Tisztelt Szerkesztőség!

Az alkoholtól igenis van menekvés! Nekem három éve sikerült letennem a poharat. Elmesélem a történetem, hátha segíthetek vele. Nem volt könnyű gyerekkorom. A szüleink elváltak, apánk a rendszerváltást követően külföldre ment. Eleinte hallatott néha magáról, de semmiben sem volt a segítségünkre.

leveltitok-tulipan-kezdo_0.jpg

Anyám dolgozott, amennyit csak bírt, hiszen három kisiskolással maradt egyedül. Nem csoda hát, ha megpróbált az alkoholból segítséget meríteni. Becsületére legyen mondva, mindhármunkat kitaníttatott. Az egyetemi éveinkre már igazán komoly gondokkal küszködött. Aztán rákot diagnosztizáltak nála. Az orvosok szerint jók voltak az esélyei, ő mégis annyira nekikeseredett, hogy önkezével vetett véget az életének. Épp az államvizsgáim előtt álltam akkor.

Tehetetlenségemben én is az italhoz menekültem. A vizsgáim sikerültek, így a továbbiakban is az alkohol lett a kabalám.

A látszatra mindig ügyeltem. Reggel kávé helyett ittam egy pohárral, az ebédszünetben a cigi mellé is járt egy pohár, meg a műszak végén is egy, hogy bírjam az utazást hazafelé. Hogy aludni tudjak, kellett egy pohárral estére is. Ennyi elég is volt ahhoz, hogy az egész napom egyfajta közönyös bódultságban teljen, és ne kezdjek bánkódni a nehéz sorsomon. Tompítottam az agyam ahelyett, hogy szembenéztem volna a gondjaimmal. Úgy éreztem, jogom van inni a szüleim miatt, a rossz munkám miatt és a magány miatt.

web-bannerek-instagram.jpg

A szerelem sokáig elkerült. Mikor szinte végleg feladtam a reményt, megérkezett a férfi az életembe. Egy olyan ember, aki nem fordított hátat, ha a problémáimról meséltem. Inkább segített letenni a poharat. A nyárra várjuk a második közös gyermekünket. Tisztában vagyok vele, hogy a szerelem múlandó. Ettől függetlenül bízom a páromban, és a hosszú közös jövőben. A gyermekeimben találtam meg azt a biztos pontot, amiért érdemes volt letenni a poharat. Nem mondom, hogy mindez nehézségek nélkül sikerült, mert sokszor könnyebb lenne újra tompán látni a világot. Ilyenkor az anyám jut eszembe, és az, hogy bebizonyítsam, sokkal erősebb vagyok nála. Képes vagyok józan példát mutatni a gyermekeimnek.

Kinga