Megjelent az Új Nő februári száma! Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon!

Címlapon az olvasó: Csicsai Kinga (Nagylúcs) pilatesoktató, modell. Magazinunk abban is úttörő, hogy a borítóinkon és a divat­anyagainkban is azok szere­pelnek, akiknek a lap készül. Februári számunk témáját szintén egy olvasó-modellünk, Nagy Franciska ihlette, aki okos és szép, s mégis azzal küszködik, hogy nem esik bele a „trendi” kategóriába. Túl női­es, túl karcsú, olyan igazi nő, aki mikor megér­kezik, akkor itt van. Miért nem elég ma a világ­nak, ha a nő úgy néz ki, mint egy hús-vér nő?

februari-lapajanlo-kezdo_0.jpg

MENTÜNK A HÓ UTÁN...

Elzarándokoltunk Zakopanéba, ebbe a legmagasabban fekvő városkába, amely a mi Tátránk ívével szomszédos.

februari-lapajanlo-zakopane.jpg

Papp Viki fotóriportja a magazin 6. oldalán látható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

JÉGFARAGÁS A TÁTRÁBAN

A kétnapos nemzetközi jégfaragó versenyre január végén került sor: ukránok, csehek, litvánok, lengyelek, magyarok, németek mérték össze jégfaragó tudásukat a Tarajkán. 50 tonna tömör jeget készítettek elő, a jelentkezők 35 jégszobrot faragtak ki... 

februari-lapajanlo-jegfaragas.jpg

Németi Róbert fotói a magazin 9. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZERELMI JÁTÉK

Mikor máskor kutathatnánk a szerelem mibenlétét, ha nem Bálint-napon? Mit tud mondani a tudomány egy olyan (egyáltalán nem racionális) érzésről, mint a szerelem? Mit kell tudnunk a másikról, hogy beleszeressünk? Egy pszichológus házaspár összeállított egy kérdéssort, s a válaszokból kikövetkeztethető, hogy épp most találtuk-e meg az igazit, vagy pedig jobb, ha angolosan távozunk.

szerelmi-jatek-kerdesek-kezdo.jpg

Szerelmi játékunk a magazin 10. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZÍVEK REZDÜLÉSE

„Drága Frédéricem, pihenj meg kicsit. Beleszédülök, ahogy fel-alá sétálsz! Ülj ide, Kedvesem, nehogy kimerülj megint...” A nő a kandallóhoz lép, gyengéden belekarol szerelmébe, s a kanapéhoz vezeti a fiatal zeneszerzőt. Novák Zita szerelmes novellája Valentin-nap alkalmából készült.

szivek-rezdulese-novella-kezdo.jpg

A novella a magazin 12. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

ÁTKÖTVE

Vajon mi minden történhet a nővel? Néha olyan helyekre is elmegy, ahol a teste szorul ápolásra, nem a lelke. A tél a beavatkozások ideje lehet, hisz ilyenkor el lehet bújni a világ elől. A tél bekuckózós évszak, s még a sebgyógyulásnak is kedvez... Klinikai látogatásunk során a mackós barna, a napocskás sárga, a fahéj, a csontfehér, a tejkaramella és a teveszőrszín jelenthetik a melengető színkokTÉLt. A hétköznapi tweed és kötött mellé írjuk fel magunknak a tükörbársonyt és a borostyánkőt is rosszkedv ellen! És ne feledjük, ez az évszak rengeteg lehetőséget ad a kiegészítők használatára. Frappáns, cuki, extra és elegáns variációkkal is bűvészkedhetünk. Modelljeink Csicsai Kinga (Nagylúcs) és Lednecky Kitti (Pozsonyeperjes) voltak.

februari-lapajanlo-divat.jpg

Divatanyagunk a magazin 14. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

VALAKI SZED MAGÁRA, VALAKI AD MAGÁRA...

Aprólékos interjúvázlattal sétálok be a Komáromi Jókai Színház művészbejáróján. Molnár Xénia (48, Komárom) az ajtóban vár. Azonnal érzem: itt bizony el kell felejteni a papírformát. Az élet és Xénia vezetik a tollamat, megírják helyettem a riportot. Mert mint mondja: „Valaki szed magára, valaki ad magára, én mindkettőt.”

februari-lapajanlo-xenia.jpg

Interjúnk a magazin 22. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

LASSAN MINDEN ALKAT DIVATBA JÖN, CSAK A NORMÁLIS NŐI TEST NEM

Nagy Franciska (28, Csallóköztárnok) modellkedik. Senki nem tud olyan szexisen mosolyogni, mint ő. Emellett a dereka valószínűtlenül karcsú, idomai nőiesen teltek. Mi a Vénusz-archetípust látjuk benne, akinek fürödnie kellene a bókokban. Pedig nem, sőt: sokszor megkapta már, hogy „kövér”.

februari-lapajanlo-franciska.jpg

Interjúnk a lap 25. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

DERZSI BERNADETT: INTERJÚ MAGAMMAL

Kinyomom a hasam. Behúzom. Oldalra fordulok, kinyom, behúz. Visszafordulok, szembe a tükörrel, a hasamon két kocka, de olyanok, mint a zselatinos sütemények: remeg a tetejük. Nem is zselatinos süti, nevetek magamban, hanem hájas. Mégis szépnek látom őket, mert „enyém sütik”.

februari-lapajanlo-derzsi.jpg

Cikkünk a magazin 28. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

KI VOLT JOZEFINA?

Napóleon első feleségeként vált híressé. Önerőből küzdötte fel magát a párizsi arisztokrácia felső köreibe, s lett belőle szalondáma. Jozefina első francia császárnéként nagy hatással volt a közízlésre. Házassága ugyanakkor korán zátonyra futott, miután nem tudta utóddal megajándékozni a császárt, aki ennek ellenére élete végéig visszajárt hozzá.

februari-lapajanlo-jozefina.jpg

Összeállításunk a 31. oldalon kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

AZ EMPIRE ÉS A SZÉKLÁBAK

Jozefina császárné divatos nő volt, akitől Napóleon elvárta, hogy az öltözködésében is kifejezze a császári pompát. ­De mit kerestek az egyiptomi szfinxek a Napóleon korabeli bútorokon? Kisokosunkban a stílusok körtáncát mutatjuk be, és utánajárunk az empire ruhákkal kapcsolatban felmerülő kérdéseknek is.

februari-lapajanlo-szeklab.jpg

Cikkeink a magazin 30. és 34. oldalán találhatók.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

NAPÓLEON

Napóleon elcsigázott katonái menetelnek előre a végeláthatatlan orosz síkságban, de csak hó van előttük és jég...

februari-lapajanlo-napoleon.jpg

Írásunk a lap 36. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

NŐI ENERGIÁKKAL

Mit tehet a nő, aki jól akarja magát érezni a világban? Ezt kérdezzük Lelkes Éva (Dunaszerdahely, Budapest) női mentortól, aki a nők lelki egészsége érdekében tevékenykedik.

eros-no-aldas-vagy-atok-lelkes-eva.jpg

Cikkünk a lap 40. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

MIRE VÁGYIK A FÉRFI?

Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar: a férfi nőt, a nő férfit. (Ahogy azt Karinthy Frigyes is megírta.) Vajon milyen dilemmák foglalkoztatják ma a férfit? Mitől szenved? A férfi szempontjait járjuk körül Kádár Szilvia kineziológussal, aki tízéves pályafutása során több tucat férfit és nőt vezetett a kiegyensúlyozottabb élet felé.

oldas-es-kotes-kadar-szilvia.jpg

Írásunk a magazin 42. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A TÜZES LÁNY

Kosec Andrea ajnácskői kovácsmester férfiakat megszégyenítő lendülettel forgatja a kalapácsot. Hajában hajpánt helyett kovácsoltvas rózsa – amely akár a védjegye is lehetne.

februari-lapajanlo-kovacs-lany.jpg

Németi Róbert képei és az interjú a magazin 46. oldalán találhatók.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

BÁLINT ITT, VALENTIN OTT!

Az ókori Rómában február 15-én a mezőkön legelésző nyájak istenének, Lupercaliának hódoltak. Termékenységi ünnep volt ez: a nők felírták egy cetlire a nevüket, majd a cetliket kerámiakorsóba rakták, a férfiak húztak, s a párok az ünnep idejére – vagy örökre – együtt maradtak.

balint-itt-valentin-ott-kezdo.jpg

Cikkünk az 51. oldalon található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A TUDATOS VIRÁGKERTÉSZ

Nagykéren terül el a kert, ahol Horony Attila és felesége, Kati egy szezonális virágbirodalmat álmodtak meg. Virá­goskertjükben három tucat virágfajt termesztenek. Nem bolygatják a ta­lajt ásással, a kert apró lakóinak süni­lakokat és bogárhoteleket telepítenek, vagyis azon vannak, hogy minden élő otthonra leljen a kertben! Ja, igen, és nincs karbonlábnyomuk, hisz nem utaztatják messzi­ről a virágokat. 

februari-lapajanlo-viragkertesz.jpg

Írásunk a lapunk 53. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A SNÜSSZ

Itt van egy újabb valami, amire rá lehet függeni. Gyerekeink már rá is függtek, s a szülő nemigen tudja, mit töm az ő gyereke. Hisz nem lát semmit: nem füstöl a gyerek, mint a gyárkémény, csak éppen ínyén a nikotinnal halálra mérgezi magát. Vajon megóvhatjuk az új és újabb kábítóktól a gyermekeinket?

februari-lapajanlo-snussz.jpg

Cikkünk a magazin 56. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

HOGYAN ÓVJUK A GYEREKEINKET?

Mi az, amit szülőként tudni érdemes a szenvedélybetegségről? – erről kérdeztük dr. Kapitány-Fövény Máté (Budapest) klinikai szakpszichológust, az addiktológia területének szakértőjét.

februari-lapajanlo-fuggosegek.jpg

Interjúnkat a lap 58. oldalán olvashatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

AZ ADHD

Figyelmetlen, feledékeny a gyerekünk? Mindenhonnan elkésik, elkezd valamit, de nem fejezi be? Talán éppen figyelemzavara van.

februari-lapajanlo-adhd.jpg

Írásunk a magazin 61. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

BABY BOTOX, AZ ÚJ ŐRÜLET

Nem, mi nem vagyunk a botox ellen, hisz az bizony jótékony is lehet. Ha például pont két csúnya, haragos ránc csúfítja el a tekintetünket, amitől a gyerekeink azt hiszik, hogy anya örökké mérges: nem baj, ha a tettek mezejére lépünk, vagyis felkeressük az esztétikai orvost. Mi most egy új beavatkozásról adnánk hírt botoxtémában: ez a „baby botox”. A kezelés ugyanazzal a hatóanyaggal, botulinumtoxinnal történik, csak a hatóanyag mennyisége kisebb. A hatás viszont ugyanaz. Mit gondoljunk a baby botoxról?

februari-lapajanlo-botox.jpg

Cikkünk a magazin 62. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

RÚZS ÉS PEZSGŐ: A DUNASZERDAHELYI KUKKONIA BÁLON JÁRTUNK

A dunaszerdahelyi MOL Aréna adott helyszínt az ötödik Kukkonia Bálnak. Mára elmondhatjuk, hogy sikerült hagyományt teremteni, mert minden fényes (a legfényesebb) volt: a ruhák, a kulisszák, a zene, a műsor, a tánc, a műsorvezetés (Bugár Anna és Tóth Károly szó szerint Oscart érdemelnek), s a „Legyen bál!”-érzés is csúcsra járt. Megelevenedett az amerikai kaszinók világa és a rulett – de elsősorban egy 35 centiméteres, 24 karátos arannyal bevont szobrocska, az Oscar-díj képmása jött velünk szembe mindenhol. A bál ugyanis a glamour jegyében fogant, s mint tudjuk, a kifejezés Hollywoodból származik: igazából a fényképészek szlengjéből szivárgott át a stílusszótárba.

februari-lapajanlo-kukkonia-bal.jpg

Képriportunk a lap 64. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

ÖTLETEK VALENTIN-NAPRA

Czucz Péter kreatív séf (Kukkonia Farmhouse, Dióspatony) kreálta különleges Bálint-napi receptjeinket.

valentin-napi-menu-osso-buco.jpg

A receptek a lap 73. oldalán találhatók.

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies