Képeinken Gúta három nagy nevezetességét láthatjuk: a fedett hidat, a város címerében a régi várat, és modellünk mögött a híres hajómalmot.

Hajdan ilyen monstrumok úszkáltak a Dunán. Ha tisztelegni szeretnénk a vízimolnárok emléke előtt, vezessen Gútára az utunk!

rozsaszin-ruha-hiddal.jpgYves Saint Laurent ikonikus, geometrikus tubusruhájának átirata ez a vászonból készült modell. A meleg pipacspiros randevúja a hideg ciklámennel. Ruha és táska: Modabazar, Fülbevalók: Gandre (Gál Andrea, Gúta)

A gútai malomhajóhoz egy 86 méter hosszú híd vezet, ami ezzel Európa leghosszabb fedett fahídja. Mindkét oldalát piros muskátlisor díszíti. A malomhajó lényege: a malmot hajóra helyezték, és mindig ott horgonyoztak le, ahol a legerősebb volt a sodrás.

Előnye az volt, hogy a víz járásának megfelelően változtathatta a helyzetét. Hátránya, hogy télen a jégzajlás miatt partra kellett vontatni.

Vakációs ruhatárunkat bőröndözzük a helybéli Modabazar legszebb ruháiból! (Földes Edina online használtruha üzlete a legsikeresebbek közé tartozik, mivel szettekben kínálja a darabokat.) Melltől lefele táguló térfogat, és fele-fele arányban megjelenő kék-fehér virágfejek, kunkorok, levelek, tollminták...

kek-feher-mintas-ruha-guta.jpg

A nyár színeit (kék-fehér-sárga) láthatjuk az eltérő ruhadarabok felületén.

kek-feher-ruha-kalapos.jpg

A szoknya darázsolt derekú, vagy épp virágapplikáció díszíti. A mikrotop különleges mintázata a majolikák festményeit idézik. (Modabazar)

mikrotop-guta.jpg

Csíkosban derűs a világ! És kellemes is ránézni egy ilyen vagány, kiváló alakformáló, nyakbakötős overálra. Pamutkrepp anyaga kellemes viselet, csíkozása játékosan okos. Overál: Gant, Táska: MaxMara

csikos-ruha-guta.jpg

Királynői megjelenést biztosító maxiruha.

feher-maxiruha.jpg

Vállvillantós, csőtop fazon felül, egyre szélesebb fodrokkal építkező szoknyarész alul. Mindez átlátszó, virágos tüllből.

rozsaszin-tull-ruha.jpg

Készül a nevezetes gútai kattancs, vagyis a paprikás kalács. Ruhák: Modabazar, Fülbevalók: Gandre

kattancsos.jpg

Éljenek a csallóközi zöldségek! Újra tombol a fantáziaminta-láz. Kanyargó, harsányan színes formavilágával a 60-as évek pszichedelikus, zenés- filmes kábulatkultúrájára hajaz. Az újhippik kendője mára luxihatású, kengyelmintás dizájnerdarab. Szett: Green Apple

narancssarga-zoldesges-guta.jpg

Halászhálók gyára!

Ez a gép itt az elsők közé tartozott a világon, amelyik szövőberendezéseket hajtott. Gútáról a húszas években ugyanis halászhálókat exportáltak a világ 28 országába. 

szovogep.jpg

A kis műszaki múzeum ma a hajómalom mellett található, legelésző állatok szomszédságában.

guta-csacsi.jpg

A ludak ma már a fahíd „tartozékai”...

ludak-guta.jpg

fahid-guta.jpg

• Fotó: Dömötör Ede • Modellek: Fülöp Krisztina és Fazekas Tünde (Gúta) • Helyszín: A gútai fedett fahíd és környéke

hirlevel_web_banner_1_379.jpg

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies