A férfiak szeretnek titkolózni. Mit titkolnak? Olyasmiket, amik miatt a nők cirkuszolni szoktak. Óvják magukat a nők haragjától.

Például eltitkolják, hogy rendszeresen törölnek minden adatot, amit a böngészőben kerestek. Titokban tartják, ha szép és fiatal kolléganőjük van, és azt is, ha jó zsíros ebédet ettek. Hallgatnak, hogy megkíméljék magukat a szemrehányásoktól. Még akkor is, ha a titkolózás visszaüt.

mit-titkolnak-a-ferfiak-kezdo.jpg

Mit titkolnak a leggyakrabban?

Kezdjük azzal, hogy erről nem szívesen beszélnek. Kitérő válaszokat adnak, vagy elviccelik a témát. Balázs szerint nem kell sokat mondani az asszonynak. Árpád azt mondja: „A nők bosszúállók. Évekkel később is emlékeznek minden szavadra, és ellened fordítják azokat. A jó szándékot gyengeségnek tartják.”

Mit mondjon a nő, ha valami nem tetszik neki?

Matyi, aki boldog házasságban él, óvatosan ennyit mond: „Több tilos téma van. Az egyik: soha nem szabad kiejteni a szánkon, hogy »az anyám jobban főz«. Pedig erre is van jó válasz. Egyszerűen azt kellene mondani, hogy »akkor elkérem tőle a receptet«. Ez persze csak a sci-fikben fordul elő, pedig ez lenne a normális. Ezért inkább leharapnám a nyelvemet, mint hogy ilyesmi csússzon ki a számon.”

Jóska: „Be nem vallanám, hogy amikor nincs velem, bemegyek egy kifőzdébe, és megeszem két adag pacalpörköltet, amit ő utál.”

Tamás
„Hébe-hóba kirúgunk a hámból a barátaimmal, mint régen, nőtlen korunkban. Aztán egy hétig virslit ebédelek, mert elvertem a pénzemet. De ezt a világért se mondanám meg a feleségemnek, mert akkor egy hétig hallgathatnám, hogy milyen könnyelmű vagyok.”

András
„Mélyen hallgatok arról, hogy flörtölni szoktam. Nagyon szép a feleségem, én sem akarom tudni, hogyan bókolnak neki a kollégái. Nekem az elég, hogy amikor hazamegyek, már az ajtóban átölel.”

Erik
„Soha nem ejteném ki a számon, mennyire bánt, hogy a feleségem többet keres, mint én.”

Lilla elmesélte szakítása történetét. „Egy éjszaka belenéztem Roli mobiljába, és túl sok SMS-t találtam benne a legjobb barátnőmtől. Reggel rátámadtam Rolira, és sarokba szorítottam. Hiába esküdözött, hogy csak barátok, nincs köztük semmi, azért kicsikartam belőle egy ígéretet, hogy mindenféle kapcsolatot megszakít vele. Egy hónap múlva megint belemásztam a mobiljába, és mit látok: még több SMS-t, még több beszélgetést! A szemét! Hát ennyit ér a szava! Azonnal szakítottam vele, hiába győzködött, hogy rosszul ítélem meg a helyzetet.” Száz ilyen esetet ismerünk. A férfiak szűrik az információkat.

hirlevel_web_banner_1_126.jpg

Misi két élete

„Válásunk fő oka a felségem örökös gyanakvása volt. Bármit mondtam, tovább tapogatózott, gyanúsítgatott, mintha notórius hazudozó lettem volna. Akár azokról a barátnőimről volt szó, akikkel régebben jártam, akár arról, mennyibe került az új pénztárcám vagy nyakkendőm. Olyan ingerülten reagált mindenre, hogy végül alig mondtam el neki valamit abból, ami napközben történt. Csakhogy ez kétélű dolog. Kialakult egy belső világom. Két életet éltem – az egyiket legbelül, a másikat kívül. Fárasztó volt, eléggé megviselt.” Misi közben elvált, majd egy idő után újra megnősült. Második feleségével őszintébb a kapcsolata. „Ez persze azzal jár, hogy úgy kell élnem, hogy mindent elmondhassak neki. Össze kellett hangolni azt, ahogy élni akarok, azzal, ahogy élni tudok. Nehezen megy...”

Hazugságok hálójában

Péter mindig rendes ember volt, de Katával ez valahogy nem ment. Hazug csalónak érzi magát.

„Ahogy a feleségem öregszik, úgy lesz egyre idegesebb, ha idegen nő jelenik meg a közelemben.

Például kénytelen vagyok eltitkolni, hogy megbeszélésem van valamelyik csinos üzlettársammal. Ha elmondanám neki, nem lenne egy nyugodt pillanatom sem. Persze, Gyöngyi mindig is tetszett nekem, de eszemben sincs kikezdeni vele. Szeretem a feleségemet, kedves otthonunk van, nincs szükségem másra. A kísértéseknek mindig ellenálltam! – mondja szomorúan.

– De Kata nem hisz nekem. Kutat és furcsán méreget, amikor hazamegyek. Mostanában már nem mondom meg neki, kivel tárgyaltam. Nincs idegzetem a jelenetekhez. Ahelyett, hogy azt mondanám, »ma Gyöngyivel ebédelek, mert alá kell írnunk a szerződést«, inkább kitalálok valami hazugságot. Csak az a baj, hogy minden hazugság újabb hazugságot szül. Néha azt se tudom, hol áll a fejem. Ráadásul az ebédek Gyöngyivel – ettől a sok hazudozástól – egészen más színezetet kaptak. Gondolni sem merek rá, mi lesz, ha fény derül az igazságra. Ez a legutálatosabb dolog, ami az életben történhetett velem. Nem tudom, hogyan fogok kimászni belőle."

Varga Klára
Kapcsolódó írásunk