2024.ápr.1.
Húsvét Ilosvai módra
Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes tagjai elköteleződtek a locsolás mellett. Mint mondják, fontos, hogy a lányaik év közben ne hervadozzanak, bírják a fellépéseket és az igényes táncpróbákat!
Húsvét Ilosvai módra
2024.jan.14.
Újévi szokások
Az új év kezdete a célkitűzések és az elhatározások időszaka. Nézzük meg, milyen újévi szokások jellemzőek nálunk, s milyen érdekes hagyományok lelhetők fel a világ más tájain!
Újévi szokások
2023.dec.31.
Candy cane
Elsőként az amerikai filmekben láttuk ezt a piros-fehér csíkos, sétapálcára emlékeztető botot. Hogyan vált a karácsony egyik jelképévé? Honnan ered? És miért lett ennyire népszerű?
Candy cane
2023.dec.22.
Karácsonyi csoda Szentendrén
„Végre beköszöntött a december. Az én hónapom! Diós és mákos kalács illata lebeg a konyha felől. Ebből tudom, már nincs messze a karácsony” – réved vissza gyerekkorába Hubay Éva, a szentendrei Karácsonyi Múzeum megálmodója és tulajdonosa.
Karácsonyi csoda Szentendrén
2023.dec.2.
Miért szeretjük Sisi királynét?
Érdekesmód Sisinek Ausztriában nem volt akkora kultusza, mint nálunk. Népszerű volt a szépsége miatt, de mégis népszerűtlen, mert vonakodott ellátni udvari kötelességeit. Ennek ellenére az osztrákok később beemelték országimázsuk elemei közé.
Miért szeretjük Sisi királynét?
2022.dec.17.
Honnan ered a karácsonyfa?
A karácsony – Jézus Krisztus születésének ünnepeként – a keresztény világ egyik legfontosabb eseménye. A szeretet ünnepének legismertebb jelképe, a karácsonyfa, érdekes módon azonban mégsem keresztény múlttal rendelkezik.
Honnan ered a karácsonyfa?
Cookies