A nyár színesség, a nyár boldogság... Mi a színességhez a magunk kis kincseivel, sok színes cikkel és írással szeretnénk hozzájárulni – és sok szép képpel. Ezért dúsítjuk fel nap mint nap a weboldalunkat új tartalmakkal. Naponta új írások jelennek meg rajta, amelyek változatosak, az érzelmekre hatnak és minden korosztályhoz szólnak. Az ujno.sk és a nyomtatott Új Nő nem ugyanaz – mozaikként egészítik ki egymást!

Egyek vagyunk, mégis mások, más írásokkal, más megjelenéssel. S ahhoz, hogy igazán megismerjenek bennünket, egyenest az oldalunkra kell kattintani, úgy válogatni a tartalmak között. Ezek a tartalmak megörökítik a nyár illatát, a madarak röptét, a női és férfi természet szépségét, de jó sztorikat is találhatunk, melyek mosolyra húzzák az ajkunkat. Olvassuk, szerkesszük együtt a weboldalunkat is. Várjuk ötleteiket, riportalany kerestetik!

mozaik-indito.jpg

SZÉP, DE BUTA

A ,,szép, de buta" kifejezésre van legtöbb találat az interneten. A nőket mindig a szépségükért, a bájukért dicsérték. S aki szép volt, arra nem mondhatták, hogy csúnya, ezért inkább más tulajdonságait kellett rossz színben feltüntetni. Így keletkezett az összehasonlító kritika.

riv-nok-2.jpg

Az egyik nő elszereti a másik férjét, így a legjobb barátnőkből a legnagyobb ellenségek lesznek. Az anya a lányával rivalizál, a végén még a fiúját is elhódítja. (Megtörtént eset az utcánkból.) Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológust arról kérdeztük, hogy mi, nők miért rivalizálunk egymással? 

Ha női intrikáról beszélünk, akkor három fogalmat szoktunk kiemelni. A rivalizálást, a féltékenységet és az irigységet. Mi a különbség közöttük? – A rivalizálás esetében háromszögről beszélhetünk, és mindig versenyről van szó – mondja Szvetelszky Zsuzsanna. –  Két ember versenyez egy pozícióért vagy épp egy harmadik ember barátságáért, szerelméért. Tehát egy küzdelem folyik, és nem tudni, ki fog célba érni. Az irigység a hét főbűn közül az egyetlen társas bűn: vagyis az irigy nő amiatt érzi rosszul magát, mert a másik nő szebb vagy épp elért valamit. A féltékenység esetében birtoklási vágyról van szó: az érzés mindig félelemből ered. Félünk attól, hogy elveszítjük a párunkat. Félünk, hogy nem vagyunk neki elég jók. Félünk, hogy egy másik nővel boldogabb lenne... Ez azt jelenti, hogy nem becsüljük magunkat sokra.

Magazinunkban a 37. oldaltól olvashatnak a női rivalizálásról, a női barátságokról és a munkahelyi cicaharcokról! Nő nőnek farkasa – de miért kell ennek így lennie? 

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: A szerelem napot mozgat, csillagot, és nőt; Te sem bírod a másik nőt?

elvalaszto.png

NŐI PERCEK – INTIM CSODÁK

A mai nő kézműves betétet használ! Az eldobhatók környezetszennyezők, amik által rengeteg lebomlatlan szemetet termelünk. Klórozással fehérítik őket, és a zselékristályoknak köszönhető, hogy a menstruációs vér nem folyik ki a betétekből. Ezekben viszont jelentősen elszaporodhatnak a baktériumok, és még kellemetlen szagot is árasztanak. Megoldást jelenthetnek a mosható női betétek. Összeállításunkban pedig a nő baját, a havibajt tesszük nagyító alá!

menstruacio-2.jpg

A nőkkel sok fájdalmas dolog történik, például szülnek és menstruálnak. Persze a menstruálás nem mindenkinek fáj – de amikor fáj, akkor néha nagyon tud fájni. Ha megjön, az a baj, ha nem jön meg, akkor az! Amikor először jelentkezik nálunk a havivérzés, ijedtünkben csak kapkodunk a fejünkhöz. Pedig nem érhet minket meglepetés – a neten a lányok már nyíltan beszélnek róla, elvileg pedig a biológiaórán már foglalkoztunk vele. Nem úgy anyáink! Az én anyukám például azt hitte, meg fog halni, mikor először meglátta a véres bugyiját. Ugyanis egészen addig senki nem beszélt neki havivérzésről. Utána tudta csak meg, hogy ennek havibaj a neve.

Mi, 21. századi lányok már hallottunk róla, a legtöbb lányt mégis sokként éri, és megszégyenítő élményként éli át az első menstruációt. Miért számít még mindig tabunak, miért gondolunk rá olyan történésként, amelyről csak suttogva, nők jelenlétében eshet szó? Miért nem vagyunk képesek elfogadni, és örülni annak, hogy testünk egészségesen működik?

Magazinunkban a 49. oldaltól olvashatnak arról, vajon tényleg nagy baj-e a havibaj? S miért fáj a nőnek a menstruáció?

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Instamodellek és testképzavarok; Szeretem a testemet!

elvalaszto_0.png

SZÉP TÁJAK OTTHON

Sokan az idei nyárban otthon keresünk felüdülést, bányatavakban fürdünk, és biciklin bejárjuk a környéket. Rengeteg csodát felfedezhetünk, ami még szebb attól, hogy a miénk. Kikapcsolódásképpen nézegessünk szép jachtokat – magazinunkban bemutatkozik két hajótervező is!

szep-tajak-otthon.jpg

Megy a hajó. Ül az ember a tenger partján, gyönyörködik a hullámokban, és figyeli a távoli horizontot, ahova lassan beúszik pár fehér vitorlás. Mint sós levegő a bőrünkön, végigsuhan a fejünkben a gondolat: vajon milyen lehet egy ilyen álomhajón pihenni? A komáromi Intercad alapító-tulajdonosai, Matusek Roland és Gelle Róbert ilyen csodahajókat terveznek – igen, itt, nálunk, a Duna partján, Komáromban. Hogyan lesz valakiből hajótervező? – kérdezzük Gelle Róbertet.

– Gyerekkoromban rengeteg időt töltöttem a nagymamámnál Paton, a Duna mellett – mondja a tervező. – Jöttek-mentek a hajók, mi meg gyerekfejjel csak ámultunk ás bámultunk. Nagy öröm volt az egyik évben, mikor gyermeknapon megnyitotta kapuit a komáromi hajógyár, és felmehettünk egy OL 400-as személyszállító hajóra. Ettől kezdve az én fejemben csak az volt: ha nagy leszek, én is ilyen hajókat fogok tervezni! Végül Pozsonyban autó- és hajótervezés szakon végeztem, utána rögtön felvettek a komáromi hajógyár hajótesttervező részlegére.

Magazinunkban az 57. oldaltól kezdőden ismerkedhetnek meg a két komáromi hajótervezővel, akik mertek hatalmasat álmodni, majd meg is valósították elképzeléseiket!

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Próbálják ki velünk a nyár legélvezetesebb helyeit!; Ezüst vasút, kanális és nyári zápor!

2_lapunk_van.jpg

Új Nő csapata