Egy nemrég elvégzett amerikai kutatás szerint a nők sokkal fáradékonyabbak, mint a férfiak. Mi lehet ennek az oka? Mi most összegyűjtöttünk néhány dolgot, melyektől képesek vagyunk mi, nők állandóan a kifulladásig hajtani magunkat. Íme:

Munka
A nőknek két munkahelyük van: a munka és az otthon. Hiába osztódik már egyre gyakrabban a házimunka nő és férfi között, az oroszlánrésze a nőkre marad. Illetve a nők vállalják magukra! Így két helyen kell helytállniuk.

Nincs olyan, hogy „nem”!
”Mindenben számíthatsz rám!”, vagy „Csak szólj, és megyek!” mondatok. Mindenkinek segítünk, segíteni akarunk. Nem ismerünk lehetetlent. Meghallgatjuk a barátnőket, besegítünk a barátoknál, ismerősöknél, aktívan önkénteskedünk. Állandóan készenlétben vagyunk, és nem tudunk nemet mondani.

Pörgés
Munkahelyi stressz, aggódás a gyerek miatt, egy rossz éjszaka, és máris borul minden. Nem tudunk kikapcsolni, a problémákat nem tudjuk az ajtón kívül hagyni. Kevesebb stressz, több lazaság kéne!

Negativitás
Hajlamosabbak vagyunk a depresszióra. Bizony, gyakrabban vagyunk lehangoltak és szomorúbbak, mint az erősebbik nem. S ha nem vagyunk lelkileg jól, jön a végtelen lehangoltság, a fáradékonyság és végül a betegség. 

Értékelés
Nem keresünk olyan jól, mint a férfiak. Ettől deprimáltak vagyunk, mert nem érezzük igazságosnak, hogy alacsonyabb a bérünk, mint a férfiaknak. 

Étel az asztalon
A jó asszony mindig főz valami finomságot. Előre gondolkozik, bevásárol, kiszámítja, mennyi ételt kell vásárolnia ahhoz, hogy mindenkinek jusson, és másnapra is maradjon. Gondoskodni akarunk mindenről és mindenkiről.

Időhiányban szenvedünk
Nincs időnk magunkra. Ez azért is érdekes, mert nekünk, nőknek nem kell sok idő ahhoz, hogy új erőre kapjunk! Márpedig a kisebb, családi vagy baráti kikapcsolódási programok teljesen feltöltenek minket.

Gyerek
Ma már nagyon sok apuka kiveszi a részét a gyermeknevelésből, pelenkázásból, babázásból. Ettől függetlenül az anya, az anya. Ő a főnök! Mindent át akar látni, mindent felülvizsgál, és mindig éber. “Fáradhatatlanul” teszi a dolgát!

Derzsi Bernadett

Új Nő csapata
Miért fáradtabbak a nők?