Különös dolog a szerelem. Nem lehet leírni sem lerajzolni. És azt sem tudni, miért pont Robit szeretjük, és nem Attilát, holott Attila jóravalóbb. Attilán keresztülnézünk, mintha nem is látnánk, viszont akár éjfélkor is felkelünk, hogy Robinak márványos kuglófot süssünk, és egész délután bőgünk, ha aznap még nem hívott fel. Nem tudjuk, mi vonz bennünket egy kefehajú pasihoz, aki olyan rossz tulajdonságokkal van megáldva, amelyekért a gyerekeink pofont szoktak kapni. A szerelemben nincs semmi ésszerű. Álljon itt 10 pontban, miért szeretjük azt a férfit, akit éppen szeretünk, s akiért egy másik nőnek képesek lennénk kitépni minden szál haját.

 1. Húzkodja a macskája farkát…
  és feldobja a levegőbe. A cicus nyivákol, szőrét borzolja, kimereszti a körmeit, de amikor visszahuppan a fiú ölébe, megnyalogatja a kezét, fejét a vállára hajtja. A gazdi megvakarja kedvence füle tövét, és azt mondja neki: „No, látod, koma, szép cicus vagy!” És a cica boldogan dorombol neki, mert szereti.
   
 2. Jobb oldalt vezeti a szerelmét
  Mindig a leány bal oldalára kerül, hogy kedvesét a jobb keze mellett tudja. (Mert a férfi jobb oldala annak a nőnek dukál, akit tisztel, szeret, csodál. Az igazi pasi velünk egy vonalban megy, nem előttünk, mint egy vezér, nem mögöttünk, mint a szolgálatkész kutyus.)
   
 3. Elismeri, ha valamit nem tud
  Ez egy csodálatos dolog. Sajnos, az ilyen férfi ritka, mint a fehér holló. A férfiak hiúk, nem szeretik bevallani, ha valamihez nem értenek. Mint Patrik, aki eldicsekedte, hogy kirakja a kertben az utat kockakővel. Nyolc óra hosszat vacakolt a csákánnyal, miközben a felesége a kerti házikóban a kezét tördelte: „Istenem, ez egy virágot sem képes átültetni!” Robi karácsony előtt megígérte, hogy elkészíti az adventi koszorút. Fogta a szalmából font korpuszt meg a fenyőágakat, egy félórát bajlódott vele, aztán azt mondta: „A fene vigye el, hát ebből se lesz adventi koszorú!” Ő legalább elismerte.
   
 4. Kézen fogja a szerelmét
  Csak egy mozdulat, de rettentően jólesik, főleg, ha az ember horrort néz a tévében, vagy át kell mennie egy patak fölött elhelyezett keskeny pallón. És kezet nyújt séta közben is, az erdőben sétálva is. Odamegy a kedveshez, amikor kapálja a kertben a répát, és puszit ad a feje búbjára. 
   
 5. Zsebkendőt hoz, amikor sírunk, és átkarolja a vállunkat
  Első pillanatban ez természetesnek látszik, pedig nem az. A férfiak viszolyognak a síró nőktől (kivéve a temetést és a keresztelőt). Főleg azt nem szeretik, ha a sírás olyasmit jelent, hogy „annyira szerencsétlen vagyok, rossz előérzetem van, nincs semmi értelme, hazamegyek a mamához”, ami valójában azt jelenti, hogy „folyton teniszezel, ki tudja, talán éppen azzal a nagy mellű Györgyivel, én meg mehetek a fityfenébe, igenis, visszamegyek a mamához”.

  web-bannerek-hirlevel-02_1.jpg
   

 6. Feldíszíti a kiflit
  Kettévágja, megkeni vajjal (vagy pástétommal, hiszen az a kedvencünk), és egyforma kockákra vágott zöldpaprikával és paradicsommal felcicomázza. És nemcsak hébe-hóba, vagy amikor viharzanak benne a hormonok, hanem mindennap! Sőt magának is kész kiflikölteményeket kreál, akkor is, ha szerelme éppen mákos buktát reggelizik. Egyszerűen azért, mert szereti a szépet.
   
 7. Nem vág a szavunkba
  Holott a nők mindig a szavába vágnak. Erről a rossz tulajdonságunkról képtelenek vagyunk leszokni. Talán a sors rendelte így, hogy legyen egy pasi mellettünk, aki figyelmeztet bennünket a hibáinkra. Talán nem kellene szünet nélkül beszélnünk…
   
 8. Egyszerűen ínyenc
  Mindig megkérdezi, mit szeretnénk enni. És amikor eszik, ragyog a szeme. Néha lehunyja a pilláit, és azt mondja: Ennek isteni az illata! Ugyanilyen boldog, amikor a kandalló előtt heverészik a szőnyegen. Élvezi a meleget, az alvást, egyszóval: mindent. Hogy másról most ne ejtsünk szót.
   
 9. Ha azt mondja, „hatkor itt vagyok”, hatkor meg is érkezik
  Ez teljesen normális. Legalábbis annak kellene lennie. Pedig hányszor, de hányszor nem az! Főleg nem nekünk, nőknek, akik mindig csengetés után két perccel érünk be az iskolába a kislányunkkal. A pontosság a világ nyolcadik csodája.
   
 10. Mert Ő az
  Nem tudjuk, miért éppen ő az, akit szeretünk. De szeretjük. Ehhez fölösleges a kommentár.

–varga–

web-bannerek-hirlevel-01.jpg