Tisztelt Szerkesztőség! Huszonnyolc évnyi házasság után végre válni szeretnék. A férjem, miután betöltötte az ötvenet, teljesen megváltozott.

Eleinte még örültem annak, hogy jobban odafigyel magára mind az öltözködés, mind a táplálkozás terén, és az is tetszett, hogy elkezdett motorozni. Aztán a szomszéd faluban megörökölte a szülei házát, és hozzáfogtunk a felújításhoz, közben pedig egyre furább ötletekkel állt elő.

el-akarok-valni-kezdo.jpg

Bárpultot akart, diszkófényeket, egyszer nagyon harsány, máskor túl sötét színeket. Ha ellenkeztem, mindennek elmondott. Szerinte azért nem tetszik nekem semmi, mert túl öreg vagyok – pedig nyolc évvel fiatalabb vagyok nála. Miután elkészült a ház, beköltöztünk, a falusi kis panelünket pedig a nagyobbik lányunkra bíztuk. Az együttélés azonban egyre nehezebb lett: a férjemet leszázalékolták, a munkahelyén pedig felmondott.

Az lett a szórakozása, hogy egész nap a nyomomban volt, még a munkahelyemre is naponta többször bejárt. Otthon meg megkritizálta minden mozdulatomat, és elvárta volna, hogy mindennap köszönetet mondjak azért, mert az ő házában lakhatok. Másfél évvel ezelőtt vett egy dobot, és éjjelente azt püfölte. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, és visszaköltöztem a régi lakásunkba.

A helyzet azonban semmit se változott. Van egy közös számlánk. Pénz már nincs ugyan rajta, mégsem engedi megszüntetni, a bank pedig az ő belegyezése nélkül nem teszi meg. Fizetni persze nem akar érte.

El akarok válni tőle, de nem tudunk megegyezni. A házzal csináljon, amit akar, de azt szeretném, hogy a régi lakást a két gyermekünk nevére írassuk, ő azonban mindent csak magának akar. A legutóbb azzal jött, hogy majd a bíróság eldönti, hogy a lakáshoz tartozó kert és garázs melyik része lesz az övé, és melyik az enyém.

Sőt, azt is mondta, hogy eladja a szülői házat, és visszaköltözik ebbe a faluba, mert a bíróság majd a falut is felosztja közöttünk. Ezek után már teljesen biztos vagyok benne, hogy a férjem nem normális. Szabadulni szeretnék tőle, de egyre jobban félek. Szerencse, hogy a lányaim mellettem állnak és támogatnak.

Katalin

minden_reggel_ujno.sk.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen!

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies