Réka körte alkat. Segítségével bemutatunk pár trükköt, s a végeredmény: egy mosolygó nő.

Legyél te is (új) nő! Indul a sorozatunk, vendégünk ezúttal a stílustanácsadó. A kinézettel kezdődik minden, hisz nem nyitott szívvel sétálgatunk az utcán, hanem nyitott kabátban. Az a nő néz ki jól, aki tudja, mi illik hozzá – ismeri a színeit és az alkatát. Kérdezhetnénk: mi ebben a nehéz? Hisz mindenkinek van tükre otthon! (Fotó: Dömötör Ede, Stílustanácsadó: Finta Adri)

uj_en_uj_ruham_1.jpg

Igen, mégis kevés nő ismeri a trükköket, melyekkel elterelheti a figyelmet erősebb felsőtestéről vagy éppen rövid lábairól.

A stílustanácsadó a mai nő legjobb barátja, mert segít öltözködni – a színelemző pedig kendők segítségével határozza meg a színtípusunkat.

Mindketten abban segítenek, hogy megtaláljuk önmagunk legjobb verzióját. (Kevés jó tanácsadó van, de mi sorozatunkban megkeressük a legjobbakat.)

uj_en_uj_ruham_5.jpg
Szabó Réka (Nagymegyer, étteremvezető) átváltozása: a Yurkov Akadémia képviselője, Finta Adri látja el stílustanácsokkal.

E havi vendégünk a budapesti Yurkov Akadémia Stílusklub, képviselői az alkatunkhoz illő ruhatárról mesélnek. Az ő jelszavuk: „Tudnod kell, ha a ruháidat csak takargatásra használod, sosem leszel elégedett. S hogyan emelkedhetsz ki a szürke tömegből? Egy jó stílusprofillal.”

Finta Adri Szabó Rékát változtatja át, aki egy körte alkatú hölgy.

uj_en_uj_ruham_9.jpg
Finta Adri

A körte alkatúakra a széles csípő, a nagyobb fenék és a vastagabb comb jellemző. Adri a tanácsadás során az arányos sziluett elérésére törekszik. „Először mindig meg kell keresni a melltartópántot, és megigazítani; minden beállítás előtt...” – mondja.

Miért fontos az öv?

Azért, mert a szemnek az a jó, ha a női testet egyharmad és kétharmad arányban látja. (Az aranymetszés szabálya is erről szól...) A felső egyharmad mindig a deréknál végződik, s a határt az öv csak kiemeli.

uj_en_uj_ruham_7.jpg

Ha a szoknya tetejére raktuk volna az övet, az elvett volna a derék- meg a mellmagasság közti távolságból legalább 3 centit: aminek az összkép már kárát látta volna. Mindig be kell tartani az aranymetszés szabályát, lásd: a szoknyával a lábat nyújtom, az övvel pedig a derekat. Ez a szett tökéletesen működik öv nélkül is, de övvel is nagyon jól néz ki.

uj_en_uj_ruham_6.jpg

A Yurkov övek amolyan „jolly jokerek”, mindenhez passzoló holland bőrövek: tudjuk őket használni egyesével is, de össze is pattinthatóak, és annyiszor körbe lehet őket tekerni a karon, a derékon, amennyiszer csak jólesik. Mert egyébként karkötőnek vagy nyakláncnak is használhatók.

uj_en_uj_ruham_8.jpg
Feltűrt rövidujjú a keskenyebb karért, plusz „homokórásít”.

Tippek az átlátható gardróbért!

Átláthatóság mindenek felett! A stílusszakértő a bársonyanyagú vállfákra esküszik. „Ha csak egy tanácsot adhatnék, az a vállfák egységesítése lenne!” Olvassuk el és fogadjuk meg a tanácsait.

uj_en_uj_ruham_2.jpg

Amire nincs szükségünk, engedjük el!

A legalább két éve nem használt daraboktól érdemes megválni! Ha tehetjük, ajándékozzuk őket tovább. Az a jó, ha gardróbunkban javarészt olyan ruhák vannak, amelyeket szívesen viselünk, s amelyek jól kombinálhatók egymással. A gardróbrendezés érzelmileg megterhelő művelet, hiszen ruháinknak is van energiájuk, s a gardróbszemle során felszínre kerülnek mindenféle élmények.

uj_en_uj_ruham_3.jpg

Az én alfám és omegám a bársony vállfa. Ezek keskenyebbek, mint a fa vállfák, ezáltal helyet spórolhatunk velük, s a bársony megtartja a csúszós szatént és a selyemblúzokat is. Én a ruháimat színek szerint rendezem: külön vannak a felsők, a szoknyák, a nadrágok, s a világosaktól haladok a sötétek felé. S egy vállfán egy ruha lóg, nem halmozok!

uj_en_uj_ruham_4.jpg

Tárolásra fel!

Az alsóneműk és a kiegészítők tárolására tökéletesek az IKEA méretes dobozai. Én az átláthatóság miatt áttetsző dobozokat használok. Külön tárolóba kerülnek a bugyik, az alsótrikók, a zoknik, a szilonzoknik – ha valamit keresek, azonnal tudom, hová nyúljak. Így a reggeli készülődés nem tart tíz percnél tovább!

minden_reggel_ujno.sk.png

–varga–
Cookies