Tisztelt Szerkesztőség! Világéletemben szerettem bulizni, és a bulizásnak a jó társaságon kívül az alkohol volt a másik, ha nem a legfontosabb része.

Már a középiskola alatt is így volt: hogy honnan volt rá pénzünk, arra már nem emlékszem, de mindig megoldottuk, hogy pénteken vagy szombaton este ne menjünk józanul haza.

leveltitok-macaron_0.jpg

Aztán jöttek az egyetemi évek, amikor mindegy volt, hogy hétfő van-e vagy csütörtök, valahol biztos lehetett mulatni egy jót. A diplomaosztóval aztán ez a korszak véget ért. Hamarosan munkába álltam: egy nagy multinál kezdtem el dolgozni. Hétvégenként összejártunk a régi barátokkal, nyaralót béreltünk, sokat nevettünk, jókat főztünk, de főként rengeteget ittunk. Hétfőn viszont mindig fitten és frissen, csinosan mentem munkába. Munkanapokon nem hiányzott a társaság vagy a pia sem.

A munkahelyemen viszont egy idő után már nem éreztem jól magam, ezért váltottam. Az új helyen egy sokkal összetartóbb csapat része lettem. Természetessé vált, hogy egy-egy nehezebb nap után együtt lazítottunk, azaz ittunk egyet valamelyik közeli bárban.

A Covid alatt home office-ba kényszerültünk, így elmaradtak a közös lazítások, és mindennapossá kezdett válni az otthoni italozás. Úgy éreztem, csak így tudom levezetni az otthon üléssel járó stresszt.

Azt gondoltam, ez majd megváltozik, ha újra normálisan járhatunk mun-kába. A munkahelyemre ugyan visszatértem, de az alkohol a mindennapjaim részévé vált. Minden este ittam: megünnepeltem, ha jó napom volt, és megsirattam, ha rossz. Természetes mozdulattal ejtettem minden reggel az üres üveget a kukába. Persze, addig el kellett jutni – mármint a kukáig és a felöltözésig. Ez ugyanis egyre nehezebben ment. Nehéz volt felkelni és munkaképes külsőt ölteni. Nem bírtam a munkára figyelni: azt vártam, mikor kortyolhatok egy jót. A teljesítményem romlását a munkahelyemen is észrevették, és kirúgtak.

Az első sértődöttség után ez döbbentett rá, hogy változtatnom kell. Először azt gondoltam, hogy majd január elsejétől váltok, de rájöttem, hogy a változásra azonnal szükségem van, így száraz volt már a novemberem is. Nehéz, nagyon nehéz, de igyekszem kitartani, és abban reménykedem, hogy az új évben rendbe jön az életem.

P.

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztanünnep a haji örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies