Megjelent az Új Nő februári száma! Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon!

Februári számunk középpontjában a nő áll – vagyis a nő ősi szerepei, melyeket csak utánozni lehet, vagy még azt se. Mert egyszerűen nem kiválthatóak. Olvassák női témáinkat sok szeretettel!

februari-lapajanlo-kezdo.jpg

ÁLLATMESÉK

Bál, farsang és takarékosság... Okosak vagyunk, felkészülünk a recesszionalistább létre. A társasági életről azonban ne mondjunk le! Kutassuk fel gardróbunk régebbi, akár évtizedes báli ruháit! Címlapunkon és divatanyagunkban Marcell Claudia (22, Dunaszerdahely) egyetemista szerepel, aki emberi erőforrások szakon tanul. A helyszín pedig egy felvonulási terület, a Kukkonia Farm készülő vendégháza Patonyban. Édes kis állatkák figyelik takarékos divatozásunkat.

februari-lapajanlo-allatmesek.jpg

Divatanyagunkat a magazin 10. oldalán találhatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

VÁGYUNK A HÓ UTÁN, VÁGYUNK A VÁGY UTÁN…

Cséfalvay Á. András fotói Bajcson készültek, hóközeli időben.

februari-lapajanlo-tel.jpg

Képriportunkat a magazin 6. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HAGYJ NYOMOT, FIAM!

Tánc, parkett, csillogás... Mindazok, akik látták gyerekként Csorba Mátét (24, Nemesócsa) táncolni, sejtették: sokat ad majd a világnak a mozdulatain keresztül. Így is lett, hiszen Máté olyan magaslatokig jutott a tánc révén, ami csak keveseknek jut osztályrészül. Vajon milyen a táncosok élete a csillogó ruhák, a táncos cipők és a rivaldafény mögött? Találkozás Csorba Máté versenytáncossal és táncpedagógussal.

februari-lapajanlo-csorba-mate.jpg

Riportunkat a magazin 26. oldalán találhatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MEGMENTŐM, A TÁNC

Főszerkesztőnk, Olláry Ildikó életébe másfél éve csöppent a tánc, s ahogy mondja, azóta mindent megváltoztatott. Erről, s a felnőtteknek szóló tánc csodáiról is izgalmas dolgokat tudhatunk meg februári magazinunkban.

februari-lapajanlo-tanc.jpg

Főszerkesztőnk véleményét magazinunk 8. oldalán olvashatják, a felnőtt tánc rejtelmeiről pedig Csorba Máté mesél lapunk 30. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A KIS FEKETE

Mi is a „kis fekete” titka? Viseljük, ne viseljük? Hogy miért lett a feketéből akkora mumus, megmagyarázza a múltja. S azt is alaposan körbejárjuk, mi köze Coco Chanelnek az ikonikus ruhadarabhoz.

februari-lapajanlo-chanel.jpg

Írásaink a magazin 18. és 20. oldalán találhatók.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

KETYEG AZ ÓRA

Társkeresés 25-től 65 éves korig. A köztes megállókat járjuk körbe. Tari Annamária (Budapest) klinikai pszichológust kérdeztük törékeny kapcsolatainkról, valamint egy hatvanas párkereső, Szomolai Tibor szemén keresztül is megismerhetjük az ismerkedés buktatóit.

februari-lapajanlo-ketyeg-az-ora.jpg
(© Gemmy Woud-Binnendijk)

Riportunk a magazin 22. és 25. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A SZEKÁLÁSRÓL ÁS A FEKETE PEDAGÓGIÁRÓL

Az utolsó cseppet sok csepp előzi meg! A bullying, zaklatás, szekálás – ahogy a fekete pedagógia is – nehezen behatárolható fogalmak. Hisz valaki érzékenyebb, míg másról minden lepattan. Éppen ezért az iskolai konfliktusok kibogozása olykor vetekszik a második világháborús Enigma-kód megfejtésével.

februari-lapajanlo-szekalas.jpg
(© photo.destruction)

Írásunk a magazin 31. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A SZEKÁLÁSRÓL MÁSKÉNT

Minden hétre akad egy öngyilkos tinédzser vagy egy diáktársait bántalmazó tanuló. A felelősséget, mint forró krumplit dobáljuk egymás kezébe. Az ember már csak olyan, hogy baj esetén bűnösért kiált. A középkorban boszorkányt égettek, ha kitört a pestis, ma meg lassan a pedagógus tehet mindenről.

februari-lapajanlo-szekalas-2.jpg

Deák Csáky Julianna véleménye a bántalmazásról magazinunk 34. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MÁRIÁS NŐVÉREK SOMODIBAN

Bár igencsak idejétmúltnak tűnik tisztaságot fogadni, ezek a nők adnak kontrasztot a mai esendő világnak. Sokan nem értik, hogy lehet a világi hívságokról vagy örömökről lemondani. Ám aki megnézi a somodi Máriás Nővérekről szóló kisfilmeket, az nem vonja kétségbe, hogy ezek a nővérek boldogok.

februari-lapajanlo-marias.jpg

Németi Róbert képriportját a magazin 36. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

ANYA VAGYOK

Bott Lillát (32, Gadóc) hallgatva azon gondolkodtam, milyen jól van az kitalálva, hogy mi, anyák nem vagyunk egyformák. Drága anyatársaim, tessék felemelni a tekinteteket, mert az izgalmas rész most jön! Éppen úgy, mint Lilla életében, aki olyan, mint a szélvész. Férje van, két apró kisfia, egy legényke meg a pocakban.

februari-lapajanlo-bott-lilla.jpg

Riportunk a magazin 42. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MÁRIA MAGDOLNA, A ROSSZ NŐ

El Greco képe tobzódik szimbólumokban, Mária haja például vörös – ilyen színűre festették a prostituáltak Velencében a hajukat. A kibukkanó mell is a ledérségére utal. Viszont a sziklára felfutó borostyán az örök élet szimbóluma, a távolba révedő tekintet meg annak a jele, hogy Mária épp szentté válik...

februari-lapajanlo-maria-magdolna.jpg

Cikkünk a magazin 47. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A DÍVA

In memoriam Szentpétery Aranka. Elment a díva. Szentpétery Aranka (1933–2023), a hazai magyar színjátszás nagyasszonya, a Komáromi Jókai Színház örökös tagja volt, a színész, aki szívvel-lélekkel játszott, mindig tűzben égett.

februari-lapajanlo-szentpetery-aranka.jpg

Megemlékező cikkünket a magazin 50. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

NŐK BAJA

Nőiségünk egyik legfontosabb szerve a méh. Az a burok, ahol a megfogant életből kifejlődik a kisbabánk, és kilenc hónapon keresztül ez lesz az otthona is. A mióma éppen a méhünket bántja, fájdalmat és szenvedést okoz. A középkorú nők réme a mióma. Orvosság nincs rá, csak a műtét.

februari-lapajanlo-mioma.jpg

A miómával foglalkozó összeállításunkat a magazin 52. oldalától olvashatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

NEMET A MIÓMÁRA!

Szűcs Bernadett (22, Ógyalla) ugyanúgy élte az életét, mint bármelyik fiatal lány. Érettségire készült, sok időt töltött a barátaival, és szenvedélyét, a néptáncot sem hanyagolta el. Tanult, bulizott, tette a dolgát mindaddig, amíg be nem ütött a mennykő. Beteg lett, méghozzá egy olyan betegséget diagnosztizáltak nála, amely nagyrészt a negyvenes-ötvenes nőkhöz köthető. Miómát fedeztek fel a méhében.

februari-lapajanlo-szucs-bernadett.jpg

Riportunk a magazin 56. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MIT VÁRUNK A PORNÓTÓL?

A pornó képez és tanít. De mire? A nő azt hiszi, ő már nem elég, holott csak arról van szó, hogy a férfi már több önkielégítésen túl van, és egyszerűen nincs kedve a szexhez.

februari-lapajanlo-porno.jpg

Írásunk a magazin 58. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

BESZÉLJÜNK A PORNÓRÓL!

Mátyus Zoltán pszichoterapeuta pozsonypüspöki rendelőjében többek között a függőségekkel is foglalkozik. Mit jelent, mikor valaki már maga jelentkezik a szakembernél, hogy gyógyulni akar „a sok pornónézésből”?

januari-lapajanlo-matyus-zoltan.jpg

Riportunk a magazin 60. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MAMAEFFEKTUS

A mediterrán országokból vált ismertté az úgynevezett „mamaeffektus”. A férj a baba születését követően sokszor a gyermeke anyjára tabuként tekint, és képtelen vele a „piszkos” szexre.

februari-lapajanlo-mamaeffektus.jpg

Cikkünket a magazin 63. oldalán olvashatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

KUKKONIA ART GARDEN

Első alkalommal hirdetették meg a Kukkonia Art Garden versenyt. A jelentkezők felfedhették a bennük megbúvó tehetséget, s azt is megmutathatták, milyen gyönyörű hely az, ahol élünk.

februari-lapajanlo-art-garden.jpg

Írásunk a magazin 64. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

GYÓGYÍTÓ DALLAMOK

A zene mindig segít, szerelemben, viszályban egyaránt. Ha szerelmesek vagyunk, zenét hallgatunk, ha csalódunk, zenét hallgatunk. Nem véletlen, hogy a hippik üzenete, a „Szeress, ne háborúzz!” is zene szárnyán érkezett. Farsangban is zene szól; az a bál az igazi, ahol jó zenekar muzsikál.

februari-lapajanlo-dallamok.jpg

Novák Zita véleménycikke a gyógyító zenéről magazinunk 68. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

JÖSSZ VELEM A BÁLBA! ISMÉT

Fenébe, letört a körmöm! A képen: Női terror bál idején... Reméljük, hogy a serpenyőt azért nem vetettük be, hogy párjainkat elcibáljuk a bálba. Kis kihagyás után ismét cipőt fényesítettünk, fehér kesztyűt vittünk tisztítóba, kiporoltuk a flitteres ruhánkat. Bálba készülődtünk ismét. Valódi fényes bálba, ahol minden igazi volt. A zene a legjobb, az étel a legfinomabb, a bonbonok édesek, a bor részegítő. Helyszín: Dunaszerdahely, MOL Aréna.

februari-lapajanlo-bal.jpg

Képriportunkat a magazin 69. oldalán tekinthetik meg.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

RÚZS ÉS PEZSGŐ!

Sármőrök, komikák és dívák. Jubileumi előadással örvendeztettek meg bennünket színészeink. 70 éves a magyar színjátszás Szlovákiában.

februari-lapajanlo-szinhaz.jpg

Képriportunk a magazin 72. oldalán látható.

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies