Megjelent az Új Nő júniusi száma! Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon!

Címlapon: Klaudia az Amalfi-parton. Kurucz Klaudia (Királyfiakarcsa) a Felvidék Szépe 2017 győztese, ma marketingszakember. Fotó: Dömötör Ede

juniusi-lapajanlo-kezdo.jpg

EREJE VAN A SZÓNAK

Mikor megkérdezik tőlem, mivel foglalkozom, akkor kissé vonakodva válaszolok. Nem mintha szégyellném azt, hogy újságíró vagyok, épp ellenkezőleg: egy kihalófélben lévő szakmában igyekszem tisztességesen helytállni, s létrehozni valamit puszta szavakból, amivel egy kicsit segíthetek az embereknek is. Mert a szónak ereje van, az írásnak pedig hatalma.

juniusi-lapajanlo-ereje_van_a_szonak.jpg

Ollé Tamás írása a magazin 6. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

PIKNIK TÜNDÉR ILONÁVAL

Az ártéri vízi világ a romantikus stílus felé navigál csipetnyi uralkodói stílusjeggyel. Fodrok, ráncok, bővülő szoknyák – és némi zakós záródás...

juniusi-lapajanlo-piknik.jpg

Divatanyagunk a lap 8. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

SZABADIDŐS BETEGSÉG

Már gyerekkoromban vágytam utazni, mégis sokszor rosszul sült el. Magzatpózban fekszem a hotelszoba ágyán, és a sötétítőn átszűrődő fénycsíkot bámulom. „Elmúlik. Mindjárt elmúlik” – ismételgetem magamban, de a következő pillanatban éles fájdalom hasít a gyomromba. Már nem érdekel, hogy odakint hét ágra süt a nap, s az sem, hogy lemaradok a városnézésről. Csak egyetlen dolog lebeg a szemem előtt: hogy legyen végre vége ennek a rémálomnak. Miért esem ágynak mindig, ha utazom?

juniusi-lapajanlo-szabadido_betegseg.jpg

Olláry Ildikó írása a magazin 14. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

SZÍVÜNK SÁRGA-KÉK

Négy dolog, amit szeretnénk elmondani a 120 éves DAC-ról. Az első: a DAC-ban majdhogynem 350 gyerekkel foglalkoznak.

juniusi-lapajanlo-szivunk-sarga-kek.jpg

Összeállításunk a magazin 15. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

VIRÁGOS SMINK

Várjuk a nyarat! Nem csupán a belső szépséget, a külsőt is hangsúlyozni kell. A csillámos-virágos sminktrend a szezon slágere, amely a nyárelő virágkosarából merít, felturbózva némi csillogással. Inspirálódjunk, mert a későbbi nyár már fakóbb színeket hoz!

juniusi-lapajanlo-viragos-smink.jpg

Sminktippünk a lap 19. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

POSITANO STB.

Címlaplányunkkal, Kurucz Klaudiával bejárjuk a festői Amalfi-partot. Klaudia marketinges, menő posztokat készít az Instájára. Az Instagramon a látvány mindent visz, az influenszerek már minden olasz villakertet és kilátót végigjártak, minden arra érdemes fagyizóról szelfit csináltak. Az internet népe pedig követi őket, hogy bejárja ugyanazokat a helyszíneket.

juniusi-lapajanlo-klaudia.jpg

Riportunk a lap 20. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

KIPRÓBÁLTUK: AMALFI-PART / INSTATURIZMUS

Az Amalfi-part kifogyhatatlan a látnivalókból. Az ég és a kék legtöbb árnyalatát talán itt fedezhetjük fel. Egyik tengerpart sem képes ennyi ámulatba ejtő dolgot nyújtani: pompás táj, antik kertek és villák, valamint kedves emberek várnak ránk.

juniusi-lapajanlo-amalfi.jpg

Írásunk a magazin 24. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

AZ ÉLETKOR CSAK EGY SZÁM

Komáromban vagyunk. Lekanyarodom az Erzsébet-szigetre, már látom a Duna hullámzó, kék víztükrét. De most nem arrafelé veszem az irányt, hanem a ZAX csokimanufaktúra tündöklő kirakata felé. Gyönyörködöm egy picit a fantáziaszínekben csillogó bonbonokban, ám most nem ezek titkát fogjuk kutatni, hanem Zsuzsáét, aki reményeink szerint megfejtette az örök fiatalság titkát. Varga Zsuzsa azt mondja, hogy az életkor csak egy szám, és bizony neki nem csupán a bonbonjai álomszépek – az összes olyan, akár egy art deco ékszer! –, ő is gyönyörű, érett nőként hódít. Hatvanegy évesen is.

juniusi-lapajanlo-varga-zsuzsa.jpg

Portrénk a lap 26. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HÁZASSÁGOM A POKOL HERCEGÉVEL

Ismeritek a mondást, hogy aki túl közel hajol a tűzhöz, megégeti magát? Én a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen mély sebet tud ejteni rajtunk a vak szerelem lángja.

juniusi-lapajanlo-pokol-hercege.jpg

Kovács Viktória írása a lap 32. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

KASTÉLY RIZALITTAL

Esterházy János Károly nyári kastélyát Zselízen végre-valahára felújítják. Ebben a kastélyban és gyönyörű angolparkjában töltött el kétszer is hosszabb időt a romantikus lelkületű zeneszerző, Franz Schubert, aki gyengéd érzelmeket táplált tanítványa, Karolina grófnő iránt.

juniusi-lapajanlo-kastely.jpg

Cikkünk a lap 37. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MESESZÉP PARK (VOLT) KICSI KASTÉLLYAL

A zselízi kastélyt kastélynak mondják, bár inkább csak kúria, hiszen nincs rajta emelet. Jól ismerem az épületet, hiszen zselízi kisgyerekként éveken keresztül e falak közé jártam nap mint nap: itt voltam óvodás. Gondolhatnánk, hogy nem sokra emlékszem azokból az évekből, de nincs így. Sok emlék velem maradt.

juniusi-lapajanlo-park.jpg

Riportunk a magazin 40. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

10 ÉVADOS FESZTIVÁL

A Franz Schubert Társaság évente megszervezi a Schubert Fest komolyzenei fesztivált. A társaság alapítója a Gyöpös házaspár, István és Mónika.

juniusi-lapajanlo-fesztival.jpg

Cikkünk a magazin 42. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

IKREKKEL AZ ÉLET

Mindez nem mai történet. Éppen 19 évvel ezelőtt, egy szép nyári napon csapta össze tenyerét az orvosnőm. Így tudatta velem, hogy két – de lehet, hogy három – buborékot lát a méhemben.

juniusi-lapajanlo-ikrek.jpg

Novák Zita írása a lap 43. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

KÁRÓKATONÁK

A nagy kárókatona közellenséggé vált, hiszen az ember halát eszi. Azt hangoztatják róla, hogy túlszaporodott, és tömegével pusztítja a halakat. Vajon hibáztatható-e egy madárfaj csak azért, mert táplálékot keres magának?

juniusi-lapajanlo-karokatona.jpg

Képriportunk és cikkünk a magazin 46. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MIRE JÓ A SZTOICIZMUS?

Boldogtalanságunk oka, hogy telhetetlenek vagyunk, semmi nem elég. Memento mori! – vagyis emlékezz arra, hogy meg fogsz halni. Ez volt a sztoikusok jelmondata. A nagy pörgés közepette ugyanis elfelejtjük, hogy semmi nem tart örökké, a jelen pillanat is elmúlik.

juniusi-lapajanlo-filozofia.jpg

Írásunk a lap 49. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

FIGYELJ RÁM, ANYA!

Az utóbbi pár évben nem csupán a mi életünk változott meg, de a gyerekeinké is. Igazság szerint az övék már csak ilyen lett. Az online világ betüremkedett a való világ és a pici énünk közé.

juniusi-lapajanlo-neveles.jpg

Cikksorozatunk a magazin 52. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A BELSŐ GYERMEK

A lélekkel foglalkozó írásokban egyre több szó esik a belső gyermekről, egyre több technika dolgozik vele. Vajon ki ő?

juniusi-lapajanlo-belso-gyermek.jpg

Írásunk a lap 56. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A SÉMA FOGÁSÁGBAN

Manapság a terápiás módszerek királynője a sématerápia – nem kevesen a könyvek alapján fognak öngyógyításba, mások pedig terapeutát keresnek. Galgóczy Katalin (Budapest) azon szerencsések egyike, aki tájainkon elsőként sajátította el és alkalmazta a sématerápia módszerét.

juniusi-lapajanlo-semaink.jpg

Interjúnk a magazin 58. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

KÜLFÖLDÖN SZÜLNI

A bősi Ilka Viktória (32) mindkét gyermekét külföldön hozta világra. Teó fia Svédországban, Ede pedig Magyarországon, bába segítségével született. Viktória dúla, szülésjogokkal foglalkozó jogász, szoptatási tanácsadó.

juniusi-lapajanlo-ilka_viktoria.jpg

Cikkünk és összeállításunk a magazin 62. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

BOR, NAP, DESIGN

Hogyan készül egy borászat dizájnja? Az ilyen szépséges kilátású épületeknél a dizájn nem abból áll össze, hogy nekem ez meg ez tetszik. Hanem abból, ami előttünk és körülöttünk van, vagyis a hely varázsából. Én legalábbis ezt vallom.

juniusi-lapajanlo-helemba.jpg

Nagyvendégi Éva vallomása a magazin 66. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

5 FONTOS KÉRDÉS A SZÜLÉSRŐL

Szempontok, amelyeket a szülés előtt álló kismamáknak jó észben tartani.

juniusi-lapajanlo-szules.jpg

Cikkünk a lap 73. oldalán.

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies