáim is elfogadták ezt a kapcsolatot, még Józsi papának is szólítják őt.

Sajnos azonban az ő gyermekei nem ilyen elfogadóak, és gyakoriak emiatt a veszekedések is. Csak úgy beszélnek róla: a vén bolond. Jóska pedig nagyon neki van keseredve: szereti a gyermekeit, de úgy érezzük, még nekünk is jogunk van a szeretethez. A mi korunkban már minden pillanatot meg kell élni, és hálát adni érte a jóistennek. Az, hogy egymást szeretjük, még nem jelenti, hogy néhai párunkról megfeledkeztünk volna, sőt! Együtt gondoskodunk szeretteink sírjáról.

Remélem, nem vetnek meg azért, hogy ezeket a dolgokat itt leírtam, de szeretném, ha a fiatalok is megértenék, hogy idős korban is lehet szép a szerelem.

Üdvözlettel:

R. Annus

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen!

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies