A kis esküvők kora
Az ügyes mennyasszonyok – a dekoratőrök túlárazott ajánlatait látva – inkább „saját forrásból” díszítenek, és igazán sajátos asztalképeket hoznak létre. 

A mi terítésünk romantikus stílusú: vintage chic-nek mondják, mert a régi világ báját idézi fel. A kalitkákban a fátyolos rezgőkék dekoratívan körbeölelik a többi virágot, és kitöltik a szabad tereket. Már igazán csak a madárfütty hiányzik... 

k01in.jpg

Az asztalt Gubelová Alexandra készítette(www.hotelamade.sk).

– A fő dekorelemek a kopott külsejű kalitkák, a tetejükön kis madarakkal. Ezeket látva azonnal tudjuk, hogy egy szép kertben járunk – mondja. – Én az s.k. díszítést szeretem, azt a fajta dekorációt, amelyet én készítek el. Asztalunk a saját munkától egyéni bájt kap, arról nem szólva, hogy így rengeteget spórolhatunk. A képeken látható díszítést bárki el tudja készíteni, csak kis összeszedettség kell hozzá. Az asztal közepére juta asztali futó került, amelytől mindig kissé vidékies lesz a látvány. A vastag gyertyákat jutaszalaggal körbetekertem, és üvegalapra állítottam, az egyszerű kis üvegvázácskákat pedig csipkével és rezgőkével díszítettem. A parasztezüstre emlékeztető gyertyaállványok fontos főszereplők, mert fényt lopnak a térbe.

k06.jpg

A madárkalitkát gyakran használják esküvői asztaldísznek, ám önállóan is szépen mutat az asztalon, és jól dekorálhatóak gyöngyökkel, tollal, gyertyákkal, textilekkel... Itt rezgőkével és rózsákkal bedíszítve romantikus hatást kelt.

k04.jpg

Hozzánk is begyűrűzött a pucér torta divatja (ennél a lapokat nem díszítik krémmel). Teljesen csupasz, azaz olyan tortát, melyet kívülről nem borít krém, nem ajánlunk esküvői tortának, mert a széle nagyon gyorsan kiszárad, másrészt nincs ami kívülről védené a tortát. Az úgynevezett „semi-naked”, azaz „félpucér” verziót ajánljuk, mikor leheletvékony krém dísziti a tortát, de a lapok kicsit kilátszanak. A képen látható tortát Kossár Hajnalka készítette, Várkony, www.hotelamade.sk

k07.jpg

A menükártya a kontraszthatás miatt sötétbarna, hogy jól látható legyen, mivel a tányér és a szalvéta is fehér. Az asztalszám és a menükártya egyforma grafikával készült. 6Az ültetőajándék lehet selyemcukorka-nyalóka (Le Sucre, Lelkes Juli) macaron vagy mézeskalács (a Tímea mézeskalácsaitól).

k03_0.jpg

Nini, az ültetetőkártya-tartó egy facsipesz, csipkével körbetekerve: s.k. készült!

k05.jpg

Óriás macaron, amelyik dekorelemként is szolgálhat.

–nagyvendégi–

Fotó: Dömötör Ede

Kapcsolódó írásaink: Igazi esküvőkStílustippek

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata