Natalia Vodianova. Korunk szupernóvája. A legjobban fotózható modell. Hinnék, hogy öt gyermeket szült, és a legkisebb alig egyéves?  Nem ismerek hozzá hasonlót: minden nyugati modellt lepipál, mert van benne valami „más”: különleges bája nehezen definiálható. Ő a kis orosz gyümölcsáruslány Nizsnyij Novgorodból, aki nem felejtette el a standját. Pontosan ezzel igézte meg a világot – és a világ egyik leggazdagabb férfiját.

Nataliának három gyermeke volt az első házasságából, mikor megismerkedett Antoine Arnault francia üzletemberrel, aki a Louis Vuitton luxusmárka egyik örököse. A férfi azonnal beleszeretett. „Sok szép nővel dolgoztam már”, mondta Arnault. „Nataliát azonban körüllengi valami különleges aura.”  Ma együtt élnek Párizsban, két közös gyermekük van. A férfi még a lába nyomát is imádja, és nagyon büszke rá.

natalia-vodianova-vagott.jpg

Natalia Vodianova szegény orosz kisleányként a semmiből tűnt elő, hihetetlen karriert futott be fiatalon, majd 19 évesen megszülte első fiát, és férjhez ment egy fiatal angol arisztokratához. Számos világmárka arca, Calvin Klein-kampányát ma tanítják a marketingeseknek. 38 éves. Teljesen másként gondolkodik és cselekszik, mint a nyugati, egy kaptafára húzható szupermodellek. Nem adta meg magát a pénznek: van benne valami Kelet-Európából, amit a nyugati világ soha nem fog tudni megérteni.

Natalia Nyizsnyij Novgorodban, a város szegénynegyedében nőtt fel két húgával, és édesanyjával. A nehéz körülmények között hamar meg kellett tanulnia, hogy semmi nincs ingyen.

Igazi orosz nő, érzékeny és munkabíró, fát lehet vágni a hátán. Nem akar lebzselni, mint az amerikai Paris Hilton: ő nem akar teljesítmény nélkül élni. Nem a fogyasztói világ terméke. Biztosan nem volt könnyű szegény gyümölcsáruslányként belecsöppenni a csillogó modellvilágba, feldolgozni a sokkhatást, ami ott érte. (Nagy távolságokat sérülés nélkül átugrani ugyanis szinte lehetetlen.) Biztosan azzal sem volt könnyű szembesülnie, hogy a mesésnek indult házasság nem működik, és venni a bátorságot, hogy három gyerekkel kiszálljon belőle – és újra kezdje.

natalia-vodianova_0.jpg
Natalia Vodianova szegény orosz kisleányként a semmiből tűnt elő, hihetetlen karriert futott be fiatalon. Számos világmárka arca, Calvin Klein-kampányát ma tanítják a marketingeseknek.

Szépséges üstökös

A szakmától a Supernova becenevet kapta, talán azért, mert első szülése után két héttel már a kifutón állt. Natalia Mikhailovna Vodianova 1982-ben született Oroszországban, Nyizsnyij Novgorodban. A város szegénynegyedében nőtt fel, hamarabb, mint kellett volna. Apja úgy döntött, nem kér a családi életből, így magára hagyta őt, két húgát és édesanyjukat. Míg más gyerek a délutánjait tanulással töltötte, addig Natalia mosott, főzött, és vigyázott két húgára, akik közül az egyik állandó felügyeletre szorult a fogyatékossága miatt. Édesanyjuk egész nap dolgozott, napközben takarított Natalia iskolájában, éjjel pedig mosást vállalt. Aki ilyen nehéz körülmények között nő fel, megtanulja, hogy semmit sem kap ingyen. Saját bevallása szerint magányos gyerek volt, sokszor csúfolták szegénysége és beteg testvére miatt az iskolában. Ezek olyan mély sebeket hagytak benne, hogy most, felnőttként sem érzi magát teljes embernek. Azt mondja, örökké magányos a lelke, mert gyerekként nagyon bezárkózott, és hiába van már meg mindene, még most sem bír elszakadni ettől az érzéstől.

Natalia nemrégiben a Vogue-ban bemutatta gyönyörű családját – és az Eiffel-torony melletti legénylakást, ahol együtt él élettársával, Arnault-tal, aki imádja Nataliát. Mert annyira más, mint az osztályabeli francia nők: Nataliának célja van, küldetéstudat fűti. Az orosz gyerekeken akar segíteni.

Natalia gyerekként gyümölcsöt árult a piacon édesanyjával, 15 éves korára már saját gyümölcsösstandot vezetett. Itt sokan megcsodálták szépségét, és unszolták, hogy próbáljon modellként szerencsét. Natalia beadta a derekát, elkezdett castingokra járni. Azt mondták neki, fényes jövő várhat rá Párizsban, csak meg kell tanulnia angolul, amire mindössze három hónapja volt. Gyorsan befejezte hát az iskolát, és mire kettőt pislogott, máris Párizsban volt. Abban az időben valahogy úgy nézett ki Párizs modellélete, hogy adott volt például száz modell, akikből hatvan orosz volt. Agresszívek voltak, mentek előre, mint a buldózer. A bemutatón, ha nem ők álltak a sor legelején, addig lökdöstek másokat, míg előre nem kerültek. Hajtotta őket a kitörés vágya, mert egyik sem akart hazamenni. Ám nagyon kiemelkedőnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ilyen körülmények között szupermodell lehessen. És Natalia az lett. A legjobb, akinek a tekintetében ötgyermekes anyaként is ott az ártatlanság. Évek óta ott szerepel a neve a tíz legtöbbet kereső modell listáján. Úgy tűnt, hogy angol férjével sírig tartó lesz a boldogságuk.

natalia-vodianova-kislannyal.jpg
Már egész nagyok az első házasságból származó gyerekek. 2001 decemberében született Lucas Alexander, majd őt követte 2006-ban az orosz folyóról elnevezett Neva, végül pedig 2007-ben Viktor. Az „Arnault gyerekek”, Maxim 3 éves, Roman 1 éves.

A boldogság kezdete

Natalia 2001 novemberében egy bárban találkozott Justin Portman dúsgazdag angol arisztokratával (aki képeket festett). Rögtön egymásba habarodtak, és nem sokkal később össze is házasodtak. Az orosz modell 19 évesen szülte meg első gyermekét. 2010-ben azonban megromlott a kapcsolatuk, elváltak. Justin Portman elég gyakran nézett a pohár fenekére – és mint Natalia mondta, a gyerekekeit ugyan nagyon szereti, de a gyerekek körüli teendők fárasztják. Portman ma Uruguayban él.

Natalia háromgyerekes elvált anyuka, mikor felfigyel rá a gyermektelen Antoine Arnault, akinek épp akkor ér véget egy hosszabb kapcsolata. Egy Vuitton-kampány során találkoznak. Az első randin órákat beszélgetnek, hamar kiderül, hogy véletlenül egymás mellett béreltek nyaralót Ibizán. A gyerekek hamar elfogadják a férfit. Natalia azonban óvatos. Csak azután költözik Londonból Párizsba, mikor nagyobbik fia odakerül egy nemzetközi iskolába. Továbbra is dolgozik, miközben megszületik szerelmük első gyümölcse. Majd a második.

natalia-vodianova-csalad.jpg
Gyönyörű család, csodaszép gyerekek. Natalia és Arnault jócskán kinőtték a párizsi lakást, de a modell nem akar elköltözni. Olyan boldogok voltak itt!

Natalia közben sokat jótékonykodik, létrehozza saját jótékonysági programját Oroszországban. A Naked Heart szervezet célja, hogy játszótereket építsenek ott, ahol a gyerekeknek nincs lehetőségük a szabadban játszani, mert csak lerobbant betonházak állnak mindenütt. Létrehozza az Elbi jótékonysági applikációt. Naponta bemegy a párizsi irodájába, és keményen dolgozik az orosz gyerekekért. És boldog, végtelenül boldog! Mindennap meg szeretné csípni magát, hogy ugye, nem álmodik...

–nagyvendégi–

 

Kapcsolódó írásunk: Segítség, Insta-szülő lettem! 

web-bannerek-hirlevel-01_2.jpg

Új Nő csapata