A mozgás hatására endorfin keletkezik a szervezetben. A szép táj szemlélése közben úgyszintén.

Például egész vödörnyi endorfin árasztja el szervezetünket, amikor az aranyló falevélen szöszmötölő katicabogarat nézzük. Sören Kierkegaard dán filozófus azt mondta: „Mindennap megajándékozom magam egy sétával, és kisétálom magamból a betegségeket. Legjobb gondolataim séta közben jutottak eszembe.”

gyaloglas-kezdo.jpg
(© Jonas Lindstroem / Hermès SS19 Campaign We folk)

Hippokratész, az ókor nagy görög orvosa állította, hogy elsorvad az a szerv, amelyet nem használunk. Ezért: használjuk a lábunkat! A mozgatott láb eleven és ügyes. Ezenkívül a járás a test számára ugyanolyan természetes, mint a lélegzés. A futással összevetve, amely izomlázat okoz, és a biciklizéshez hasonlítva, amely közben megsérülhetünk, teljesen biztonságos.

Mindennap gyalogoljunk le öt kilométert. Ekkora távot játszva meg lehet tenni. Másfél kilométer az út a boltba és vissza.

A következő kilométert ebédre menet és visszajövet tesszük meg. Újabb kilométert könyvelhetünk el, ha elmegyünk egy kávéházba a barátnőnkkel, utána a táskaboltba, ahol most leszállított áron vehetjük meg a kinézett kézitáskát. Fél kilométert megteszünk az irodában és a lakásban ide-oda járkálva. A fennmaradó egy kilométert szánjuk valódi sétára kint a természetben.

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Vásároljon lépésszámlálót, amely megbízhatóan leméri a megtett kilométereket. Különféle áron kaphatók, vannak egészen olcsók is. Nemcsak a lépések számát méri, hanem a megtett kilométereket és az elégetett zsír mennyiségét is. Sportboltban, órásüzletben, egészségügyi kellékek boltjában kapható, de akár mobiltelefonos alkalmazásokat is tölthetünk le.

Tud jobbat, mint egy kellemes erdei séta? Hogy a szex jobb? Vigye magával a kedvesét, akkor mind a kettőben része lehet. Elő hát a sportcipővel!

–varga–
Cookies