Szexuális életünk nagyban befolyásolja egészségi állapotunkat. Nem is kétséges: a hancúrozás a tudomány szerint is rendkívül jótékony hatással van az állóképességünkre. Sőt, ha kimarad az életünkből, néhány következménnyel is számolnunk kell. 

1. Szellemi felfrissülés!
A világ egyik legjobb dolgától szellemileg fittebbek maradunk. Legalábbis az egyik holland tanulmány szerint. A kutatásban részt vevő, 58-98 év közötti párok, amelyek rendszeres szexuális életet élnek, sokkal energikusabbak. Nemcsak testileg, hanem szellemileg is.

2. Hólyagproblémák
Egy kiadós szeretkezés fejleszti a medencefenék izmait. Olyan ez, mintha egy kisebb edzésen vennénk részt, ami azért is kiváló, hiszen segít minket abban, hogy elkerüljük a későbbiekben az inkontinenciát. Ráadásul kiváló testmozgás is egyben, megemelkedik a pulzusszámunk, és különféle izmainkat tornáztathatjuk meg.

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

3. Önértékelés
A Cornell Egyetem kutatása szerint a szex segít legyőzni a félelmeinket és a depressziót. Sokkal több energiát, életerőt és magabiztosságot ad, mint bármi más. Egyszerűen segít minket abban, hogy könnyebben éljük meg a stresszes hétköznapokat. Kiegyensúlyozottabbá tesz minket, és sokkal könnyebben vesszük a pszichés problémákat.

4. Hormontermelés
Ha kevesebbszer bújunk ágyba partnerünkkel, ne csodálkozzunk, ha utána még annál is kevesebbszer fogunk, hiszen testünk közben hormonokat termel: férfiaknál a tesztoszteron, nőknél az ösztrogén szintjét növeli a szex.

5. Immunerősítő
A szexuális együttlét aktiválja a szervezet védekezőképességét. A heti egy szeretkezés már növeli az immunglobulinszintünket. Az immunglobulin az immunrendszer egyik segítője, mely hozzájárul a szervezet megóvásához. 

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg