Új rovatunkban a szépség világának képviselőit mutatjuk be. Vendégünk Dudás Viktória (22) műkörömépítő Galántáról.

Viktória – fiatal kora ellenére – minden apró részletre odafigyel. Nála a körmök szépen el vannak dolgozva, és a színt nem a köröm felétől húzza fel, hanem a tövétől. 

dudas-viktorian.jpg

– A galántai gimnáziumba jártam, utána pedig Pozsonyban elkezdtem egy marketinges főiskolát. Nem éreztem jól magamat az iskolapadban, mindig letört voltam. Végül döntöttem: váltok. Bejelentkeztem egy pozsonyi műkörömtanfolyamra. Sok körmöst kipróbáltam már, és mindig úgy gondoltam, hogy én ezt sokkal precízebben meg tudnám csinálni. Na, itt a jó alkalom! Bár kicsit csalódtam, mert úgy tapasztalom, hogy a magyar tanfolyamok jobbak, Magyarországon valahogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a szépségszakmákra.

– Mióta körmözöl?

– Három éve. A szüleim támogatásával nyitottam meg a szalonomat. Ma már annyi a vendégem, hogy sokszor csak este kilenckor végzek. Szinte mindig a szalonban vagyok. Gél lakkot alkalmazok, és zselés körmöket építek, de júniusban készülök egy porcelánköröm-tanfolyamra.
 

A vastag műköröm a legnagyobb baki!"

 

– Milyen a 2018-as körömdivat? Milyenek lesznek a nyári trendek?

– Mostanság a rövidebb körmöket kérik. A legmenőbb színek a rózsaszín és a lila. Sokan félnek a lilás árnyalatoktól, pedig nagyon jól mutatnak a körmön. A pasztellszínek és a virágminta minden tavasszal visszatér. Sokan a mandulaformát választják, mert nőies és praktikus. Nyárra a bevállalósok neonszíneket kérnek. A thermo gél lakkok is kedveltek, melyek hő hatására változtatják a színüket: szépen mutatnak a lebarnult kézen.

– Egy elegáns dámához más köröm illik, mint egy sportos, vagány nőhöz. Mi van, ha hozzá nem illő körmöt kér a vendég?

– Igyekszem lebeszélni. Az utóbbi időben sokan már a dizájnt is rám bízzák. A legextrémebb munkám egy egyiptomi mintázatú köröm volt. Megizzadtam vele!

– Hogy törődjünk a körmünkkel?

– Fontos a kéz és a köröm ápolása. Körömelváltozás, persze, minden szalonban előfordulhat. A vendégnek ilyenkor orvosi kezelésre van szüksége. Ez lehet a körmös hibája is: ha a vendég bőrére építi a műkörmöt, ami a körömtől és a bőrtől elválik, és fellevegősödik a köröm széle, ezért megreked a műköröm alatt a víz. Fontos a jó manikűr, mindig ez adja meg az alapot. Ezért a manikűrt mindig bízzuk a szakemberre. A körömágybőrt pedig olajjal ápoljuk. Én jelenleg Indigó nailst használok. Ebben több vitamin is található, felfrissíti és megszépíti a bőrt. A kézkrémeket pedig váltogatom, mindegyikben más hasznos hatóanyag van.
 

Ülök az autóban, és hangosan énekelek. Nekem ez jelenti a kikapcsolódást"

 

– Munka közben hogyan óvod a szépségedet? Milyen termékeket használsz?

– Ez kényes téma, ezért a havi tisztítást a kozmetikusnál nem hagyom ki. A sok körmözés alatt beleül a por a pórusaimba, ezért begyullad a bőröm. Az utóbbi időben maszkot használok, hogy megvédjem az arcbőrömet. Kedvencem a Missha BB krém, mely szépen fedi az arcbőrt – fölé pedig kevés púdert viszek fel, hogy ne csillogjon. Nem vagyok a túlzott smink híve: a szemöldökömet magamnak húzom ki egyszerű szemöldökceruzával, ám a műszempillát egyenesen imádom. Elég, ha havonta egyszer elmegyek a szempillásomhoz, s gyönyörűek a pilláim.

– Kezdő körmösöknek mit ajánlanál?

– Fontos a türelem és a precizitás. A kezdet nehéz, viszont ha valaki kitartó, akkor mindenki dicsérni fogja, s messzire viszik a jó hírét.

Fotó: Dömötör Ede