Tisztelt Szerkesztőség! Az előző cikkben megjelent olvasói levélre szeretnék reagálni. Remélem, hozzászólásomat közlik, és soraim a levelet író fiatalemberhez is eljutnak.

Igaz, hogy vannak olyan nők (és persze, férfiak is), akik teljesen ki akarják sajátítani a párjukat, és rossz néven veszik, ha a másik továbbra is ápolni akarja a baráti kapcsolatait, de nem biztos, hogy a fiatalember által vázolt esetek mindegyikében erről van szó. Ha toleránsnak, kompromisszumokra hajlónak ismerte meg a barátnőjét, biztos nem kell attól tartania, hogy később, feleségként uralkodni akar majd felette.

leveltitok-sargas.jpg

Persze ahhoz, hogy a kapcsolatuk jól működjön, nem elég, ha csak az egyikük hajlandó lemondani bizonyos dolgokról, mindkettőjüknek áldozatot kell hoznia.

Ha a férfi úgy gondolja, hogy számára azzal semmi sem változott, hogy megnősült, és apa lett, és tovább folytathatja a legényéletét, ne csodálkozzon, hogy a felesége előbb vagy utóbb kiakad.

Vajon a feleségüket jogtalanul házisárkánynak beállító férjek mit szólnának hozzá, ha nekik kellene évekre kimaradniuk a munkahelyükről, a nap 24 órájában a gyerekükről gondoskodni, mellette vezetni a háztartást, miközben a feleségük a munkaidő letelte után nem sietne haza, hanem még összeülne az egyik nap a kolléganőivel, a másik nap a barátnőivel egy többórás csevejre, harmadnap pedig kozmetikushoz és fodrászhoz menne?!

Igenis kijár a kikapcsolódás, és tartani kell a barátokkal a kapcsolatot, de nem csupán az egyik félnek. És ha már be kell osztani az időt úgy, hogy a gyerekekkel is legyen mindig valaki, de azért egyes napokon az egész család is együtt legyen, persze hogy a korábbinál kevesebb idő jut a barátokra. Szerintem ezekkel a dolgokkal tisztában kell lennie mindenkinek, aki házasságkötésre és/vagy gyerekvállalásra készül. Jó, ha a fiatalok előre megbeszélik, milyen elképzeléseik vannak a jövőjükről, a közös életükről, mi az, amiről nem szeretnének lemondani, mi az, amiről le tudnak mondani, ha a körülmények úgy kívánják.

I. Sz.

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztanünnep a haji örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies