Ha nem tudnánk, pillanatokból áll az élet – de a divat is. Teregetnek a csodaszép Svajcer ikrek.

Szél lebbenti a frissen mosott ruhát, ez a nyár pillanata és az őszelő pillanata. Télen egy kicsit más, előbb kifagy a frissen mosott ruha, ezt még gyerekkoromban tanultam. Azt is, hogy augusztus huszadika után már másként fúj a szél, még langyosan simogatja az arcunk, de már hozza a csípős reggeleket.

csavaros-feher-ruhas_0.jpg
Virágos kötött Jackpot-kardigánnal újulhat a romantika. A Jackpot egy skandináv divatmárka, ami a régi szép hímzéseket és divat színességét próbálja megújítani.

Még átjárja a szárítókötélen lengedező ruhát, hamar belebújik, hogy kivegye belőle a rossz illatokat. A nő mindig is a legszebb ruháit akasztotta ki közszemlére, meg gyolcs fehérneműit, a tiszta fehér vásznat. 

Utána a belebújó szél emlékével együtt szépen a polcra hajtogatta. Érkezik az ősz, s mi a legmúlóbb pillanatait zártuk kapszulába.

Sütőtökszín és barackszín: ha harsányságra vágynánk! Garbók és nadrágok: Esoline

szines-puloveres.jpg

szines-puloveres-sutis.jpg

Régi az újjal párba komponálva: vagány, tetkórajzos tornacipő (Anya Hindmarch).

cipo_0.jpg

A babarózsaszín pulóver fodorral, masnis gallérral a mai nagy márkák kifutóinak a kedvence (Miu-Miu). Hozzá bőséges anyaghasználattal szabott fehér „hercegnőszoknyát” társítottunk, átlátszó sifonból, domborzatos lepkemintákkal. Simon Rocha Hollywoodban a celebek kedvence – ő tervezte csodaszoknyánkat. Idén a H&M vendégtervezőjeként debutált: az ő vendégkollekciójából kölcsönöztük darabunkat.

szekrol-ugros.jpg

A lányok a néptáncos körökben népszerű kis papucscipőt, a tutyit viselik. Pirosban, kékben, bársonyban.

feher-ruhas.jpg

 

Ha gyüttment városiként tenyerünkkel, szemünkkel, orrunkkal, fülünkkel újra végigpásztázzuk gyermekkorunk immár rozoga díszleteit, bizony, belefacsarodik a szív. Megszürkült pajtaajtó, keményített vászonabrosz, sokszögletű kincsesdoboz megsárgult képeslapokból...

doboz.jpg

Különlegesség ez a mezei virágokkal telehímzett, hálós szövésű, princessz-szabású ruha. Az A-vonalú alj és a finom gallér viselőjét jólneveltté teszi, a virágözön meg romantikussá (Miu-Miu). 

teregetos-rozsaszin-fekvo.jpg

teregetos-rozsaszin-ruha.jpg

A teregetőzsinór egy szerényebb, hétköznapibb pettyes darabot lenget kartonból.

teregetos-rozsaszin-allo.jpg

A fodros mellkasi díszítés, az ívelt gallérocska, az elölgombolt záródás a viseletekben is szokványos volt a kartonblúzoknál. Mai variánsa finoman kötött anyagból készült, gyöngygombokkal ékesítve, rojtozva (Miu-Miu). A-vonalú farmerszoknyával is szépen működik.

mackos-allo.jpg

A farmerkék pliszés szoknya megint nagy divat! Érdekessége az eldolgozatlan alj és a pliszéélek fehér vonalai. Puffosujjas batisztblúz és csavartmintás Ralph Lauren-kötött mellény jár hozzá. Indulhatunk benne iskolába vagy munkába!

kek-szoknya-deszkas-allo.jpg

Türkizek, bézsek, barnák színfoltjai keverednek geometrikus ,,kígyóbőrmintával” az Esoline kárpithatású, őszi viseletre ajánlott maxikardigánján. Art deco a javából!

szines-pulover-allo.jpg

A kínainál vett tojástáska mellett igazi besztercei szilva, itt szedtük a kertben...

szilva-taska.jpg

Helyszín: Béke, egy régi ház udvara • Modellek: Svajcer Antónia és Barbara (Szőgyén) • Fotó: Dömötör Ede

hirlevel_web_banner_2_394.jpg

Cookies