Amikor gyomra belefárad a nehéz téli ételekbe, a szalonnákba, hurkákba, kolbászokba, válasszon az itt felsorolt vitamindús, kellemes és könnyű saláták közül.

Nincs jobb érzés, mint a nehéz gyomrot felfrissíteni egy kis zsenge rostos salátával! Ne ijedjen meg a főtt tojástól és a tartármártástól, majonéztől – ezekből elég egy kevés (az íz kedvéért), a lényeg a friss zöldség és vidításképpen az alma vagy narancs.

salatakavalkad-zoldalmas-belso.jpg
(© streetkitchen.hu)

ZÖLDALMA-SALÁTA

Hozzávalók:

45 dkg zöld alma
4 db főtt tojás
1/2 üveg tartármártás
1 doboz natúr joghurt

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, a magházát kiszedjük, majd az almát szép apró kockákra vágjuk. A főtt tojást is apró kockákra vágjuk, lassan összekeverjük az almával, majd az egészet egy picit megsózzuk, és ráöntjük a tartármártást. Magában is fogyasztható.

elofizetes_uj_no_0.png

KÍNAIKÁPOSZTA-SALÁTA

Hozzávalók:

1 db kínai káposzta
6 db főtt tojás
1 üveg tartármártás
1 doboz tejföl

Elkészítés:

A káposztát ízlésesen felszeleteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott főtt tojást, a tejfölt és a tartármártást, majd megsózzuk, és az egészet lassan összekeverjük. Kitűnő húsokhoz, de magában is. 

salatakavalkad-kinai-kel.jpg
(© allrecipes.com)

ZELLERES-PARADICSOMOS TOJÁSSALÁTA

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú zeller
3 db paradicsom
6 db főtt tojás
15 dkg joghurt
2 ek. tejföl
1 ek. majonéz
1 ek. citromlé
1 kk. curry

Elkészítés:

A zellert megmossuk, meghámozzuk, és a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A megmosott paradicsomot vékony szeletekre, a tojásokat kockára vágjuk. Mindent keverőtálba teszünk, és ráöntjük a többi hozzávalóból kevert öntetet. Salátalevelekre halmozva tálaljuk.

salatakavalkad-tojassalata.jpg
(© streetkitchen.hu)

NARANCSOS-ALMÁS CSIRKESALÁTA

Hozzávalók:

25 dkg sült vagy főtt csirkehús
2 db narancs
2 db alma
citromlé

natúr
joghurt

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott csirkehúst salátástálba tesszük. Az almát és a narancsot szintén apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a húshoz. Az egészet megcsepegtetjük citromlével, egy kissé megsózzuk, óvatosan összekeverjük, végül ráöntjük a joghurtot.

salatakavalkad-narancsos-csirkesalata.jpg
(© streetkitchen.hu)

ZÖLDSÉGES TÉSZTASALÁTA

Hozzávalók:

30 dkg diétás szalámi
1 doboz csemegekukorica
2 db kemény tojás
3 db savanyú uborka
2 kis fej hagyma
2 ek. Worcester-mártás
2 ek. kecsöp
2 ek. olaj
1 üveg tartármártás
40 dkg főtt tészta

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük. A szalámit csíkokra vágjuk, mély tál ba rakjuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett csemegekukoricát, a kockára vágott kemény tojást, a felszeletelt savanyú uborkát és az apróra vágott hagymát. Ezután ráöntjük az olajat, a Worcester-mártást, a kecsöpöt és a tartármártást, majd az egészet óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk a főtt tésztát.

salatakavalkad-tesztasalata.jpg
(© streetkitchen.hu)

Új Nő csapata
Cookies