A mell és a dekoltázs ápolása egész évben fontos, de az ajtónkon kopogtató farsang idején, mikor a megszokottnál többet mutatunk meg magunkból, még fontosabb.

Amikor a méret is számít... A mell bőre rendkívül érzékeny. Ha nem ápoljuk kellőképpen, rendkívül gyorsan megereszkedik. Ám az ápoláskor figyelembe kell vennünk keblünk méretét is. A dús idomokkal megáldott hölgyeknek elsősorban feszesítő kozmetikumokra van szükségük, mert az ő keblük hajlamos a megereszkedésre. Különösen ajánlottak a zselés állagú, vitaminokat és növényi anyagokat tartalmazó kozmetikumok, melyek gyorsan felszívódnak, így hatásuk szinte azonnal láthatóvá válik. Soha ne próbálkozzunk radikális fogyókúrával, mert legelőször a mell fogy le, és ettől megnyúlik a bőr.

mit-tegyunk-a-szep-dekoltazsert-kezdo.jpg
(© Lara Zankoul)

Ha a természet kis mellekkel áldott meg minket, ne próbálkozzunk túlzott erősítéssel, edzésekkel, mert ellenkező hatást érünk el vele. Ha őszinték akarunk lenni, bevallhatjuk: nem léteznek mellnagyobbító csodakrémek. Ha a méreten változtatni nem tudunk, érdemes a bőr rugalmasságára, nedvességtartalmára odafigyelni. Ezt krémezéssel kö nnyen el tudjuk érni. Legyen a krémben tápláló hatóanyagként növényi olaj, a bőr védelmére vitamin (B, C, E, Q10), és növényi hatóanyagként aloé, zöld  tea. Ez utóbbi fokozza a sejtek anyagcseréjét, és visszaadja a bőr élettel teli ragyogását.

Téli időszakban, ha tudjuk, hogy mikor szeretnénk hozni „bombázó” formánkat, a nagy nap előtt ampullakúrával hozhatjuk formába dekoltázsunkat.

A kevesebb néha több...

A szaunázásnak megvan ugyan a saját pozitív élettani hatása, de ne felejtsük el, hogy a kötőszöveteket elgyengíti. De a szoláriumozás eredményeként kapott csábító barna bőrért is drága árat fizetünk, hiszen ugyanúgy öregíti a bőrt, mint a nyári napfürdőzés. Aki viszont mindenképpen ragaszkodik hozzá, használjon szoláriumzselét. Ez utóbbinak az a különlegessége, hogy bőrnedvesítő anyagokat tartalmaz.

Előzzük meg az öregedést...

Fontos, hogy rendszeresen radírozzuk dekoltázsunk bőrét, de erre a célra csak az apró szemcséket tartalmazó, lágy bőrradírok felelnek meg (a durva szemcséset feledjük el). A tusolóradír például gyengéd, bőrbarát hámlasztó anyagot tartalmaz: szinte észrevétlenül hámlasztja a megvastagodott bőrréteget. Utána pedig jöhet a hideg-meleg váltóvizes zuhany, mely nagymértékben elősegítia feszes dekoltázst.

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Legyünk csillagok...

Az alkalmi ruhához szépen mutat egy csillogó dekoltázs. Ma már választhatunk csillogó púder, magas fényű testzselé, csillámporos testápoló, de akár szikrázó fényű parfüm közül is, és  a gazdag választéknak köszönhetően mindez már elérhető áron kapható.

Janković Nóra
Cookies