Küldj egy írást, és legyél Te is Új Nő!

Lányok, régi olvasók, jövőbeli munkatársak, küldjetek egy jó írást, szösszenetet, s mi itt megjelentetjük!

olvasoi-irasok-kezdo.jpg
(© pinterest.com)

Lihegve rontok be a kávéház ajtaján. Rohanok, mint mindig, kések, mint mindig.

– Látod, egy újabb kávézó. Írhatsz róla cikket! – üdvözöl Dani. Nagy ötlet. Vajon milyen a jó kávézó? Mi határozza meg, hogy betérünk másodszor is, vagy odébbállunk, tovább keresgélve azt az egy igazit, mint ahogyan mi is tettük.

Dani egy mappát szorongat.

– Üljünk le! Mutasd, mit hoztál nekem? – nyúlok a fekete műbőr kötésű dossziéért. Mesélni kezd, lelkesen mutatja a munkáit. Nagyon nem vagyok ráhangolódva. Pedig nagyon tehetséges. Futólag körülnézek. Nekem túl férfias a vörös és fekete, Forma–1-es motívumokra hajazó fal. A belsőépítész vagy a tulaj rajonghat a száguldó cirkuszért. Nem vagyok nagy autófan, ám azért hangulatos.

Vajon megszeretem? Talán meghódít a kávé összetéveszthetetlen, bódító aromája, vagy az, hogy a pultosfiú mindig mosolyog...

Elfáradtam. Hosszú volt a nap, és újra csak rövidnek bizonyul a 24 óra. Beszélgetni jöttem. Beszélgetni Danival, akiben egyre több magamhoz hasonló vonást vélek felfedezni. Hiába, a hasonló a hasonlót szereti! Dani várakozásteljesen pillant rám.

– Nézd meg! Kíváncsi vagyok, mit szólsz hozzá...

Kötelességtudón lapozgatni kezdem a fekete mappát. Mintha az ördög bújt volna belém, rám jön a nevetés.

– Bocsi, hogy kinevetlek, de ez olyan, mint egy átmulatott este után a róka a falon... – mutatok egy tintapacaszerű alkotásra. Kuncogok. Bőszen magyarázni kezdi a technikát.

elofizetes_uj_no.png

– Ez szárazolaj. Voltaképp még kísérleti stádiumban van, de szerintem nagyon jó lesz... – Fogalmam sincs, miről beszél, de hallgatom. Mit keresünk itt? Miért vagyunk itt, két majdnem teljesen idegen ember, akik még nem döntötték el, és nem mondták ki, hogy akkor most mi is van. Mert nem történt meg az áttörés. Aztán Dani megadja a választ:

– Figyelj, egy akkora ötletem van, meg kell hallgatnod. Ha megcsinálom, nagyot fog durranni. Mondd el, mit gondolsz róla, én majd jegyzetelek! – És írni kezd a ki tudja honnan előkapart, fekete műbőr noteszébe.

Intimitás. Igen, ez lehet a lényeg. Egy kávézó legyen intim, hogy két ember egy kedd este, a napi munkától fáradtan, mégis egymásra figyelve, zavartalanul el tudja dönteni, hogyan legyen tovább...

Kovács H. Judit

Kapcsolódó írásunk 
Cookies