2023.máj.15.
Terhesség és szülés SM-ben
Az orvosi ismeretek, tapasztalatok bővülésének köszönhetően egyre nő azon betegségek köre, amelyek nem képeznek ellenjavallatot a várandósság kiviselésére. Ma már tudjuk, hogy az SM-ben a terhesség alatti hormonális változások jótékonyan hatnak a betegség lefolyására!
Terhesség és szülés SM-ben
2023.máj.1.
Szülni akarok, de csak negyven felett
Évről évre nő azoknak a száma, akik negyvenéves koruk felett akarnak gyermeket szülni. Nem csoda, hisz a nőknek magukat és a karrierjüket is fel kell építeniük, s az idő ezzel jócskán kitolódik. Mekkora az esély teherbe esni negyven felett? Valóban nagy az egészségügyi kockázat?
Szülni akarok, de csak negyven felett
2023.már.23.
Az első magyar dúla
Dézsi Réka az első minősített dúla Magyarországon. „Ott lenni, amikor valaki megérkezik erre a földre, akkora szentség, amely elmondhatatlan!” – vallja, megannyi gyönyörű kisbaba születésének emlékével a titkos dobozában.
Az első magyar dúla
2023.feb.23.
Sikeres szülés
Nálunk a szülészeteken az a mondás járja, hogy császármetszés után lehetetlen hüvelyi úton szülni. Kálmán Kata bebizonyította: dehogyisnem lehet. Aki ismeri a hazai helyzetet, az tudja, hogy ezzel mekkora bravúrt vitt véghez.
Sikeres szülés
2023.feb.22.
A csodálatos oxitocin
A kérdésen persze lehet vitatkozni – vitatkoznak is a szakemberek, hogy ma mi számít természetes szülésnek –, de az oxitocinról érdemes írni. Ma majdnem minden szülő nő, aki átlépi a kórház kapuját, kap oxitocint.
A csodálatos oxitocin
Cookies